Roobs Napisano 21 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2010 Praktycznie sezon narciarski mamy za sobą i tak zastanawiam się czy jakąś małą częścią nie zastąpić narty rolkami aby np poprawić stabilność na nogach Czym kierować się w wyborze rolek , nigdy nie jeździłem i nie chcę kupować dwa razy . Cena raczej nie istotna :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 21 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2010 http://aktywni.pl/aktualnosci/nordic-blading-nartorolki-terenowe/ Ja kupuję w tym sezonie letnim coś takiego - myślę, że dla narciarza to najlepszy wybór. Jazda w terenie, zjazd z górek...jazda z kijami... Moim zdaniem to najlepsza alternatywa na wiosnę i lato dla zapalonego Ski Maniaka.:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 21 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2010 Jeśli cena nie istotna to nartorolki będą idealne Jeździłem na tym i byłem mile zaskoczony jakie to fajne Gdybym miał pieniądze na ten sprzęt to bym sobie takie kupił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobs Napisano 22 Marzec 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2010 ....tylko ja faktycznie jeśli już to tylko zwykłe rolki , ja i mój syn zaczęliśmy ( żonka też) jeździć na nartach i tak sobie pomyślałem że czasami też na rolki wskoczymy aby popracować nad równowagą nóg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 25 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2010 dołącze się do tematu:) Chcemy z żoną kupic rolki i zacząć rolkowanie międzynartowe:) Tereny do jazdy mamy znakomite kilkanaście kilometrów zamkniętych dla ruchu samochodowego więc myślę narazie ze względów ekonomicznych będą zwykłe rolki. Niestety na rolkach się nie znam więc prosze o pomoc w doborze sprzętu, bo nie chce kupic jakiegoś złomu:) Prosze o sugestie na co zwracać uwagę przy zakupie. Czy jeździł ktoś na zwykłych rolkach + kije trekingowe? Jaki jest efekt w praktyce (można stworzyć efekt jazdy na nartorolkach?) ?! pozdr narazie od jutra chopok:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 25 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2010 (edytowane) Moim zdaniem dobre rolki, które Ci posłużą, a nie będą jednak przesadnie zawodowe to wydatek rzędu 450-600 PLN, no chyba, że jeszcze ubiegłoroczne trafisz. Podobnie jak w nartach mamy tutaj też grupy produktowe, determinujące styl jazdy : rekreacja, fitness, hokej, freestyle, jazda szybka (jeśli dopiero zaczynasz, a zamierzasz jeździć dużo i na dłuższych dystansach to polecam coś z grupy fitness, jeśli bardziej rekreacyjnie to .... sam wiesz;) - wszelkie odszczepienia pozostałe grupy). Nie ma najmniejszego sensu kupowanie noname'ów i marketowych produktów tylko znane brandy jak Rollerblad'e, Roces, Fila, kiedyś Salomon, K2 itp. Ważne jest zwrócenie uwagi na rodzaj, wielkość kółek i rodzaj łożysk w nich zastosowanych - wg mnie abec-5 jest wystarczający. Koniecznie ochraniacze kolan i nadgarstków !!! Kask rowerowy też bym polecał, łokcie według upodobań zawsze można mieć obdarte, lub nie Więcej na prv ps. ja zacząłem jeździć na rolkach właśnie z powodu nart. fajna sprawa, choć wbrew pozorom wiele podobnego do narciarstwa zjazdowego w nich nie znajdziesz poza nauką balansu. za to jeśli chodzi o narty i kolanka to rządzi rower. Edytowane 25 Marzec 2010 przez ravick97 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi