Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Testy nart Blizzard

juice

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś na tapetę poszły Blizzardy.

Najpierw 2h dla G-Froce Supersonic - top model cross; 167 cm, radius szlag wie bo nie pisze ale coś koło 14 metrów chyba.

http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=2961&id_modelu=4161

nie wiem tylko dlaczego ja pomykałem na białej :P

Narta bardzo fajna, stabilna, nie za "lekka" nie za "ciężka", na poziomie rossi 8s.

Słabiej od niej skręca, ale skręca i ładnie trzyma w skręcie. Za to lepiej w średnim z +. Choć trzeba pilnować dolnej narty, bo ciut nie dociśnieta (np. w skkręcie rozłożenie +/- 50/50) potrafi odjechać i kuku blisko. No przynajmniej mi tak się parę razy trafiło.

Szybka, dobrze radzi sobie zarówno w puchu jak i w takim skopano - zmulżonym jak i na twardawym :D

Czy czegoś jej brakuje - może trochę "pazura" jak ktoś go szuka.

Jakbym miał do wyboru G-Force lub rossi 8S Wc, to chyba........ bym łyknął G-Force ale czarnego :P

A później SLR magnesium 1,5 h, 160 cm, chyba r12,5

http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=2960&id_modelu=4157

narta wyśmienita,

nie ma co pitolić , jak wyśmienita bo do tego być może i jeźdźca brakło i warunków (twardego, równego, podlodzonego), ale:

twarda i sprężysta, szybka i skrętna, było trochę wytarć do oblodzeń i trzymała na nich jak wściekła, z lekkim puchem sobie radziła i ze zwałkami również bez problemów większych.

Nasuwa się tylko refleksja, jeżeli taka jest SLR to jaka jest SL :rolleyes::P

Po czym wróciłem do swoich poczciwych fajerów i............ nie jestem pewien czy SLR czy RX.

Fischer jest "mocniejszy i cięższy" (wciąż), Blizzard może zwinniejszy - niewystarczające warunki (być może dla mnie :P) aby zdecydować.

Ale nie żałowałbym mając tą dechę.:)

• Like 4

• 4 months later...