Maria Napisano 17 Sierpień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2010 Czy kupowaliście coś na ebay-u w USA i sprowadzaliście to do Polski przez Polamer Cargo? Albo czy macie jakąś wiedzę nt. tej firmy? Chciałabym mieć pewność, że przesyłka do mnie dotrze. Sprzedawca napisał, że w zeszłym roku wysyłał wiązania przez podobną firmę za granicę i nigdy nie dotarły na miejsce , radził jeszcze zasięgnąć języka. Ew. z jakich innych firm korzystaliście? Z góry (wysokiej i zaśnieżonej) dzięki za odpowiedzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 17 Sierpień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2010 Z tego co wiem, jeden z kolegow ze skionline moze sprowadzić co nieco - info na PW bo nie wiem czy chce być reklamowany 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magelan Napisano 17 Sierpień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2010 Tylko po drodze są jeszcze celnicy i bardzo uprzykrzają kupowanie w USA:( niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 17 Sierpień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2010 (edytowane) Cóż zrobić - celników chyba tylko polubić. To moje "coś" w Europie w odpowiednim rozmiarze było tylko w 1 egzemplarzu w Niemczech, ale daleko. Spłoszona tym, że poznikały oferty, które były wcześniej - oczywiście, żeby się pojawić z nowymi cenami na nowy sezon - a co, jeśli ten się zacznie wcześniej - będę latała po sklepach zamiast po górach?!) napisałam do sprzedawcy amerykańskiego. A on na moje zapytanie (na podstawie starej aukcji z maja) wziął, przywiózł ostatnie od dostawcy i zaoferował mi w cenie z maja (super gość)! Jest to połowa ceny europejskiej . I taka głupia to ja już nie jestem, żeby nie skorzystać . Akurat powinno dopłynąć na pierwsze śniegi :) . Edytowane 17 Sierpień 2010 przez Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 19 Sierpień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2010 hehe no z tego co ja wiem to ta firma nie cieszy sie tutaj zbytnia popularnoscia wsrod poloni ja polecam normalna wysylke usps (united states postal service) wydaje mi sie ze taka paczka moze maksymalnie do 80$ kosztowac w zaleznosci czy ship czy par avion ja wyslalem z usa pare rzeczy do polski teraz i zawsze używalem us postal ewentualnie raz dhl zaoferowal mi super oferte za 50$ maxymalnie paczka do 5kg ale to bylo jednorazowo:) pozdrawiam wszystkich z new milford w stanie connecticut:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 19 Sierpień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2010 pozdrawiam wszystkich z new milford w stanie connecticut:) nooooo Bugi to już wiemy kto wyśle Marii sprzęt ? hę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 19 Sierpień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2010 Właśnie wczoraj natknęłam się na dość niepochlebne opinie o Polamerze, i sprawdzam kontakty w USA. Ale to głównie studenty, i porozjeżdżały się na wakacje. Kurczę, w Kanadzie mam więcej, ale to nie wchodzi w grę. Bugi, czy można zlecić usps odbiór przesyłki w Stanach i wysłanie jej do Polski? Dhl właśnie sprawdzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 19 Sierpień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2010 (edytowane) Dhl właśnie sprawdzam. W DHL na pewno można. Z każdego miejsca na świecie. Edytowane 19 Sierpień 2010 przez fanatyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 19 Sierpień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2010 mozna- tylko z tego co wiem wychodzi drozej po prostu ze sprzedawca u ktorego kupujesz na ebay trzeba sie umowić na zaznaczenie na paczce send as a gift bądz poproszenie o wyslanie sprzetu tak by nie wygladał jak nowy- mnie sie udalo i wyslalem sobie tak do domu 3 paczki ze sprzętem . Ja w connecticut jestem tylko do poniedzialku pozniej ruszam juz w podroż po stanach ale jezeli trzeba cos to moge poszperac etc- tanią opcją jest jeszcze przesyłka statkiem Maria sprawdz też polskie biura podrozy w nyc takie jak polonez travel bądz też te w chicago one też organizują wysyłki towarow do kraju- ja rok temu korzystalem z uslug podobnego biura w Newark- nazwy nie pamiętam, wysłali to statkiem za 4 spiwory zaplacilem 25$ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi