Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Poszukuję nart dla żony

Mr. A

Rekomendowane odpowiedzi

Witam poszukuję nart dla żony

Moja żona jeździ klasycznie ześlizgiem, carvingu nie próbowała, ale jak będą nowe nartki to kto wie... Nie poszukuję na siłę nart z najnowszego sezonu i nie cukierkowych nart dla kobitek, ale biorę pod uwagę narty tzw. unisex i męskie. Zresztą mojej żonie nie podchodzi przeważająca większość designu nart dla kobiet (nawet seria Viva Blizzarda jest fuj…).

Waga: niestety brak danych (zawsze twierdzi, że za dużo...)

Wzrost: 174 cm.

Ile jeździ: 15 lat na nartach z małymi przerwami

Stopień zaawansowania: 7/8

Buty: Rossignol Exalt X60 (flex 60) z sezonu 09/10

Obecnie posiadane narty: Dynastar Max Team 170 cm. (lekko taliowane...)

Skręty: długie i krótkie w zależności od trudności trasy, lubi śmignąć w dół, raczej rekreacyjna jazda

Głównie jazda na przygotowanych trasach poza granicami Polski (Włochy, Francja), ale Polska też może się przydarzyć

Ile chce wydać:. ~1000 PLN

Narty, które oglądaliśmy i ewentualnie bierzemy pod uwagę

Blizzard Magnum 7.4 lub 7.6

Volkl AC 10 lub AC 20

Nordica GrandSport 10

Rossignol ZENITH Z3.0 OVERSIZE

Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi i sugestie co do modeli. Mam nadzieję, że żonie na nartach carvingowych też będzie się dobrze jeździło ześlizgiem.

rossi zenith 3 świetna narta, i bardzo wszechstronna na reszcie nie jeździłem więc się nie wypowiadam.

Standardowo dodam serię rossi attraction- naprawdę dobre narty dla wymagających kobiet.

Z tego co piszesz to przejście z klasyka, na carving najlepsze będzie na nartach typu allmountain/allround + dobre serie dla kobiet.

Edytowane przez przemo_narciarz
  • Like 1

Witam:)

Ja do znudzenia będę polecał taką nartkę:

http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=2919&id_modelu=4054

Moja połowica na nich jeździ od zeszłego sezonu i sobie chwali.

http://www.skionline.pl/forum/showpost.php?p=105749&postcount=824

Na drugim filmiku "Hania 2" w części Austria 2010 jeździ na tych Kneissl-ach.

Poczytaj też wątek:

http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=8824

W wątku tym znajdziesz również odpowiedź gdzie kupić;)

Naprawdę polecam.

Pozdrawiam Piotrek

rossi zenith 3 świetna narta, i bardzo wszechstronna na reszcie nie jeździłem więc się nie wypowiadam.

Standardowo dodam serię rossi attraction- naprawdę dobre narty dla wymagających kobiet.

Dzięki za odpowiedź a mógłbyś wskazać na któryś konkretny model z serii Attracion? Chociaż wiem, że ze względu na design nie przejdą i dlatego za wszelkie inne sugestie modeli (oprócz tych, które podałem w temacie) będę wdzięczny.

Witam:)

Ja do znudzenia będę polecał taką nartkę:

http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=2919&id_modelu=4054

Moja połowica na nich jeździ od zeszłego sezonu i sobie chwali.

http://www.skionline.pl/forum/showpost.php?p=105749&postcount=824

Na drugim filmiku "Hania 2" w części Austria 2010 jeździ na tych Kneissl-ach.

Poczytaj też wątek:

http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=8824

W wątku tym znajdziesz również odpowiedź gdzie kupić;)

Naprawdę polecam.

Pozdrawiam Piotrek

Wszystko pięknie ładnie, ale cena już nie dlatego opadają chociaż brałem je pod uwagę.

Jeśli myślcie o Rossi Att to poniżej VI nie ma co schodzić, a 6ka już sobie kosztuje. Ja bym tak jak Borok doradzał jednak Kneissl BLUE STAR AC bo moja Pani na takich jeździ i ma bardzo podobną "bajkę narciarską"- a na te Blue Stary przesiadła sie właśnie z Rossich (opinia:są dużo,dużo lepsze)- niemniej cena wyższa niż owe 1000 zł. Jeśli coś tańszego to poszukaj w unisexach Fisher Viron 4.4 albo 6.6 albo Progressor 8, lub jakieś Aero lub X Wing 10 z Salomona jak i wiele innych

• Like 1

http://allegro.pl/item1175130962_rossignol_attraxion_iii_style_saphir_110_tpi2.html oczywiście inna długość.

attraction 3 powinny dac radę. Nie chce ci polecać innych bo wydaje mi się że po to robią narty dla kobiet żeby one z nich korzystały, gama modeli jest bardzo róznorodna, poziom zaawansowania nart również. Unisex powiedzmy dopuszczalne, ale nie rozumie kupowania męskich dla kobiet. Po co się katować.

Jeżeli chodzi o koszty to czasami lepiej zaczekac i dorzucić te 200-300zł. Na aledrogo pojawia się coraz więcej sprzętu więc ceny powinny spadac do końca września a później w drugą stronę:) Teraz jest najlepszy okres na zimowe zakupy.

Jeśli myślcie o Rossi Att to poniżej VI nie ma co schodzić, a 6ka już sobie kosztuje. Ja bym tak jak Borok doradzał jednak Kneissl BLUE STAR AC bo moja Pani na takich jeździ i ma bardzo podobną "bajkę narciarską"- a na te Blue Stary przesiadła sie właśnie z Rossich (opinia:są dużo,dużo lepsze)- niemniej cena wyższa niż owe 1000 zł. Jeśli coś tańszego to poszukaj w unisexach Fisher Viron 4.4 albo 6.6 albo Progressor 8, lub jakieś Aero lub X Wing 10 z Salomona jak i wiele innych

No w sumie masz rację poziom 7-8 to faktycznie att 6. Nie spojrzałem dokładnie. Z jakich rossi się twoja żona przesiadła? Bo moja ma att 11 i za żadne skarby nie chce ich zmienić.

Moja żona miała att3 i to była narta zdecydowanie dla początkujących, była zbyt miękka dla osoby ważącej 50 kg, att6 już lepsze ale żeby to była narta dla osoby zaawansowanej i wymagającej to raczej wątpię, sprzęt do przyjemnego, rekraacyjnego wożenia się, bardzo uniwersalny w kwestii warunków, lepszy na miękim niż twardym, bardzo wygodny i przyjemny, przyjazny.Z Att11 - nie mieliśmy do czynienia

Moja żona miała att3 i to była narta zdecydowanie dla początkujących, była zbyt miękka dla osoby ważącej 50 kg, att6 już lepsze ale żeby to była narta dla osoby zaawansowanej i wymagającej to raczej wątpię, sprzęt do przyjemnego, rekraacyjnego wożenia się, bardzo uniwersalny w kwestii warunków, lepszy na miękim niż twardym, bardzo wygodny i przyjemny, przyjazny.Z Att11 - nie mieliśmy do czynienia

A my je odkupilismy od Mihumora :)

I jak już pisałem wiele razy, to super narta dla dziewczyny, ktora już jest ciut dalej niż początkujący, nie boi się stoków o różnym nachylniu i nie boi się większych prędkości. W sam raz do doskonalenia techniki.

W porównaniu do np Salomon Origins Emerald czy Fischer Pure lub Inspire to już całkiem inna bajka.

Ale jeśli już kobieta jeździ "porządnie" to modele wyżej.

Z "naszego przydomowego ogródka kobiet" i "jak już pisałem" i tak i tak została wybrana nartą nr.1 :)

Jak dla narciarki z umiejętnościami 7/8 to proponowałbym atomic cloud 9

http:///www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=2435&id_modelu=3203-nie wiem,czy cenowo się zmieścisz:p

Ale te blizzard magnum 7,6 też może zadowolić żonę,ac 10,20 i zenith 3 to chyba mogą być rozczarowaniem przy podanych przez Ciebie umiejętnościach:p,można celować w wyższe modele,ale musisz się liczyć niestety z wyższą ceną:rolleyes:

Pozdr.:)

• Like 1

Jak dla narciarki z umiejętnościami 7/8 to proponowałbym atomic cloud 9

http:///www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=2435&id_modelu=3203-nie wiem,czy cenowo się zmieścisz:p

Ale te blizzard magnum 7,6 też może zadowolić żonę,ac 10,20 i zenith 3 to chyba mogą być rozczarowaniem przy podanych przez Ciebie umiejętnościach:p,można celować w wyższe modele,ale musisz się liczyć niestety z wyższą ceną:rolleyes:

Pozdr.:)

Cloud9 można było kupić już za 999pln :) oczywiście nowe.

Trzeba było tylko zapytać gdzie.

A co do Blizzardow Magnum - osobiście byłem nimi bardoz rozczarowany. umiejętności mam śrdniozaawansowanego - nie ukrywam tego. Moim zdaniem była to najgorsza narta na jakiej przyszło mi jeździć w sezonie 09/10.

P.S. O dziwo, swego czasu IQON7400 i wyższe modele były dla mnie przeza...fajne.

• Like 1

Też widziałem nowe w tej cenie,ale niestety długości jak dla dzieci:eek:Ale na a... można czasami spotkać za ok 1000PLN/używane,ale roczne/

Co do Magnum-jak się ujeżdza wcześniej topowe modele K2,to trudno żeby zadowliły:DMiałem kontakt z tymi nartkami,są spokojne i przewidywalne,nie ma może feierwerków,ale dają radość w rekreacyjnej jeździe:rolleyes:Nie zawsze dla kobiet jest najważniejsze,to co dla mężczyzn:D-odczucia mogą być zupełnie inne,tym bardziej,że narta jest kierowana dla wszystkich narciarzy:rolleyes:

Też widziałem nowe w tej cenie,ale niestety długości jak dla dzieci:eek:Ale na a... można czasami spotkać za ok 1000PLN/używane,ale roczne/

Używane ale roczne w stanie db+ / bdb- można było wyrwać za 7 paczek z drobnymi. Dowód stopi i czeka na zimę w piwnicy :).

Choć nie za pierwszym podejściem, jedne trzeba było odesłać :o

A dobre 5,5 - 6 tez powinny sobie z nimi poradzić, co najwyżej będą ciuteńkę na wyrost.

Wszak są wyższe modele, i trzeba inne narty też obdzielić skala narciarską ;)

Co do Magnum-jak się ujeżdza wcześniej topowe modele K2,to trudno żeby zadowliły:DMiałem kontakt z tymi nartkami,są spokojne i przewidywalne,nie ma może feierwerków,ale dają radość w rekreacyjnej jeździe:rolleyes:Nie zawsze dla kobiet jest najważniejsze,to co dla mężczyzn:D-odczucia mogą być zupełnie inne,tym bardziej,że narta jest kierowana dla wszystkich narciarzy:rolleyes:

Dla mnie były kompletnie bez wyrazu.

Zero reakcji narty.

Kompletna porażka.

Ja mowiłem o nowych Cloud9 w każdej długości :)

Edytowane przez mysiauek

tak jak Michał pisze.o tych nartach już tyle było na forum.Ciekawa propozycja,ale jak dla mnie bardziej męska,te narty wymagają atletyki,a dobra technika kobiety nie musi iść w parze z siła.jeśli już progressor to max 8,ja bym myasika popytał o szczególy o atomicu w dobrej cenie.Widzę,że żona Juice zdecydowała się na ten model narty,a widzialem ją na stoku i spokojnie ma stopień zaawansowania 8:rolleyes:.Kobiety są zadowolane z tej narty,wygląd też super;)

• Like 1

Wielokrotnie na forum wiele osób bardzo pozytywnie wypowiadało sie o tych nartach, pisałme Ci już - pomyśl o Progresorach 8 - powinny byc ok

Rzeczywiście pisałeś już wcześniej ale przeoczyłem to. Właśnie zastanawiam się czy dla kobiety nie będą lepsze progressor 7+ ale jak w sklepie jakimś zobaczę obie pary na żywo to sobie je porównam.

• 2 months later...