Gość helios Napisano 30 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2011 A tu piosenka mojej idolki:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danubizar Napisano 30 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2011 poszukuję drobnej pomocy. Otóż kilka dni temu w Radiu Wnet leciał bardzo fajny kawałek, niestety za żadne skarby nie mogę zlokalizować piosenki. Piosenka leciała mniej więcej między godziną 7:00,a 7:10 w "Poranku Wnet". Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 30 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2011 Ostatnio wsłuchuje się w świeżutką płytę "Radio Retro", wspaniała muzyke i niesamowite śpiewanie Maji Kleszcz znanej z Kapeli ze Wsi Warszawa. Dodatkowo piękne teksty Bogdana Loebla no i niesamowity cover piosenki koszmaru, nie sądziłem, że nabedę kiedys płytę z ta piosenka i jej słuchanie sprawi mi przyjemność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 30 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2011 W kwestii tekstów to idzie mi o to dobry tekst pasujący do muzyki rokowej lub pokrewnej... Mihumorze moim zdaniem jedna z najlepszych tekstowo Kapel w chwili obecnej to... Kombajn. My 10 lat Lewa strona literki M Warszawa [YOUTUBE] [/YOUTUBE] PS. "Kleszczyk" moim zdaniem dużo lepiej W Kapeli ze Wsi...po prostu lepiej. ...nie trafia jakoś do mnie ten Retro klimat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 30 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2011 (edytowane) Kombajn mi w ogóle nie siada, ani teksty, ani muzyka,tak po prostu nie podobaja mi się. Ale z gości co potrafią napisać niezłe słowo to jeszcze Lesław, zarówno kiedyś w Partii jak i teraz w Kometach potrafi napisać zgrabnie parę słów, prosto i na temat: http://www.youtube.com/watch?v=uuUykLpvGbo i drugi niezły: Edytowane 30 Marzec 2011 przez mihumor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 30 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2011 Troszeczkę nam się gusty rozjeżdżają, bo mi akurat Lesława wokal się nie podoba Gusty są różne - i fajnie. Dzisiaj np słuchając sobie ulubionego... [YOUTUBE] [/YOUTUBE] ...żona stwierdziła - że to straszna lipa...i czego w ogóle ja słucham A dla mnie to jest arcydzieło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 30 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2011 Marboru - pozdrów żonę:D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 30 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2011 Marboru - pozdrów żonę:D ...a tak w ogóle to dzisiejszy dzień trochę muzyczny mieliśmy obydwoje. To tak na dobranoc - troszkę zdolnej i ambitnej młodzieży: Happysad - znam Chłopaków osobiście ze Skarżyska są w sumie... [YOUTUBE] [/YOUTUBE] Hurt [YOUTUBE] [/YOUTUBE] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hucu Napisano 30 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2011 A ja czasem lubię posłuchać naprawdę ostrego kieleckiego hard cora SCYZORY TO MY!!!!!!!!!!!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 30 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2011 Jak już lansujemy znajomych to ja wrzucę Budynia (teksty też świetne pisuje) tu solo: a tu z Pogodnem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 30 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2011 A ja czasem lubię posłuchać naprawdę ostrego kieleckiego hard cora SCYZORY TO MY!!!!!!!!!!!!! Marek ale mnie rozbawiłeś :D Masakra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 30 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2011 Dopiero teraz zobaczyłem co to za kawałek, bo mi coś youtuba tnie na forum:). Z Hunterem to jest tak, że lata między ziemią a niebem:rolleyes: ocierając się o kicz, a w tym kawałku akurat w niego trafił. Choć szczerze to lubię go czasem posłuchać. Podobnie jest niestety z: Hołdysem [YOUTUBE]5XXQT8Tlfkw[/YOUTUBE] i Comą. Tej całe szczęście, się to rzadziej zdarza, szczególnie w nowszych produkcjach. Fajne, choć chyba trochę "przeaktorzone" wykonanie kawałka Waitsa w ich wydaniu. [YOUTUBE]XraSkDFMSNc[/YOUTUBE] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 30 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2011 ravick - trafiłeś w moje numery też je bardzo lubię... ...a co do kiczu - cóż... Hunter to małe piwo... ...gdyby ktoś usłyszał mnie i żonkę jak jedziemy gdzieś autem i w radio leci: [YOUTUBE] [/YOUTUBE] ...śpiewy odchodzą, że HEJ :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 30 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2011 Akurat za tym powyżej przywołanym kawałkiem Hołdysa nie przepadam, ale za tym poniżej już tak: [YOUTUBE]UkISX6Y5cgI[/YOUTUBE] ale jak chcę coś naprawdę rzewnego to... [YOUTUBE]zcLuEDZGFGc[/YOUTUBE] no chyba, że nie mam kaca;) [YOUTUBE]NxuqhK-JTGs[/YOUTUBE] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 10 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2011 (edytowane) Ten kawałek pasuje mi na dziś, tekstem i muzyką - ta wersja dla mnie ekstra, lepsza niż Niemena ale głównie chodzi o tekst Norwida - więcej mówi niż wszystkie słowa dziś powiedziane dzisiaj razem wzięte do kupy: [YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=e_U6YVh8OfU[/YOUTUBE] Edytowane 13 Kwiecień 2011 przez mihumor 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 10 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2011 (edytowane) Wersja Homo Twist jak dla mnie miażdży swoją surowością, a niestety przeszła bez większego echa, no może Kaczkowski raz w Trójce ją puścił . Edytowane 10 Kwiecień 2011 przez ravick97 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 10 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2011 Wersja Homo Twist jak dla mnie miażdży swoją surowością, a niestety przeszła bez większego echa, no może Kaczkowski raz w Trójce ją puścił . Taa, ta wersja miażdży ale pieśń za trudna dla współczesnych mediów - szkoda. Homo Twist nie było nigdy pieszczochem mediów, mało ich się dało usłyszeć a mieli dużo genialnych, niebanalnych numerów. Tu najlepszy chyba kawałek o Krakowie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 10 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2011 No! A tera Maleńczuk będzie plasal w zetce z jakimiś pajacami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 11 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2011 No! A tera Maleńczuk będzie plasal w zetce z jakimiś pajacami. W sumie zabawna droga i syndrom czasów: od więźnia sumienia przez grajka ulicznego, muzyka alternantywnego, gwiazdę showbiznesu, gwiazdę telewizji po takie rzeczy jak piszesz. Cale szczęście, że w między czasie znajduje facet czas na robienie takich rzeczy: http://www.youtube.com/watch?v=iVx759XJ3rY&playnext=1&list=PL83D86417C883EC42 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 11 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2011 To też jest dobre, takie...wymowne: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 11 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2011 Cześć To też jest dobre, takie...wymowne: Straszne - w wymowie oczywiście. Schemat, sztampa, źle pojęta tradycja, chęć dominacji, zamknięty umysł..... Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 12 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2011 (edytowane) Wczoraj i w ostatnich dniach na forum duzo było o Ptaku, szukałem na necie i znalazłem innego Ptaka, ten może mniej dyskusyjnie startuje ale za to nieźle ćwierka:D [YOUTUBE] [/YOUTUBE] Edytowane 13 Kwiecień 2011 przez mihumor 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 12 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2011 Trochę podobny BTW - co sądzicie o koncercie Rogera Waters'a z widowiskiem The Wall - za tydzień, tyle, że do Łodzi trzeba dymać. Tak się zastanawiam, czy w PL można na jakiś koncert pojechać, no i czy Roger daje radę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kombiak Napisano 12 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2011 Roger tylko w Łodzi będzie ? Jakby nie patrzeć , Ściana to w sumie pomysł i realizacja właśnie Rogera. Reszta ekipy była już tłem w trakcie nagrywania materiału. Można się pokusić o stwierdzenie , ze Waters zaprosił paru muzyków sesyjnych do studia Przy okazji , to niezapomnianym wrażeniem dla mnie były dwa koncerty Aussie http://www.aussiefloyd.com/ i własnie cała , kompletna Sciana grana przez Aussie we Wrocławiu kilka lat temu. To był czad. Zamknąłem oczy i czułem że to Floydzi grają , chociaż znam ich tylko z płyt i radia. Wszystko było realne, nie trzymanie frazy przez Davida, itd... Przepraszam za rozlazłość słowną, ale PF i prawie cały dorobek Rogera przyjmuję bezkrytycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 12 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2011 .....Można się pokusić o stwierdzenie , ze Waters zaprosił paru muzyków sesyjnych do studia ..... Moim skromnym zdaniem to Wall jest jedną z najsłabszych produkcji PF. No może poza "The final cut". Wcześniejsze płyty są ciekawsze. Późniejsze zresztą też :D;)("The division bell"). Ja na to "widowisko" się nie wybieram. Szczerze mówiąc to nie mogę sobie darować, że nie pojechałem do Gdańska na występ Gilmoura z okazji 25 lat Solidarności (a k....wa mogłem mieć bilety). Niestety ten skład już nigdy nie zagra..... Polecam wydawnictwo z tego przedsięwzięcia: David Gilmour "Live in Gdańsk". Tu jeden z moich ulubionych kawałków: Niestety w trzech kawałkach:D:D:D. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi