JC Napisano 7 Sierpień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Sierpień 2010 Przejeżdżając dzisiaj przez Wisłę Malinkę postanowiłem się zatrzymać w ON Cieńków, aby sprawdzić, co słychać z budową krzesła i ... Byłem pod wrażeniem. Wygląda na to, że wszystko jest już przygotowane pod stawianie nowej 4-osobowej kanapy. Zdemontowano stare orczyki, wykonano prace zimne i przygotowano betonowe podesty pod montaż krzesła. Zrobiłem kilka zdjęć, które możecie zobaczyć tutaj: http://www.skionline.pl/galerie/?co=galerie&g_co=galeria&g_id=689&g_numer_zdj=1 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 8 Sierpień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 8 Sierpień 2010 Chciałem Ci dać czewieńca za to ale nie mogę, przecież kudłaci z lasu jutro przypędzą tam nadzór budowlany, inspekcję pracy, prokuratora i cholera wie kogo jeszcze:mad:, a znane są przecież u nas przypadki że nawet prawomocne pozwolenia na budowę zostają uchylane, wszakże żyjemy w kraju CUDÓW:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 8 Sierpień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Sierpień 2010 Przepraszam, biję się w pierś! Jestem nierozsądny. No ale stało się. Jutro pojadę tam i będę bronił obiektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightgale Napisano 8 Sierpień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 8 Sierpień 2010 A mi zapewne z uwagi na ostatnie wypadki rzuciło się na oczy i tytuł przeczytałem z błędem jako : Cieńków - trwa budowa KRZYŻA:eek::eek: Jak się można domyślić gałki oczne odbiły mi się od monitora:D Odetchnąłem z ulgą jak temat otworzyłem .......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 9 Sierpień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2010 Sorry za żarciki, ale nie mogę się powstrzymać... Skojarzenie rzeczywiście może się narzucić. Tu grożą zielone ludziki, tam unosi się jakieś UFO. Jedyna różnica, to że na krześle można przynajmniej usiąść, a na tym drugim obiekcie - chyba tylko się powiesić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 27 Sierpień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2010 Przejeżdżając dzisiaj przez Wisłę Malinkę postanowiłem się zatrzymać w ON Cieńków, aby sprawdzić, co słychać z budową krzesła i ... Byłem pod wrażeniem. Wygląda na to, że wszystko jest już przygotowane pod stawianie nowej 4-osobowej kanapy. Zdemontowano stare orczyki, wykonano prace zimne i przygotowano betonowe podesty pod montaż krzesła. Zrobiłem kilka zdjęć, które możecie zobaczyć tutaj: http://www.skionline.pl/galerie/?co=galerie&g_co=galeria&g_id=689&g_numer_zdj=1 Nooo... nie poszło w las. Dodajmy,że to ma być czteroosobowe krzesło Doppelmayr . Oby nie za wcześniej fanfary... :eek: Chciałem Ci dać czewieńca za to ale nie mogę, przecież kudłaci z lasu jutro przypędzą tam nadzór budowlany, inspekcję pracy, prokuratora i cholera wie kogo jeszcze, a znane są przecież u nas przypadki że nawet prawomocne pozwolenia na budowę zostają uchylane, wszakże żyjemy w kraju CUDÓW Tych cudów się obawiałem,ale równie bardzo obawiam się frekwencji... :eek: Mam nadzieję,że nie za wcześnie o tym... A mi zapewne z uwagi na ostatnie wypadki rzuciło się na oczy i tytuł przeczytałem z błędem jako : Cieńków - trwa budowa KRZYŻA Jak się można domyślić gałki oczne odbiły mi się od monitora:D Odetchnąłem z ulgą jak temat otworzyłem .......... :D No to zieloni mają konkurencję! -------------------------------------------------------------------------- No to kolejny cynk - Hotel Stok... Nie potwierdzone,ale ponoć mają wydłużyć trasę i postawić krzesło czteroosobowe!Oby wyszło,a ja właściwie powinienem zamilknąć,bo sierściuchy zbyt wcześniej się dowiedzą! :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 29 Wrzesień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2010 Nowe zdjęcia z Cienkowa Ponownie wybrałem się do Wisły, aby sprawdzić jak postępują prace przy modernizacji ośrodka. Zdjęcia możecie zobaczyć tutaj: http://www.skionline.pl/galerie/?dzial=&co=galerie&g_rodzaj=&g_co=galeria&g_id=690&g_numer_zdj=1 Na parkingu leżą już słupy krzesła, jest tez lina nośna. Ułożony jest system naśnieżania oraz kable zasilające oświetlenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 29 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2010 idealnie będzie wielka pompa i otwarcie na sezon 2013/14:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 29 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2010 idealnie będzie wielka pompa i otwarcie na sezon 2013/14:D Bugi pracujesz dzisiaj na czerwońca Czy mi się wydaje, czy zdjęcie nr.27 pokazuje stratę części stoku? Sporej części? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 29 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2010 kurde mam dobry humor po prostu daj rozgrzeszenie ojciec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 29 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2010 To i ja na czerwońca spróbuję zapracować. To ostanie zdjęcie nr 31,parking. Ciekawe czy będzie bezpłatny? Nie mniej choć ,mało korzystałem z takich górek,bardzo się cieszę,że powstają na nich krzesła. Na Cieńkowie nigdy nie jeździłem. Jeśli nie zdarzy się tak jak na Nowej Osadzie,to może uda się w tygodniu jakiś zjazd zaliczyć. Bo na NO jak nie kolejka do krzesła to po bilet (karnet) ,a w kolejce to ja stał nie będę i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turysta69 Napisano 1 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2010 No dokładnie jak mysiek zauważył, krzesło będzie poprowadzone po istniejącej trasie nr 4, więc spore tyczki tam przybędą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 29 Październik 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2010 Na Cieńkowie stoją już podpory pod krzesło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rizz Napisano 29 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2010 http://bielskobiala.gazeta.pl/bielskobiala/1,88025,8585497,Stawiaja_czterosobowa_kanape_na_Cienkowie__ZDJECIA_,,ga.html 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 29 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2010 i pare innych rzeczy też tam będą budować wiem z dobrego źródła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 29 Październik 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2010 i pare innych rzeczy też tam będą budować wiem z dobrego źródła No to dawaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fantomas Napisano 14 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2010 Witam Pokazali "nowe" mapy http://nat.pl/index.php?_a=2&_k=6&_id=472&_s=4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 15 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2010 Szkoda tylko, że niebieska 5 (dawniej 2) wciąż nie ma naśnieżania, czyli będzie przez większość zimy nieużywana. Ale pewnie przyjdzie na to pora w kolejnych sezonach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 15 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2010 Kolejna nudka górka, ale należy się im pochwała za to, że przynajmniej coś robią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 9 Grudzień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2010 Otwarcie 17. grudnia Dowiedziałem się, że otwarcie nowego krzesła na Cieńkowie planowane jest na 17. grudnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 9 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2010 Dowiedziałem się, że otwarcie nowego krzesła na Cieńkowie planowane jest na 17. grudnia. Standardowo widzę , że otwierają sezon w czwartek/piątek ... pewnie wtedy też promocja... no nic ... ja ich mam w dunosie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 9 Grudzień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2010 Standardowo widzę , że otwierają sezon w czwartek/piątek ... pewnie wtedy też promocja... no nic ... ja ich mam w dunosie. Dlaczego doszukujesz się drugiego dna? Dla mnie to logiczne i ja też bym tak zrobił. Wiadomo, że w sobotę może być dużo ludzi, to otwieram wcześniej, aby sprawdzić, czy wszystko działa poprawnie. Zawsze jest czas, aby usunąć ewentualne usterki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 9 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2010 (edytowane) Dlaczego doszukujesz się drugiego dna? Dla mnie to logiczne i ja też bym tak zrobił. Wiadomo, że w sobotę może być dużo ludzi, to otwieram wcześniej, aby sprawdzić, czy wszystko działa poprawnie. Zawsze jest czas, aby usunąć ewentualne usterki. Jacek, rozumiem Twoje podejście. Odnosząc to do sfery developmentu oprogramowania: 1)wcześniej bym uruchomił i sprawdził czy wszystko działa ok bez uzytkownikow = testy wewnętrzne 2)potem skierowałbym na User Acceptance Tests. A taki UAT najlepiej robi się na pełnej możliwej próbce - czyli pełnym możliwym obciążeniu użytkownikami i z jak największym ryzykiem. Dlatego to zrobiłbym z promocją żeby sie ludziska zjechali i wyorali wszystko co może się spierniczyć. 3)a po UAT: pełne wejście produkcyjne. To jest moje podejście. Lubię promocje (jak chyba każdy). Podnoszą wizerunek stacji w moich oczach. Ale rozumiem inny tok myslenia, że inwestycja musi się zwrócić bo kredyt trzeba spłacić a ludzie i tak będą przyjeżdżać. Dlatego lepiej uruchomić i "sprawdzić" wyciag w tygodniu a w weekend jechać już -odnosząc się do wcześniejszych filozoficznych i przemądrzałych wynurzeń- na produkcji. Edytowane 9 Grudzień 2010 przez mysiauek popraweczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 9 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2010 Jacek, rozumiem Twoje podejście. Odnosząc to do sfery developmentu oprogramowania: 1)wcześniej bym uruchomił i sprawdził czy wszystko działa ok bez uzytkownikow = testy wewnętrzne 2)potem skierowałbym na User Acceptance Tests. A taki UAT najlepiej robi się na pełnej możliwej próbce - czyli pełnym możliwym obciążeniu użytkownikami i z jak największym ryzykiem. Dlatego to zrobiłbym z promocją żeby sie ludziska zjechali i wyorali wszystko co może się spierniczyć. 3)a po UAT: pełne wejście produkcyjne. To jest moje podejście. Lubię promocje (jak chyba każdy). Podnoszą wizerunek stacji w moich oczach. Ale rozumiem inny tok myslenia, że inwestycja musi się zwrócić bo kredyt trzeba spłacić a ludzie i tak będą przyjeżdżać. Dlatego lepiej uruchomić i "sprawdzić" wyciag w tygodniu a w weekend jechać już -odnosząc się do wcześniejszych filozoficznych i przemądrzałych wynurzeń- na produkcji. Jestem tu w temacie z Mysiałkiem;wiadomo,że w tygodniu przyjedzie mało ludzi,więc żadna strata... Takie "promocje" mam tam,gdzie Mysiałek. Sam też chętnie z takowych(tzn.w weekend) korzystam,zawsze przyjemnie jest zacząć sezon od jazdy a nie od opróżnienia portfela. Jak się chce,to można zrobić promocję w weekend,czyli dla niemal wszystkich a nie garstki,tak ma być niby w Zawoi,choć tu jestem ostrożny z przedwczesnym chwaleniem... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 10 Grudzień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2010 Cieńków zakładają krzesła Dzisiaj wstąpiłem do ON Cienków w Wiśle Malince, aby sprawdzić jak wygląda postęp prac przy nowym krześle. Przez przypadek trafiłem na dyrektora ośrodka Pana Krzysztofa Brożynę, z którym trochę porozmawiałem o nowej inwestycji. W rozmowie dowiedziałem się, że jest duża szansa, że kolej zostanie uruchomiona w następny weekend. Kilka zdjęć z prac: http://www.skionline.pl/stacje/?co=galerie&g_co=galeria&g_id=712&g_numer_zdj=1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi