NaitsabeS Napisano 18 Lipiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2010 Witam wszystkich. Mam takie małe pytanko gdzie jest lepiej w Korbielowie czy w Szczyrku. Ja razem z żoną i znajomymi jeżdżę na desce i zastanawiam się gdzie na tą zimę wyskoczyć na początku stycznia i stąd moje pytanie. Co byście polecili Szczyrk czy Korbielów i dlaczego to albo to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 18 Lipiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2010 Co Ci tu doradzić???:eek: Szczyrk ciekawszy pod względem "apres-ski" ,choć i pojeździć można. Korbielów może ciekawszy narciarsko ,a tak poza tym to typowa wieś beskidzka. W obu miejscach zaznasz smaku stania w kolejkach,nieprzygotowania tras,drożyzny ...itd,itp. W tych miejscówkach poprawi się dopiero kiedy ostatni klient zgasi światło,i zbudują nowe podejście do klienta od nowa. Może inni doradzą Ci coś bardziej sensownego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NaitsabeS Napisano 18 Lipiec 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2010 Ewentualnie proszę o informację gdzie się najlepiej wybrać w drugim tygodniu stycznia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 18 Lipiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2010 Ewentualnie proszę o informację gdzie się najlepiej wybrać w drugim tygodniu stycznia. W wiele różnych miejsc, ale w żadne z 2 podanych przez Ciebie W żadne!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NaitsabeS Napisano 18 Lipiec 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2010 W wiele różnych miejsc, ale w żadne z 2 podanych przez Ciebie W żadne!!! Wobec tego co byś polecił fajnie by było żeby trasy były dość długie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 18 Lipiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2010 Założę się, że wkrótce odrodzi się temat o wyższości ośrodków w Alpach nad rodzimymi ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bode Napisano 18 Lipiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2010 Założę się, że wkrótce odrodzi się temat o wyższości ośrodków w Alpach nad rodzimymi ! jakże by inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 19 Lipiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2010 Wobec tego co byś polecił fajnie by było żeby trasy były dość długie. A na ile się wybierasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NaitsabeS Napisano 19 Lipiec 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2010 (edytowane) A na ile się wybierasz? Na tydzień tak jak pisałem w drugim tygodniu stycznia i pewnie na tydzień pod koniec marca. Edytowane 19 Lipiec 2010 przez NaitsabeS błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 19 Lipiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2010 jak polska to weź pod uwagę pieniny kluszkowce, szczawnica, rusin-ski tamte rejony trasy nie są powalająco długie ale jest nieporównywanie lepiej niż w miejscach któe wymieniłeś. Dodam jeszcze że w szcz. i korb. możesz nawet w środku sezonu narty porysować, to w ramach dodatkowych atrakcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 19 Lipiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2010 W sumie też niezła jest Krynica - na Jaworzynie kilka całkiem ładnych tras, nawet nie najkrótszych, o różnym stopniu trudności. Tyle że dość drogo i bywają w weekendy i ferie tłumy (jak wszędzie w znanych miejscach, też na pewno w Szczyrku i Korbielowie). Słotwiny też całkiem przyjemne. Niestety nie znam dalszych ośrodków w tym kierunku, pewnie pozwiedzam w tym roku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 19 Lipiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2010 Na tydzień tak jak pisałem w drugim tygodniu stycznia i pewnie na tydzień pod koniec marca. W sumie z Konina nie jest złym pomysłem wybranie się w Alpy. Niewiele drożej (o ile w ogóle drożej) i tylko ciut dalej. Konin -> Katowice max 3h. A zawsze możne A1 i na Niemcy. Ale co kto lubi. Ja tam wolę jechać 2-3h i być na małym spokojnym wyciągu, a SB woli wstać o 2 żeby rano być w Alpach. To wyjazd na weekend. Ale na cały tydzień to nie ma się co zastanawiać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jack Napisano 19 Lipiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2010 Ja razem z żoną i znajomymi jeżdżę na desce Jak na desce jezdzisz to i Szczyrk i Korbielow jak najbardziej polecam Mniej deskarzy bedzie siedziec na stokach w Alpach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 19 Lipiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2010 Ewentualnie proszę o informację gdzie się najlepiej wybrać w drugim tygodniu stycznia. Zacznę od tego,że nie tylko w drugim tygodniu stycznia,ot po prostu w dowolnym tygodniu sezonu zimowego. Ale z Konina to jest minimum 800km na południe....... i jesteś w raju. No chyba,że sam dobrowolnie, chcesz do piekła. Wówczas obojętnie czy do Korbielowa czy do SzCyrku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magres Napisano 19 Lipiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2010 Jak na siłę chcesz w Polsce to fajnie jest w Zieleńcu . Trasy trochę krótkie ale codziennie ratrakowane , 3 kanapy , wspólny karnet na cały teren. No i blisko do Kudowy (basen ) i do Czech po piwo . Fajna miejscówka w tym roku będzie też Szklarska Poręba bo tam stawiają kanapę 6 a jak tam lipa to zawsze można do Harrachowa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NaitsabeS Napisano 19 Lipiec 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2010 W Alpy mam zamiar jechać pod koniec marca tylko że jeszcze się nie zastanawiałem gdzie ale pewnie przez jakieś biuro podróży żeby się o nic nie martwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 19 Lipiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2010 W Alpy mam zamiar jechać pod koniec marca tylko że jeszcze się nie zastanawiałem gdzie ale pewnie przez jakieś biuro podróży żeby się o nic nie martwić. A to rozumiem. Po styczniowych przejściach i przeżyciach,(jakich niechybnie zaznasz) dla ukojenia skołatanych nerwów niemalże jak do sanatorium wybierasz się w Alpy. I słusznie.:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 19 Lipiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2010 Cześć W Alpy mam zamiar jechać pod koniec marca tylko że jeszcze się nie zastanawiałem gdzie ale pewnie przez jakieś biuro podróży żeby się o nic nie martwić. Poprzednie rady kolegów - choć uciekają jak mogą od odpowiedzi na zadane przez Ciebie pytanie - są jak najbardziej na miejscu. Chcąc jednak pokusić się o radę dobrą dla deskarza na styczeń to siedzieć w domu i obserwować komunikaty pogodowe. Przy dostatecznych opadach oba wymienione miejsca są na deskę OK a ilość terenu obok tras do jeżdżenia spora. Znając sporą ilość deskarzy i czasami z nimi jeżdżąc właśnie to radzić wypada. Jak masz pewny śnieg po świeżym opadzie to pakujesz samochód i na rano albo późny wieczór jesteś w górach. Wiązanie się na tydazień gdy możę nie być wogóle śniegu w wybranym przez Ciebie miejscu to starta czasu i pieniędzy. Polecam np: http://new.meteo.pl/ i wybierz model UM Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 22 Lipiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2010 W Alpy mam zamiar jechać pod koniec marca tylko że jeszcze się nie zastanawiałem gdzie ale pewnie przez jakieś biuro podróży żeby się o nic nie martwić. No z tym to trzeba uważać,czasmi to jest powód naszego zmartwienia;)W Polsce może Dwie Doliny,blisko do Jaworzyny Krynickiej czy Rytro:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi