Roobs Napisano 8 Sierpień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 8 Sierpień 2010 Nie wiedziałem gdzie wstawić temat ...grając w piłkę upaprałem sobie w stopie torebkę stawową , niby nic ale chętnie wysłucham tych którzy "przerabiali" ten temat ...czyli powroty do sprawności stopy i ewentualne zapobieganie na przyszłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 9 Sierpień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2010 Witam:) Ja miałem to samo ale po siatkówce:D Miałem wtedy 19 lat, ale przypuszczam, że bolało tak samo. Męczyłem się trzy tygodnie. Zawijałem to bandażem elastycznym i grałem dalej. Jakoś Mi to przeszło:D Do dzisiaj ta noga nie jest do końca stabilna, czasami ucieknie na nierówności. Jeden plus, że już nie puchnie i nie boli. Na szczęście w bucie narciarskim to nie grozi:D:D. I to tyle. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia:) Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 9 Sierpień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2010 We wczesnej młodości notorycznie uszkadzałam sobie torebkę stawową, ciągle się potykałam. Zawijałam to bandażem i kulałam jakieś 2-3 tygodnie. Potem minęło. Właśnie, w butach narciarskich przynajmniej ta kontuzja nie grozi ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 9 Sierpień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2010 , . Na szczęście w bucie narciarskim to nie grozi:D:D. Jeżeli but jest za luźny,jesteśmy nrażeni na uraz stawu skokowego! Skręcenie stawu skokowego jest njczęściej spotykanym urazem w całym układzie kostno-stwowym człowieka,chyba każdy z nas w różnych okolicznościach miał z nim doczynienia:p.Do urazu dochodzi w wyniku przeciążenia stawu przy jego nieodpowiednim ułożeniu.Najczęstsze skutki takiego urazu to: -naciągnięcie,nderwnie lub czasami zerwanie torebki stawowej -ostry ból,obrzęk lub nawet krwiak w okolicy kostki -czasami unieruchomienie stawu Wiadomo,że najczęściej stosuje się okłady chłodzące lub z Altacetu,opaskę elstyczną lub stabilizator,oraz preparaty przeciwbólowe i przeciwobrzękowe/maści lub żele/ Czasami takie leczenie bez konsultacji z lekarzem,albo co gorsza bagatelizowanie urazu może doprowadzić do poważniejszych następstw: -długotrwałe ograniczenie ruchomości stawu -niestabilność stawu skokowego -możliwość wczesnego wystąpienia zmian zwyrodnieniowych Przy utrzymujących się dolegliwościach pomimo leczenia sposobami"domowymi" zalecałbym jednak kontakt z lekarzem/rodzinnym lub ortopedą/ Pozdr:)Życzę również szybkiego powrotu do pełnej sprawności:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 10 Sierpień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2010 mam to samo:/ dzisiaj wybieram się po http://8a.pl/page,produkt,id,2618,stabilizator-stawu-skokowego-atf.html mam nadzieję że pomoże bo nie mogę doleczyć kostki (cały czas rolki, piłka, tennis) kostka mnie już praktycznie nie boli ale jest trochę opuchnięta, czasami lekko ją poczuje. Mam nadzieję że problem rozwiąże stabilizator. pozdr i skutecznego leczenia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobs Napisano 18 Sierpień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpień 2010 Jestem już 3 tygodnie po urazie w miarę się zagoiło, czy nie będzie zbyt dużym obciążeniem jazda na rolkach ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 19 Sierpień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2010 jeśli nie odczuwasz dolegliwości i zapomnialeś o urazie-to chyba nie,ale pod warunkiem,że to nie będzie jakś ekstremalna jazda na rolkach;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobs Napisano 20 Sierpień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2010 w prawdzie czuje lekkie zgrubienie w okolicach stawu ale nie towarzyszy temu ból , jazda będzie typowo turystyczna do tego wczoraj zakupiłem http://8a.pl/page,produkt,id,2618,st...owego-atf.html ...pierwsze wrażenie po założeniu jako "małoprzydatne" ale zobaczę jak w akcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi