anek Napisano 30 Lipiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2010 Witajcie, z żonką postanowiliśmy zakupić własny sprzęt, dlatego proszę Was o poradę: Luba: Wzrost: 172 Waga:55 Poziom: 1 Moje dane: Wzrost:183 Waga: 90 Poziom: 3 Korzystając z okazji przebywania w Wiedniu przez 9 miesięcy chcemy trochę pojeździć i się podszkolić Prośba o dobór całego sprzętu: narty (mogą być używane), buty (zakładam, że wg. własnego uznania?), etc. Chcielibyśmy się ze sprzętem zmieścić tak w 2-2.5kPLN - realne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 30 Lipiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2010 Na pewno Wam doradzą ludzie znający się lepiej ode mnie na sprzęcie, ale w sumie sądzę, że powinniście się zmieścić w wymienionej kwocie. Najważniejsze, żeby dobrać sobie wygodne i nie za twarde buty - nowe. Co do nart, są dwie szkoły wybierania ich na początek - albo po prostu narty z marketu, na 1-2 sezony, zanim będą potrzebne twardsze, albo jakieś używki. Niewykluczone jednak, że zakupy w Wiedniu nie wyszły by Wam drożej - zależy, kiedy się tam wybieracie. Jeśli jeszcze w lecie, to kto wie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 30 Lipiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2010 Cześć! Zacznę od tego, że jeżeli chodzi o buty to powinniście kupić nowe, wygodne, wygodne i jeszcze raz wygodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anek Napisano 30 Lipiec 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2010 Dzięki za już przedstawione porady! W Wiedniu już jesteśmy - mówisz, by tutaj szukać przecen/tu kupować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 30 Lipiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2010 Nie mam zbyt wielkiego doświadczenia w tej kwestii, ale myślę, że warto się rozejrzeć - będąc raz w Alpach w lipcu widziałam sporo sprzętu w cenach niższych niż u nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anek Napisano 31 Lipiec 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2010 (edytowane) Przeszperałem trochę forum, poszukałem i znalazłem : http://allegro.pl/item1157905142_uzyw_narty_atomic_metron_9_171_cm_l738.html oraz http://allegro.pl/item1162371828_uzyw_narty_fischer_fire_rx3_160_cm_wiaz_l600.html Co o tym sądzicie? Edytowane 31 Lipiec 2010 przez anek zmiana linków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 31 Lipiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2010 Buty zdecydowanie nowe, ze względów higienicznych I przede wszystkim wygodne. Na początek to wystarczy myślę że kwota max 300-400zł. Przy wybieraniu butów nie patrzcie na firmy ponieważ jakość jest zbliżona a każdy producent ma swoje wady np. moja żona przy każdych butach z rosignola miała ten sam problem obcierały w "podbiciu" każde! dla amatorów i pro. Z kolei każde buty z salomona są dla niej jak kapcie. Po prostu idźcie do sklepu i spróbujcie. Dla początkującego flex buta 40-60. Narty które podałeś atomic metron 7 są raczej dla zaawansowanychm proponowałbym się skupić na czymś prostszym na rossignol Zenith 1, super narty. http://allegro.pl/item1171659527_rossignol_zenith_z_1_0_2010_170cm_kije_gratis.html to masz z zeszłęgo sezonu, ale proponowałbym nawet z sezonu 08/09. Dla kobiet odpowiednik np. z rossignola atraxion lub passion. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 2 Sierpień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpień 2010 Narty które podałeś atomic metron 7 są raczej dla zaawansowanychm proponowałbym się skupić na czymś prostszym na rossignol Zenith 1, super narty. Raczej średnio dla zaawansowanych ... dopiero M10 był jako tako powiedmzy sobie twardszą nartą. Dla kobiet odpowiednik np. z rossignola atraxion lub passion. I tu mamy ciekawy wątek. Bo ja twierdzę -po doświadczeniach bliskich mi kobiet- że passiony są do niczego. A taki attraxion to bdb narta. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 2 Sierpień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpień 2010 Szczerze mówiąc moja żona ma podobne odczucia. Passion raczej "marketowe" attraxion rewelacja, ona ma 11 i jest zachwycona na nic nie chce zmienić. Wymieniłem możliwości, nie propozycje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anek Napisano 2 Sierpień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpień 2010 Dzięki raz jeszcze za porady. Dla żonki ten modelhttp://www.dobrenarty.pl/narty/1,1323-rossignol_atraction_3_162_cm a dla siebie rossignol Zenith 1, tylko próbuje znaleźć używane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 2 Sierpień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpień 2010 Jeżeli chcesz używki, weź pod uwagę równiez zenith 3. Na tych nartach powinno wam się dobrze uczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi