Chris_M Napisano 22 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2010 Völkl produkuje narty Tigershark o oznaczeniach: 8, 10, 11, 12 ft. Przykładowe 10 stóp to jest ok. 3 metrów, co mi jakoś nie pasuje do żadnego z parametrów narty. W dodatku na swojej stronie producent pisze o tych modelach: 10 FOOT, 11 FOOT, a nie 10 FEET lub 11 FEET. Czy ktoś się orientuje o co chodzi z tymi "footami"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nexcom Napisano 22 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2010 Völkl produkuje narty Tigershark o oznaczeniach: 8, 10, 11, 12 ft. Przykładowe 10 stóp to jest ok. 3 metrów, co mi jakoś nie pasuje do żadnego z parametrów narty. W dodatku na swojej stronie producent pisze o tych modelach: 10 FOOT, 11 FOOT, a nie 10 FEET lub 11 FEET. Czy ktoś się orientuje o co chodzi z tymi "footami"? na Völkl sie nie znam wiec za wiele to nie podopowiem ale na chłopski rozum foot - (stopa) liczba pojedyncza , feet - (stopy) liczba mnoga wiec pewnie samo okreslenie znaczenia wiekszego nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 22 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2010 Zapewne chodzi o twardośc narty, im wyższe oznaczenie tym twardsza (sztywniejsza) narta, a to ft to pewnie ich bajeranckie oznaczenie by bardziej fachowo wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris_M Napisano 22 Marzec 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2010 Czyżby więc "przefajnowali" z twardością, że po zeszłorocznym modelu "12 ft" wypuścili na ten rok model "11 ft"? Intryguje mnie jeszcze jedna narta tego producenta: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=969090064#gallery. Testowałem ją przez półtora dnia, jeździło mi się na niej rewelacyjnie, ale Volkl w ogóle się do niej nie przyznaje, na stronie producenta nie ma śladu po tej narcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi