Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Najlepsze narty GS!!!

Raceman

Najlepsze narty GS!!!  

12 użytkowników zagłosowało

1. 1. Najlepsze narty GS!!!

• Atomic
      5
    • Blizzard
      0
    • Elan
      1
    • Fischer
      2
    • K2
      0
    • Kneissl
      1
    • Nordica
      0
    • Salomon
      1
    • Stoeckli
      2
    • Voelkl
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Wpisujmy najlepsze narty GS na jakich śmigaliśmy ze swoją motywacją ( niepodważalną oczywiście), wpisujcie komórki, sklepówki, bednorki stare, nowe i jakie jeszcze inne są. Mam nadzieje że będzie z tego ciekawy temat. Zapraszam do postowania i dziękuję. :D

PS. a potem zobaczymy może allmontainy?

Uff! Nareszcie jakiś normalny temat.

Ja testowałem jedynie Rossignol 9X - moje wrażenia opisałem tutaj

Minęło trochę czasu i muszę stwierdzić, że lepiej gigantowo jeździ mi się teraz na moich Mutix R11 z długimi ramionami. Lepiej w porównaniu do klasycznych sklepowych gigantek.

Te z kolei opisałem w tym wątku

• Like 1

Nie będę oryginalny: stare GSy Atomica. GS9 i GS11 w zależności od upodobań. Na nowszych nie jeździłem.

Do tego dowale jeszcze starsze R11.20 i R10.20, które jak na "tamte" standardy to były freeride a taliowanie np 107-70-98 dla 170 :)

Bardzo fajne, twarde dla amatora i wymagające narty.

Proponuje po GSach walnąć allmountain i allround :) Race ? :)

Ja z kolei na typowych gigantkach nie jezdziłem jeszcze ale zrobie to juz w przyszlym tygodniu z Bugim i Tomim na testach NTN'u i powiem wam która mi najbardziej pasuje:D bo w tej chwili z długich nart mam Head Supershape Speed 177cm i Dynamic VR17 182cm ale obydwie to racecarvery bo promień odpowiednio 16,5m i 16,6m. no i polecam zdecydowania z tych dwóch Head'a choć mogłabybyć dłuższa troszku:D

Najlepsze miałem te Heady od Ciebie Marcinie stare ale jare, nie wiem czy je tak dobrze przygotowałeś, czy to ich wrodzona cecha, a może jedno i drugie, w każdym razie bardzo precyzyjne w prowadzeniu i pomimo sporej prędkości "bije" z nich wyjątkowy spokój.

W tym sezonie byłem przez krótki czas posiadaczem Atomica GS II to była narta komórkowa promień 21 m, wymagająca przede wszystkim nie nagannych umiejętności, na trasie super, jednak na bramkach GSa nie do ujarzmienia.

Moim zdaniem pierwsze miejsce to Head iGS RD, następnie GS 12 komórki, i GS 9m komórka damska ;)

Heady pierwsze bo jeździłem na nich 3 razy i mnie zdążyły bardzo zaskoczyć. GS 11 bo to idealna narta na bramki, GS 9m idealna na lajtowe pojeżdżenie ;)

jak dla mnie :) 1. dynastar course comp 06/07 (takie mam)

z nart gs mam jeszcze elana gsx i course'a, jeździłem jeszcze na blizzardzie tegorocznym (od wojtusia), salomonach lab (od racecarvera), headach (od racemana), fischerach (od JC), i stockli laser gs world cup 06/07, i na headach igs 09/10

wszystkie narty o dosyć podobnej charakterystyce - lubią szybką jazde :D jedne bardziej ostrą inne trochę luźniejszą, wg mnie na tyczki dynastary comp, heady te stare i stockli ,

w sumie nie za bardzo lubię jeździć na takich nartach jeśli nie ma ustawionego giganta :) ale takiego prawdziwego jak był na grunikach na szkoleniu i na zawodach :D, do jazdy wolnej to course i fischery od JC, heady tego roczne takie jakieś bez jaj były :(

Sławek te HEADy iGS są trudniejsze w moim odczuciu od GS11, choć różnica w nich jest 10cm (iGS 180cm a GS11 190cm) a cha i jeszcze jedno Head jedzie dużo lepiej niż Atomic...

Nie pokuszę się o porównanie bo nie miałem z tymi nartami do czynienia równocześnie i na jednym i tym samym stoku, to po pierwsze, a po drugie to z tymi Headami miałem zbyt krótko do czynienia.

Od jakiego "r" Rejs liczyć GS-y.......

Na czymkolwiek zbliżonym to jeżdziłem tylko na Volkl GS racetiger 07/08 model z r18 prawie.

Narta bdb w ogóle, jak na mnie wtedy i pewnie jak na teraz :D

Porównać dobrze nie mam z czym bo mniejsze promienie, jaki czas + miejsce nie do końca.

Wiem, że za dużo do wątku nie wniosłem, ale tak się chciało "cokolwiek" napisać w "czymś normalnym", wybaczcie :o

• Like 2

Nie wiem,które są najlepsze.Zbyt wielu długich nart nie miałem na nogach. Ale narty które najbardziej mi przypadły do gustu nie sa typowymi GS-ami. To te

http://www.skipanorama.pl/sprzet/narty/2008/Rossignol/X_Fight_1_World_Cup_IBox.html

Niestety nie mogę ich juz nigdzie spotkać(nie mówię,że w przystępnej cenie tylko w ogóle:( )

A dlaczego te? Pewnie dlatego,że jezdzilem na nich i po twardym i po miękkim. I nie było widać żadnej różnicy.Wciąż tak samo pewne i szybkie.A moje wysłużone już Lasery GS zdarzyło mi się zostawiać w miękkim śniegu.

Ciezki temat Rejsmann.

Gdybym dostal ze 3 pary NOWYCH gs-ow to moze byl powiedzial na ktorych mi i tylko mi sie lepiej jezdzi, reszta to 100% subiektywne opinie.

Najezdzilem sie na roznych nartach i stawiam na stan zuzycia nart, tz im narta mniej przejezdzona tym lepsza a firma raczej nie wazna.

Ostanio (kilka miesiecy) jezdze na roznych dlugich GS-owo podobnych nartach i powiem ze w dlugim karwingowym skrecie najlepiej prowadzila mi sie Nordica Enforce. Narta typowo poza trasowa, 185cm, r 21 m, 98 mm pod butem! Dlaczego?... bo byla nowa.

Mysle, ze nowy obojetnie jaki GS z makro jest lepszy od powiedzmy 2 lata uzywanego Duela czy Elana. To tyle w tym temacie na po swietach

pozdro

• Like 1

To tak ten sezon był na ujerzdzaniu Gsów i Dh i swiadom pisze tak

Salomon Gs lab 188cm kochne narty przyjemne szybkie i dające 6

Elan GSX 178 cm takie sobie może dla mnie za łatwe:confused:4-

Head igs o tych wszyscy piszą zapierdalaja że hej bardzo dobra narta 5+

Atomic ale to nie GS tylko DH zakochany w tej narcie i TYLE!!!! 10+

Stoekle GS 176 jszcze nie przetestowane to swieżo kupione:(

Blizzard GS WC dobra narta ale bez sexu....

Ps apropos innych nart to elan 888 kul!!!! super 100 pod butem:D:D

a le najwiękąszą porażka to atomic sx 11 do dupy!!!!

Edytowane przez RACECARVERR

To tak ten sezon był na ujerzdzaniu Gsów i Dh i swiadom pisze tak

Salomon Gs lab 188cm kochne narty przyjemne szybkie i dające 6

Elan GSX 178 cm takie sobie może dla mnie za łatwe:confused:4-

Head igs o tych wszyscy piszą zapierdalaja że hej bardzo dobra narta 5+

Atomic ale to nie GS tylko DH zakochany w tej narcie i TYLE!!!! 10+

Stoekle GS 176 jszcze nie przetestowane to swieżo kupione:(

Blizzard GS WC dobra narta ale bez sexu....

Ps apropos innych nart to elan 888 kul!!!! super 100 pod butem:D:D

a le najwiękąszą porażka to atomic sx 11 do dupy!!!!

te elany to miały 88 pod butem :D a 100 to mają moje ;) ale i tak super narta a na dh jeszcze nie dałeś pojeździć, więc nic nie powiem :D