Gość mazajka Napisano 10 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2012 Ja tam nie lubię jak za rzeczy „konkretne” biorą się marki „od wszystkiego”, typu właśnie ekspresy do kawy Siemens czy Bosch... dla mnie to jest zła polityka... jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego... Ekspresy to robi Jura, Saeco czy nie wiem DeLonghi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość mazajka Napisano 1 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2012 Dużo zależy od budżetu chociaż bardzo drogie ekspresy ciśnieniowe wcale nie muszą okazać się dla Ciebie najlepsze. Generalnie warto zainwestować w ekspres jeśli cenisz sobie jakość kawy a jak już raz przyzwyczaisz się do kawy z ciśnieniowego nie potrafisz pić innej. Zobacz jak wygląda dysza do spieniania mleka i dowiedz się dokładnie jak działa. To ważne, jeśli dodatkowo zależy Ci na pysznym cappuccino z pianką! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guardian Napisano 2 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2012 ja korzystam z Amodo Mio... chociaż Kapsułkowe ekspresy ciśnieniowe Saeco tez są bardzo dobre i mają kontrakt z Lavazzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manias Napisano 2 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2012 ja osobiście polecam Philips Senseo, te podstawowe modele są niedrogie, wszystkie same się czyszczą, tylko trzeba odkamieniać jak ma się twardą wodę. pozostaje jeszcze tylko kwestia indywidualna - czy kawa będzie Tobie smakować, bo mi smakuje jak z żadnego innego (domowego) ekspresu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rozmaryn Napisano 10 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2012 Swój pierwszy ekspres kupiłam wiele lat temu. Wówczas przygotowanie kawy, a co dopiero spienienie mleka były czasochłonne, ekspres dusił się, prychał, kichał i nie działał zbyt płynnie. Miliony razy przeklinałam ten zakup. Na szczęście nowoczesne ekspresy ciśnieniowe niewiele mają wspólnego z tymi wielkimi kolumbrynami sprzed lat. Są łatwe w obsłudze, wystarczy wcisnąć jeden, dwa przyciski i mamy pyszne cappuccino, mocne espresso czy aromatyczne macchiato. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobs Napisano 29 Październik 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2012 Zgłębiłem troche temat i juz mam świadomość co to jest dobra kawa i jak ją zrobić. Gdyby ktoś potrzebował info na ten temat to chetnie się podzielę wiedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malinca Napisano 8 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2013 Lubię pić w domu dobą kawę i dlatego zależało mi, żeby kupić porządny. Trochę czasu spędziłam na poszukiwaniach i wybrałam właśnie model philipsa. Ekspres jest fajny i oczywiście posiada młynek do mielenia ziaren kawy, więc kawa wychodzi bardzo aromatyczna i świeża. Można też w ekspresie podgrzewać mleko, ma on specjalny system, dzięki któremu mogę przygotować też latte, albo cappuccino. Bardzo fajna sprawa. Dużo przyjemniej zaczyna się dzień, gdy po całym mieszkaniu unosi się taki przyjemny zapach dobrej kawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blumarine Napisano 24 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2013 A ja mam coś takiego: http://www.megamedia.pl/ekspres-cisnieniowy-do-kawy-zelmer-13z018.php?cnv=f638d0-8ce78398ce. Jestem zadowolona, choć ogólnie żeby wypić dobrą kawę trzeba umieć ją robić :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobs Napisano 24 Lipiec 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2013 Martwi mnie ten system automatycznego ubijania kawy:/ Sukcesem do dobrej kawy jest młynek dopiero później ekspres. Jeśli ktoś nie pije espresso to sprawa jest dużo łatwiejsza A ja mam coś takiego: http://www.megamedia.pl/ekspres-cisnieniowy-do-kawy-zelmer-13z018.php?cnv=f638d0-8ce78398ce. Jestem zadowolona, choć ogólnie żeby wypić dobrą kawę trzeba umieć ją robić :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darrsay Napisano 7 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2017 Wszystko zależne jaki ekspres potrzebujesz? Może taki ekspres z młynkiem? Jeżeli tak to polecam zajrzeć do tego poradnik http://love4coffee.pl/jaki-ekspres-z-mlynkiem-kupic/ znajdziesz tam mnóstwo potrzebnych informacji o ekspresach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 7 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2017 Ja piję tylko kawę mrożoną, najlepiej z płatkami śniegu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 7 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2017 56 minut temu, Darrsay napisał: Wszystko zależne jaki ekspres potrzebujesz? Może taki ekspres z młynkiem? Jeżeli tak to polecam zajrzeć do tego poradnik http://love4coffee.pl/jaki-ekspres-z-mlynkiem-kupic/ znajdziesz tam mnóstwo potrzebnych informacji o ekspresach Należy ci się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi