marboru Napisano 22 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2010 (edytowane) Ponieważ sezon się kończy... Niebawem stoki się zazielenią, będzie cieplutko - myślę poważnie nad alternatywą. W zasadzie wybór już dokonany i mój nowy sprzęt będzie wyglądał tak: http://www.powerslide.de/2010/powerslide/ps_nordic/index.php?cont=sk_nordictrainer&nav=n_sk Filmik jak to działa: [YOUTUBE] [/YOUTUBE] A ciekawostką dla mnie jest sprzęt przedstawiony na poniższym linku: http://www.lato.rabka.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=10 No i przede wszystkim, cieszy mnie to, że pozjeżdżać w Polsce się da na "letniej" odmianie nart - stok w Bukowinie Tatrzańskiej przygotowany (jak widać na zdjęciach z powyższego linka) idealnie. Jak przyjdą ciepłe dni i sprzęt (pod koniec kwietnia) to niebawem zdam relacje ze zjazdów, podjazdów i różnych freeridów oraz freestylów :D:D Najpierw jednak będzie jeszcze jedna duża wyprawa na tradycyjne narty w Alpy 9-10 kwietnia...ale o tym skrobnę jak będę znał szczegóły. Edytowane 22 Marzec 2010 przez marboru 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 22 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2010 Witaj, Ta ciekawostka prześladuje mnie już od tamtego sezonu, ale w tym roku na pewno ją zbadam "GRASSKI" [YOUTUBE]5u8SkQmdgYw[/YOUTUBE] To jest na pewno alternatywa dla nart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 23 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2010 tutaj można znaleźć parę zdań o grasski. a co rolek i nartorolek to zdarzało mi się w lecie spotykać w puszczy niepołomickiej chłopaków trenujących slalom z kijami na rolkach zwykłych. wyglądało to fajnie i nawet włożenie biodra było. znam też takich co próbują kompensować na rolkach choć o "body" już nie słyszałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smiths23 Napisano 23 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2010 jak dla mnie pierwszy filmik z narto rolkami super:) grass ski kiedys próbowałem, tez piekna sprawa.. ale własnie w tym roku chce na lato spróbować narto rolki jako uzupelnienie przygotowan do sezonu zimowego:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 23 Marzec 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2010 jak dla mnie pierwszy filmik z narto rolkami super:) grass ski kiedys próbowałem, tez piekna sprawa.. ale własnie w tym roku chce na lato spróbować narto rolki jako uzupelnienie przygotowan do sezonu zimowego:D Dokładnie po to sobie chcę je sprawić. A dlatego nartorolki a nie grasski bo ja chłopak z nizin jestem i z tej odmiany sprzętu wielkiego pożytku bym nie miał, w okolicy niestety poza sezonem narciarskim nikt nie dba o Stoki i alternatywę dla nich w Lecie (jak widać niżej w Bukowinie dbają) A co do nartorolek - to z pewnością z małych, lokalnych górek, wzniesień popróbuję swoich sił w zjazdach - oczywiście jak już obędę się z tym sprzętem i będę czuł się pewnie go używając Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aldok63 Napisano 24 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2010 W Istebnej powstaną trasy dla nartorolkarzy Wyasfaltowane ścieżki dla nartorolkarzy, trasa do kolarstwa górskiego, park z rzadkimi drzewami, place zabaw, miejsce biwakowe nad rzeką - Istebna wzbogaci się wkrótce o wiele nowych atrakcji dla turystów Już teraz malowniczo położona w Beskidach Istebna jest chętnie odwiedzana przez turystów. Jednak władze gminy postanowiły na tym nie poprzestawać i opracowały kompleksowy program rozwoju infrastruktury turystycznej. - Jego realizacja pochłonie ponad 6,5 mln zł, z czego prawie 5 mln zł to dotacja z Unii Europejskiej - mówi Wiesław Legierski, zajmujący się projektami europejskimi w Urzędzie Gminy w Istebnej. Trasy dla nartorolek powstaną w dwóch miejscach w Istebnej. Ścieżka przy gimnazjum będzie miała prawie 1,4 km długości, będzie wyasfaltowana i oświetlona. Identyczna będzie trasa w dolinie Olzy licząca 560 m. Z nią będzie też łączyć się leśna trasa dla biegówek o długości 800 m. Asfaltowe trasy będą pierwszymi takimi w Beskidach i umożliwią trenowanie biegania na nartach przez cały rok. Tym bardziej że powstanie tu wypożyczalnia nartorolek. To nie wszystko. Zostanie również przebudowany amfiteatr Pod Skocznią, a nieopodal powstanie czterokilometrowa trasa do kolarstwa górskiego. Brzegi Olzy zostaną zagospodarowane, aby w pogodne dni można było na nich biwakować, a przy Ośrodku Edukacji Ekologicznej powstanie Ogród Roślin z arboretum (park drzew), ścieżkami, wiatą edukacyjną i leśnym placem zabaw. Jego stworzeniem zajmie się Nadleśnictwo Wisła. Do tego powstanie kilka parkingów i placów zabaw dla dzieci. Część prac zostanie zakończona już w tym roku, na resztę poczekamy do 2011 roku. Źródło: Gazeta Wyborcza Bielsko-Biała http://bielskobiala.gazeta.pl/bielskobiala/1,88025,7694706,W_Istebnej_powstana_trasy_dla_nartorolkarzy.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi