Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

jakie buty?

Bańka

Rekomendowane odpowiedzi

cześć

zakupiłem sobie ostatnio elan race slx i teraz mam dylemat czy buty z 60-flex będą odpowiednie???

osobiście wydaje mi się że przy mojej wadze 70 kg mogą okazać się zbyt elastyczne do deski???

tym bardziej że but się wyrabia i ten flex ,,ucieka,,

jakie butki polecacie tak do kwoty +/- 500???

1.używaj wyszukiwarki bo jest takich tematow milion

2. buty nie dobiera sie do narty tylko do narciarza

3.flex zalezy takze od umiejętnosci i potrzeb narciarza

4. noga nodze nie równa więc podać odpowiedni model nie jest łątwą sprawą prędzej powinienes je przymierzac i przymierzać

podaj swoja wage i umiejetnosci i uzyj wyszukiwarki poszukaj podobnych tematow bo bylo ich naprawdę wiele

• Like 2

Super wygodne z fleksem 100 są Nordica i Tecnica . Cały dzień jeżdzisz i super się czujesz. Ja mam Nordica i SLX i uwazam za fajny zestaw. Z próbowanych to Lange i Rosoły mają buty na małe(normalne ) nogi jeżeli masz szerszą łydkę to się nie nadają . Dalbello ma też super wygodne tylko nie wiem czy mają coś z 100. Pozdrawiam:)

• Like 1

Bugi napisał w dużym skrócie kwintesencje wszystkich postów na temat butów.

A ja powtórzę,że but ma być przede wszystkim wygodny!!!!! Oczywiście można go poddać ''terapii'' np:

http://www.grupaszafranski.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=508&Itemid=61

W Szczecinie prawdopodobnie też jest ktoś,kto się bawi w podobne rzeczy.

Ale wydaje mi się,że lepiej kupić buta,który nie wymaga ingerencji.Osobiście nigdy nie miałem butów,w których bym się zle czuł i które trzeba było ''poprawiać''(może mam takie wyjątkowe arystokratyczne stopy,które idealnie współgrają z arystokratycznymi butami marki fis....ups... inne też zawsze były ok) .Ale zakup butów zawsze traktowałem poważnie.Naprawdę spędzałem w butach przynajmniej godzinę w sklepie i pózniej cały wieczór w domu- zapięty na maksa.I jeżeli było ok-szczerze mówiąc nie trafiłem na buty,które by mi nie pasowały-zostawały.

W tym temacie nikt Ci dobrze nie doradzi.To naprawdę bardzo indywidualny temat i tylko Ty będziesz wiedział,czy but Ci leży. Jedyne w czym możemy pomóc to wybór flexa- czyli od 90 w górę. Ale ja uważam,że im twardszy tym lepszy.Ale przedział 90-110 będzie ok.

• Like 1