artix Napisano 28 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2012 Bumer, szkoda, ale taka jest gorzka prawda . Ja tez chcialbym drogi do Zakopca ale po co ? Zeby raz w roku podroz zajela mi o 30 minut mniej . Mimo wszystko przykro sie patrzy na stan polskich drog jak i stan polskiego spoleczenstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek26f Napisano 1 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2012 http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,12583165,Szansa_na_szybkie_polaczenie_kolejowe_Krakow___Zakopane.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig12345 Napisano 1 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2012 Tak jak sie zastanowić, to nie dziwi mnie veto mieszkańców przeciw budowie drogi kl. 's' ( 2 jezdnie praktycznie nieprzekraczalne ) przez srodek wsi... Oni tam po prostu chcą mieszkać..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wyspa Napisano 1 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2012 http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,12583165,Szansa_na_szybkie_polaczenie_kolejowe_Krakow___Zakopane.html I to jest moim zdaniem o wiele lepsza alternatywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
John Napisano 1 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2012 Tak jak sie zastanowić, to nie dziwi mnie veto mieszkańców przeciw budowie drogi kl. 's' ( 2 jezdnie praktycznie nieprzekraczalne ) przez srodek wsi... Oni tam po prostu chcą mieszkać..... Droga klasy 's' wg projektów była tylko do Nowego Targu, odcinek Nowy Targ - Zakopane nie był już projektowany jako droga klasy s, tylko gp 2x2 z normalnymi skrzyżowaniami z sygnalizacją i lewoskrętami. Trzeba troszkę filtrować tą papkę, którą dostarczają media i niejednokrotnie niedoinformowani politycy. Główną przyczyną protestów jest postanowienie GDDKIA - nie zgodzili się, wykupić samowoli budowlanych na takich samych warunkach jak legalne domy. I słusznie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi