marboru Napisano 26 Maj 2010 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2010 "The best skiers are made in summer" Dobre hasło wybrały sobie Niemki na rozpoczęcie sezonu. Rozpoczęcie? Tak, tak, sezon startuje mniej więcej teraz. Kadra niemiecka z Marią Riesch trenuje na rowerach na Cyprze. Ciekawy to czas. Ze zrozumiałych względów niewiele się wspomina o alpejczykach, warto jednak przyjrzeć się co robią najlepsi, sporo ciekawostek. Jak już wspomniałem Niemki pedałują na Cyprze. Maja już prawdopodobnie za sobą testy nowych nart przed sezonem. Teraz właśnie jest czas na podpisywanie nowych kontraktów i na testowanie sprzętu. Potem nie będzie czasu. Moim zdaniem, sprzętowe hity są dwa: medalistka olimpijska Julia Mancuso dołącza do teamu Voelkla a jej kolega z reprezentacji Ted Ligety – do Heada. Kolejne mistrzowskie posunięcie marketingowców Heada i po raz kolejny nie rozumiem Rossignola. Prawdopodobnie prawda jest prosta: forsa rządzi, utrzymanie Teda kosztuje. Head zgarnia śmietankę PŚ. Z ciekawością obserwować będę czy nie odbije się to czkawką, jak w przypadku Atomica, kilka sezonów temu. Utrzymanie takich gwiazd sporo kosztuje (nie tylko odbierają dobre narty) a rynek narciarski od pewnego czasu taki sobie… Jak już jesteśmy w Headzie to przyuważono ostatnio w Monaco na F1 czołowych zawodników z tej stajni bawiących się wspólnie. Fajnie zobaczyć spędzających wspólnie wolny czas Cucha, Buehela, Ligety i Jana Olsona (to taki mistrz free-ride, który ostatnio rzucił, nie bez podstawy rękawicę alpejczykom). Nie może być felietonu bez Bode Millera… No właśnie. Bode po raz kolejny zaprezentował się pozytywnie w austriackim Zell am See wygrywając prestiżowy dwubój narciarsko – golfowy. Trzeba przyznać że ma chłop głowę mistrza i z radosnym niepokojem obserwuję jego pogróżki w kierunku tenisistów. Kto wie? Zapowiada wiele, podobno kiedyś grał. A że potrafi trzymać kij golfowy? Pewnie potrenował w czasach, kiedy trenowanie narciarstwa go nudziło. W międzyczasie Svindal znalazł trochę czasu, i nakręcił fajna reklamę witamin. Kolejne punkty dla Mistrza. Podoba mi się wiadomość z kadry Kanady, która rozpoczęła przygotowania do sezonu w obecności Ultimate Fightera: Nicka "The Promise" Ring-a. Przyznaję że nie wiem kto to, natomiast sami Kanadyjczycy podali taka informację. Podobno to wojownik, który walczy w klatce full contact. O co chodzi? Może to doda charakteru zawodnikom? Jeśli tak, to już widzę naśladowców i np. propozycje w kierunku Pudziana. To było by piękne! Wyobraźcie sobie. Małysz i Pudzian na wspólnym treningu. A tak już na poważnie. Teraz czas na luz. Każdy robi co lubi (np. Kostelić nurkuje) ale od końca czerwca wszyscy ruszają na półkulę południową i wszystko startuje na serio. Slalomiści przenoszą się do Nowej Zelandii, zjazdowcy do Chile. Będę na podglądzie. Marcin Szafrański Autor jest dziennikarzem Eurosportu i organizatorem obozów narciarskich. Źródło: Onet. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hucu Napisano 26 Maj 2010 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2010 "The best skiers are made in summer" ...Ciekawy to czas. Ze zrozumiałych względów niewiele się wspomina o alpejczykach, warto jednak przyjrzeć się co robią najlepsi, sporo ciekawostek. Jak już wspomniałem Niemki pedałują na Cyprze. Maja już prawdopodobnie za sobą testy nowych nart przed sezonem. Teraz właśnie jest czas na podpisywanie nowych kontraktów i na testowanie sprzętu. Potem nie będzie czasu... Właśnie,dlatego nie rozumiem dlaczego mój telefon wciąż milczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 29 Maj 2010 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2010 Tak , niektórzy zawodnicy testują sprzęt a niektórzy się kurują ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bode Napisano 29 Maj 2010 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2010 Ciężko się trenuje. Po sezonie 2 miesiące na regeneracje mielismy i jazda az do zimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 29 Maj 2010 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2010 Tak , niektórzy zawodnicy testują sprzęt a niektórzy się kurują ;) ... kuruj sie Raceman ino szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 31 Maj 2010 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2010 Julia MancusoJulia się bawi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobs Napisano 3 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2010 ...a co to jest Lato , póki co to kojarzy mi się z jednym ...Grzegorzem :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 3 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2010 ...a co to jest Lato , póki co to kojarzy mi się z jednym ...Grzegorzem :eek: Masz jeszcze Danutę do wyboru Lato jeszcze nie wystartowało, wiosna cięgnie na mokro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Torres Napisano 5 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2010 hej np. http://www.eurosport.pl/tenis/us-open/2010/bode-miller-w-us-open_sto2350277/story.shtml pozdr.Torres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi