JC Napisano 22 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2010 (edytowane) Jako, że zima na Kasprowym dopisuje sprawdziłem ile kosztuje dzienna jazda i jak się to ma do ośrodków alpejskich. Z tego co wyczytałem na stronie PKLu to za bilet (góra/dół) na Kasprowy trzeba zapłacić 42 zł, bo wg PKL na dole teraz jest sezon :eek:. Jak już się dostaniemy na górę kupujemy bilet dzienny za który płacimy 70 zł, bo na górze nie ma sezonu i otrzymamy niższą cenę :eek:. Bilety które zakupiliśmy za 112 zł upoważniają nas do jazdy koleją na Gąsienicowej po jednej trasie! Dla porównania Alpy i lodowiec Stubai. Cena całodniowego skipassu to 38 Euro czyli ok. 146 zł. Za to możemy korzystać z 16 kolei i wyciągów oraz szusować po 90 km tras! Wybór należy do Was Edytowane 22 Kwiecień 2010 przez JC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 22 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2010 Wybór należy do Was Łatwo mówić ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkristoff Napisano 22 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2010 Wybór należy do Was po zastanowieniu wybieram jednak Stubai tymbardziej ze to jakies 40 km spod drzwi i mam go za free (dla posiadaczy tirol regio card) ze tak zapytam parking na dole i dojazd do kuznic sa za free czy jakas promocja? bo za moich czasow na kasprowym troche to kosztowalo pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 22 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2010 Dolicz do tego niezbędne dodatkowe koszty jak: parking, busy x2, kibelek itd. - kolejne parę złotych, które w Alpach są w cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 22 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2010 Jako, że zima na Kasprowym dopisuje sprawdziłem ile kosztuje dzienna jazda i jak się to ma do ośrodków alpejskich. Z tego co wyczytałem na stronie PKLu to za bilet (góra/dół) na Kasprowy trzeba zapłacić 42 zł, bo wg PKL na dole teraz jest sezon :eek:. Jak już się dostaniemy na górę kupujemy bilet dzienny za który płacimy 70 zł, bo na górze nie ma sezonu i otrzymamy niższą cenę :eek:. Bilety które zakupiliśmy za 112 zł upoważniają nas do jazdy koleją na Gąsienicowej po jednej trasie! Dla porównania Alpy i lodowiec Stubai. Cena całodniowego skipassu to 38 Euro czyli ok. 146 zł. Za to możemy korzystać z 16 kolei i wyciągów oraz szusować po 90 km tras! Wybór należy do Was Jedynie słuszne rozumowanie:) . Ale usprawiedliwiony jest np.Bończa i Jemu "podobni" (tzn.mieszkający w pobliżu) Ma "pod nosem" śnieg i codziennie może z niego korzystać,nie musi pokonywać nadmiernych odległości. Wszyscy inni powinni korzystać z prawa wyboru i wiadomo gdzie jechać. A Bończa będzie miał takiego banana bo będzie po pustym Kasprusiu śmigał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 22 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2010 Wszyscy inni powinni korzystać z prawa wyboru i wiadomo gdzie jechać. figo ile czasu zabiera Ci droga z BB na Stubai? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 22 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2010 ... stare przyslowie mowi "na bezrybiu i rak ryba" i na tym to polega mala konkurencja to i ceny wysokie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 22 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2010 Ach, ten Kasprowy. Drogi i bliski... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 22 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2010 figo ile czasu zabiera Ci droga z BB na Stubai? Zeszły rok - maj - wyjazd spod mojej chaty 8.40 rano, 17.40 byłem na miejscu. To w zasadzie normalny czas bezkorkowy i bezprzygodowy w wariancie bezobiadowym (czyli termos z kawkąherbatką + kanapki), za mieszkanie na 2 os płaciliśmy 34 euro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 22 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2010 Zeszły rok - maj - wyjazd spod mojej chaty 8.40 rano, 17.40 byłem na miejscu. To w zasadzie normalny czas bezkorkowy i bezprzygodowy w wariancie bezobiadowym (czyli termos z kawkąherbatką + kanapki), za mieszkanie na 2 os płaciliśmy 34 euro. Czyli w moim przypadku nie ma szans bo nie pamiętam kiedy ostatnio miałem 3 dni wolnego - w piątek wyjechać, w sobotę jeździć, w niedzielę jeździć i wracać. Dlatego też tracę pieniądze w PL i SK. Chociaż na Rusinie z przyjemnością Dlaczego ani razu nie byłem na Kasprowym? Nie przepadam za Zakopanym. Wolałbym już na Chopok/Strbskie/Łomnicę pojechać. ... stare przyslowie mowi "na bezrybiu i rak ryba" i na tym to polega mala konkurencja to i ceny wysokie a jak na Łomnicy to wygląda ? tylko już ciut dalej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 22 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2010 Na razie przerwa techniczna: http://www.holidayinfo.sk/pl-pl/winter/resorts/?id=839, do jutra. A warunki wyglądają na dobre . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 22 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2010 Na razie przerwa techniczna: http://www.holidayinfo.sk/pl-pl/winter/resorts/?id=839, do jutra. A warunki wyglądają na dobre . Właśnie odstałem info od kolegi na turach Warunki 1 klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maju2006 Napisano 22 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2010 W cenie karty dziennej jest również zjazd kolejką- takie małe udogodnienie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vrinx Napisano 23 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2010 Jako, że zima na Kasprowym dopisuje sprawdziłem ile kosztuje dzienna jazda i jak się to ma do ośrodków alpejskich. Z tego co wyczytałem na stronie PKLu to za bilet (góra/dół) na Kasprowy trzeba zapłacić 42 zł, bo wg PKL na dole teraz jest sezon :eek:. Jak już się dostaniemy na górę kupujemy bilet dzienny za który płacimy 70 zł, bo na górze nie ma sezonu i otrzymamy niższą cenę :eek:. Bilety które zakupiliśmy za 112 zł upoważniają nas do jazdy koleją na Gąsienicowej po jednej trasie! Dla porównania Alpy i lodowiec Stubai. Cena całodniowego skipassu to 38 Euro czyli ok. 146 zł. Za to możemy korzystać z 16 kolei i wyciągów oraz szusować po 90 km tras! Wybór należy do Was Jeszcze fajniej wygląda to porównanie jakby sobie policzyc dla rodzinki 2+2 np dzieci 6+12 lat.... sporo ośrodów w alpach ma zniżki dla dzieci kilkunastoletnich a takie do 6-7 lat to darmo jeżdżą.... dlatego też moja narta nie stanęła na Kasprowym chyba już od 3-4 lat. Ukłony dla PKL, nmiejmy nadzieje że ten jakże chudy rok dla nich da im choć troche do myślenia ale chyba płonne nadzieje jak na dole jest "wysoki sezon" a na górze "niski" - tak na opak ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 23 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2010 A na tym systematycznie będzie cierpiało Zakopane bo coraz więcej ludzi straci złudzenia, że fotka z białym misiem, herbata po góralsku czy spacer po Krupówkach to tak wielkie atrakcje by marnować na nie swoj czas i niemałe pieniądze. A okoliczne gminy jak i Słowacy będą systematycznie upuszczać powietrze z tego balonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 23 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2010 A okoliczne gminy jak i Słowacy będą systematycznie upuszczać powietrze z tego balonu. Ja tam się cieszę, patrząc jaka obsługa klienta powstała i że ktoś dba o mnie i chce mnie ponownie widzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 23 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2010 Jeszcze fajniej wygląda to porównanie jakby sobie policzyc dla rodzinki 2+2 np dzieci 6+12 lat.... sporo ośrodów w alpach ma zniżki dla dzieci kilkunastoletnich a takie do 6-7 lat to darmo jeżdżą.... dlatego też moja narta nie stanęła na Kasprowym chyba już od 3-4 lat. Stubai np. dzieci i stosunku 1 do 1 czyli 1 dziecko na 1 os dorosłą, do 10 roku życia gratis Alpbachtal podobnie, przy czym nie przez cały sezon ale w tak zwanych niskich okresach, czyli okres od startu sezonu do świąt, niemal cały styczeń i po feryjny okres do zakończenia sezonu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 23 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2010 A Bończa będzie miał takiego banana bo będzie po pustym Kasprusiu śmigał. Dzięki Figo przyjacielu, że dobrze mi życzysz. Dzisiaj banan jest spory:D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARI Napisano 23 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2010 Nie wiem ale jakoś nie udało się jeszcze nikomu przekonać mnie do jazdy na nartach w Zakopanem i po tym co tutaj czytam i sam widziałem na Słowacji czy też w Austri, Włoszech i Szwajcarii to jeszcze długo mnie nie namówią. Wiem patriotryzm, powinno się popierać swoich ale czytając takie wieści w prasie dotyczące Zakopanego czy Szczyrku ma się wszystkiego dosyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARI Napisano 23 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2010 Nie wiem ale jakoś nie udało się jeszcze nikomu przekonać mnie do jazdy na nartach w Zakopanem i po tym co tutaj czytam i sam widziałem na Słowacji czy też w Austri, Włoszech i Szwajcarii to jeszcze długo mnie nie namówią. Wiem patriotryzm, powinno się popierać swoich ale czytając takie wieści w prasie dotyczące Zakopanego czy Szczyrku ma się wszystkiego dosyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 23 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2010 (edytowane) Niewątpliwie jest drogo,ale czy warto tam jechać czy nie,decydują też inne czynniki. Jeśli chcemy wybrać się teraz na tydzień,zwłaszcza większą grupą i z dziećmi,to zliczając koszty noclegów,dojazdów i karnetów,niewątpliwie cena za szusowanie na Kasprowym będzie porównywalna do Stubai :eek: .A gdyby porównać co za te pieniądze,to na pewno nie ma wątpliwości co wybrać. Jeśli jednak chcemy pojechać na jeden dzień,zwłaszcza samemu,to już Stubai będzie wyraźnie droższy i na pewno,choćby ze względu na odległość,nieopłacalny,lepiej wybrać się na Kasprowy... Oczywiście jeszcze jest Słowacja... Wszystko zależ co,kiedy,o jakiej porze roku i warunkach śniegowych danej zimy zaplanujemy. Jest też pewien inny czynnik decydujący,że się tam wybieramy... niejednemu "mięknie rura" na samą myśl o szusowaniu na Kasprowym,mimo wielu "nie,bo to i tamto..." Edytowane 23 Kwiecień 2010 przez johnny_narciarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slavko Napisano 26 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2010 Podpisuję się pod słowami kolegi ARI. Mimo, że jestem Polakiem z krwi i kosci i życzę jak najlepszego polskim ośrodkom narciarskim ale do Zakopanego nie zaciągnie mnie nawet stado wołów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi