Bańka Napisano 6 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2010 cześć zakupiłem sobie ostatnio elan race slx i teraz mam dylemat czy buty z 60-flex będą odpowiednie??? osobiście wydaje mi się że przy mojej wadze 70 kg mogą okazać się zbyt elastyczne do deski??? tym bardziej że but się wyrabia i ten flex ,,ucieka,, jakie butki polecacie tak do kwoty +/- 500??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 6 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2010 trochę miękkie jak na taką nartę szukaj czegoś od 100 w górę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 6 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2010 1.używaj wyszukiwarki bo jest takich tematow milion 2. buty nie dobiera sie do narty tylko do narciarza 3.flex zalezy takze od umiejętnosci i potrzeb narciarza 4. noga nodze nie równa więc podać odpowiedni model nie jest łątwą sprawą prędzej powinienes je przymierzac i przymierzać podaj swoja wage i umiejetnosci i uzyj wyszukiwarki poszukaj podobnych tematow bo bylo ich naprawdę wiele 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bańka Napisano 6 Czerwiec 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2010 180cm 74kg moja jazda tak 6/10 przyjmując że 0 to tylko płóg a 10 płyniesz po idealnej lini a nie jedziesz - chociaż ciężko siebie samego ocenić ok będe używał wyszukiwarki następnym razem a macie może jakieś buty godne polecenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magres Napisano 6 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2010 Super wygodne z fleksem 100 są Nordica i Tecnica . Cały dzień jeżdzisz i super się czujesz. Ja mam Nordica i SLX i uwazam za fajny zestaw. Z próbowanych to Lange i Rosoły mają buty na małe(normalne ) nogi jeżeli masz szerszą łydkę to się nie nadają . Dalbello ma też super wygodne tylko nie wiem czy mają coś z 100. Pozdrawiam:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hucu Napisano 6 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2010 Bugi napisał w dużym skrócie kwintesencje wszystkich postów na temat butów. A ja powtórzę,że but ma być przede wszystkim wygodny!!!!! Oczywiście można go poddać ''terapii'' np: http://www.grupaszafranski.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=508&Itemid=61 W Szczecinie prawdopodobnie też jest ktoś,kto się bawi w podobne rzeczy. Ale wydaje mi się,że lepiej kupić buta,który nie wymaga ingerencji.Osobiście nigdy nie miałem butów,w których bym się zle czuł i które trzeba było ''poprawiać''(może mam takie wyjątkowe arystokratyczne stopy,które idealnie współgrają z arystokratycznymi butami marki fis....ups... inne też zawsze były ok) .Ale zakup butów zawsze traktowałem poważnie.Naprawdę spędzałem w butach przynajmniej godzinę w sklepie i pózniej cały wieczór w domu- zapięty na maksa.I jeżeli było ok-szczerze mówiąc nie trafiłem na buty,które by mi nie pasowały-zostawały. W tym temacie nikt Ci dobrze nie doradzi.To naprawdę bardzo indywidualny temat i tylko Ty będziesz wiedział,czy but Ci leży. Jedyne w czym możemy pomóc to wybór flexa- czyli od 90 w górę. Ale ja uważam,że im twardszy tym lepszy.Ale przedział 90-110 będzie ok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bańka Napisano 7 Czerwiec 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2010 wielkie dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 12 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2010 do tej narty dla Amatora starczą 90-100 flex,dobór buta indywidualny:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bańka Napisano 14 Czerwiec 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2010 a jeszcze się dopytam? czy buty do freeride-u dadzą rade na tej elanie bo ogólnie na zime nastawiam się na jazde poza traską ( oczywiście nie na elanie:D ) i niechce kupować dwóch par butów jeśli jedna da rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 14 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2010 no "da rade" wg mnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi