Bończa Napisano 2 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2011 Dzięki Wam za te posty z opisem PL Hip Hop. Dalej głowię się jednak nad tym gościem, który miał fajne teksty i dobry głos - wydaje mi się, że z Krakowa, bo śpiewał chyba o Rynku, i o jego dziewczynie, co jak wspominałem ... w plnach lub dolarach... Czy to Kaliber44 był? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ewa78 Napisano 2 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2011 moze Karramba ? "Miłość za pieniadze":rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 2 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2011 O tak, Karramba - dzięki Ewa, bo mnie męczyło strasznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ewa78 Napisano 2 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2011 :) no Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 2 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2011 śpiewał o tym, że dziewczyna inkasuje w plnach lub dolarach Bończa, jeśli lubisz teksty "socjologiczne" dotyczące niełatwego życia Kobiet;), to polecam ten poniżej, no i oczywiście Muzykę: [YOUTUBE]NYDZcIIWEUg[/YOUTUBE] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 2 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2011 O - Illusion, świetni byli, zwłaszcza druga płyta, fantastyczne numery jak Nóż, Na słomę rąk, Wiojtek albo Błazen z pierwszej płyty. Lubie ich posłuchać w samochodzie tylko droga musi być do szybkiej jazdy przystosowana:D Lipa też fajne teksty pisał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 2 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2011 No to jeszcze jedna wrzuta do kawałka, który strasznie lubię, choć miałem go tylko na jakiejś składance dołączanej do "Brumu" - świetny riff, fajny tekst, choć dla mnie wtedy jak się pojawił był za bardzo "rapowy":o:) [YOUTUBE]g2t23d35ip8[/YOUTUBE] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 2 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2011 Bończa, jeśli lubisz teksty "socjologiczne" dotyczące niełatwego życia Kobiet;), to polecam ten poniżej, no i oczywiście Muzykę: [YOUTUBE]NYDZcIIWEUg[/YOUTUBE] Dzięki, ale męczą druta strasznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kawos Napisano 3 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2011 Ja tam ostatnio słucham głównie muzyki z filmów- przede wszystkim nagi instynkt i dziewięć i pół tygodnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 17 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2011 Jeśli temat, w ostatnim poście zszedł na tematykę muzyki filmowej... ...to zaprezentuję Absolutną Klasykę Klasyki. Rzecz doskonałą w Całości. Film Dobry, zły i brzydki z 1966 - muzyka Ennio Morricone. [YOUTUBE] [/YOUTUBE] ...kto był chodź raz na koncercie pewnego zespołu na M...to doskonale wie, w jaki sposób można wykorzystać tą nutę :D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 17 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2011 Absolutnie wspaniały film, jeden z moich ulubionych( no i CE w wielkiej formie), niestety dziś już się tak nie kręci:confused: To dam inny antyk - piosenkę z filmu Carlosa Saury - Nakarmić kruki, film jest okrutny a piosenka taka słodka i chwytliwa - niezły kontrast, teledysk tylko taki banalny znalazłem ale co tam, nuta się liczy: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 17 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2011 Nakarmić Kruki niestety nie widziałem - zobaczę A muza z tego filmu dosyć często na 3ce jest prezentowana... No to jeszcze jeden temacik z filmu, który jest ze mną codziennie w postaci dzwonka do telefonu...Requiem for a Dream - film wstrząsający. [YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=OsQnDSxnrE4&feature=related[/YOUTUBE] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareknot Napisano 17 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2011 Witam! To ja też coś dorzucę od siebie: Absolutna klasyka muzyki filmowej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 17 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2011 Ten temat Marboru jest jak walec, strasznie monumentalnie, ta muzyka to waży chyba z 20 ton:D To może coś lżejszego, z polskiego filmu "Tulipany" Jacka Borcucha, który chyba mało kto oglądał a szkoda bo cudny, muzyka też piękna, tu jeden z tematów- mocno nostalgiczny tak jak i film: http://www.youtube.com/watch?v=tzj1g7b2dbk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROSSIGNOL Napisano 17 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2011 (edytowane) ------------ Edytowane 20 Kwiecień 2011 przez ROSSIGNOL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 17 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2011 No to trochę moich ulubionych klimatów: I jeszcze i coś innego: I tak jeszcze dłuuuuugo mógłbym dodawać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareknot Napisano 17 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2011 Jak przystało na sportowe forum, to pozwolę sobie wrzucić utwór dla wszystkich sportowców: http://www.youtube.com/watch?v=xEF4zH6XHCk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 17 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2011 JN - jako dzieciak też byłem fanem Republiki, do dziś mam sentyment a jak słyszę kawałki - te najstarsze to ciareczki po plecach chodzą, piękny ten kawałek z Opola, dzieki bo nie widziałem tego. A z tych czasów to moze jeszcze, z najlepszej moim zdaniem płyty w historii polskiego rocka: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 17 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2011 (edytowane) To ja na Dobranoc coś bardziej współczesnego :D Tymon & Transistors - wieś jak malownie To tak johnny apropos Wesela...no i muzyki filmowej też... Edytowane 17 Marzec 2011 przez marboru 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 17 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2011 To ja na Dobranoc coś bardziej współczesnego :D Tymon & Transistors - wieś jak malownie Ta ścieżka do Wesela mnie osobiście zawiodła, Tymon robił wcześniej znacznie lepsze rzeczy, nawet w tej stylistyce. Tu z projektu Polovirus zespołu Kury, dodam,że w tej parodii Disco Polo produkują się tacy muzycy jak Możdżer czy Sikała: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 17 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2011 JN - jako dzieciak też byłem fanem Republiki, do dziś mam sentyment a jak słyszę kawałki - te najstarsze to ciareczki po plecach chodzą, piękny ten kawałek z Opola, dzieki bo nie widziałem tego. A z tych czasów to moze jeszcze, z najlepszej moim zdaniem płyty w historii polskiego rocka: Też tak mam,dlatego ostatnio w aucie słucham "Antyradia". Wsiadam do samochodu,puszczam radio,a tu "Republika" - mam słabość. Fajny ten kawałek! Często wyszukuję "wspomnień"... Z tamtych lat było masę fajnych kawałków,ale dziś niektórych nie mogę odnaleźć,bo... często nie wiem kto to grał! Wśród obecnych łapię się głównie na "Kult",czasem na "Akurat"(jeśli dobrze pamiętam,taka mniej znana kapela z B-B).Mało obecnie czegoś ciekawego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROSSIGNOL Napisano 17 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2011 (edytowane) ------------ Edytowane 20 Kwiecień 2011 przez ROSSIGNOL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareknot Napisano 17 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2011 Zawsze twierdziłem, ze Vangelis pisze niezłą muzykę filmową, a drugi to niżej. Na sen, choć fabuła nie nastraja. http://www.youtube.com/watch?v=7oDuGN6K3VQ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 26 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2011 Dla wszystkich Słuchaczy Trójki... ...powstał Teledysk do słynnej Ballady Artura Andrusa: [YOUTUBE] [/YOUTUBE] Narciarskie Zwierzenia Redaktora "Śpiewaka" znajdziecie w wątku: http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?p=132598#post132598 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash0r Napisano 27 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2011 Ja tam wolę coś bardziej freestylowego [YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=eYFbjIYLYTs[/YOUTUBE] [YOUTUBE] [/YOUTUBE] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi