przemo_narciarz Napisano 7 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2010 W związku z caraz większymi przebiciami koloru zielonego na trasach narciarskich warto pamiętać, że jazda w końcówce sezonu jest specyficzna i wymaga nieco większej uwagi niż zwykle. Nalezy pamietac że za każdą górką, czy chopkiem może czychać niebezpieczeństwo w postaci barku śniegu, korzeni, trawy czy minerałów. Warto pierwszy zjazd potraktować jako zapoznawczo-rozgrzewokowy tak aby nie zakończyc sezonu kontuzją lub stratach w sprzęcie. Więc uważajcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 7 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2010 Kiedyś w Rycerce po zakończeniu ostrego hamowania stwierdziłem że nasuszyłem magazyn z nawozem naturalnym:D, czyli normalnie gównem:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 7 Kwiecień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2010 Kiedyś w Rycerce po zakończeniu ostrego hamowania stwierdziłem że nasuszyłem magazyn z nawozem naturalnym:D, czyli normalnie gównem:D hihih ja na pilsku w zeszłym sezonie już prawie w maju miałem akcje, z orczyka trasa wyglądała jak bajka sztruk, mróz więc poniosła mnie fantazja przy pierwszym zjeździe na trasie 5. Na pełnym gazie skoczyłem z chopka ale okazało się że przez 7-10m nie ma śniegu... na szczeście daleko leciałem i skończyło sie na lądowaniu w ostatnich centymeratch błota, skonczyło się na strachu i całym ubraniu od kolan po kask w błocie o które zachaczyłem lądując:) Tak więc przestrzegam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 28 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2010 Cześć Tak, jak to opisałeś na początku, traktuje się każdy pierwszy zjazd danego dnia po stoku, każdym stoku, nawet tym na którym jedziemy setny raz. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi