johnny_narciarz Napisano 20 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2010 (edytowane) Czy są jeszcze jakieś granice?Jak nie można zjechać,to można przelecieć! :eek: [YOUTUBE] [/YOUTUBE] i jeszcze taki fajny filmik znalazłem : [YOUTUBE] [/YOUTUBE] Edytowane 20 Marzec 2010 przez johnny_narciarz 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaeres Napisano 20 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2010 Nowa dyscyplina sportu. Nie jara mnie to bo kończy się tam narciarstwo, a zaczyna.... no właśnie, co ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 20 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2010 Johnny ostatni skoczek z pierwszego filmu to Jamie Pierre...a ten skok to rekord Świata w tej ekstremalnej dyscyplinie... ...ten filmik nie jest cały... ...cały jest tu: http://www.milanos.pl/vid-2106-Jamie-Pierre---rekordowy-skok-z-duzej.html Koleś potem wstał i pojechał dalej... Ogólnie bardzo ciekawa osobowość narciarstwa ekstremalnego. Posiada bardzo ciekawą stronę, na którą od czasu do czasu sobie patrzę (co jakiś czas umieszcza tam fajne filmiki) - polecam: http://www.jamiepierre.com/inside.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 20 Marzec 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2010 To jest już jakieś szaleństwo,ludzie zaczną się rzucać z coraz wyższej przepaści,żeby rekord pobić. :eek: Za to narciarz uliczny jest fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 20 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2010 (edytowane) To jest już jakieś szaleństwo,ludzie zaczną się rzucać z coraz wyższej przepaści,żeby rekord pobić. :eek: Za to narciarz uliczny jest fajny. Jeden z Bohaterów drugiego filmiku Shane Mcconkey już nie żyje... ...niektóre kadry z kultowego już filmu "Sheep" [YOUTUBE] [/YOUTUBE] Inna już w tym momencie Legenda Billy Poole również nie żyje... ...obydwaj zginęli "na nartach" Przypomnienie tego Drugiego: [YOUTUBE]CS65zW1qDNM[/YOUTUBE] PS. Cały czas mam problem z wklejaniem linków z youtube...ciekawe dlaczego? Edytowane 20 Marzec 2010 przez marboru Wklejanie linków z youtube - proszę o pomoc na pm./ tutaj przykład - misal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 20 Marzec 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2010 (edytowane) PS. Cały czas mam problem z wklejaniem linków z youtube...ciekawe dlaczego? Kiedy piszesz posta,u góry w panelu masz taką ikonkę "YouTube" - kliknij ją,a następnie pomiędzy kodami wklej link i powinno się udać.Ta ikonka jest po prawej stronie u góry. Gdyby Ci nie wychodziło,to znajdź dowolną wypowiedź na forum,gdzie jest filmik,kliknij "cytat" i przyjrzyj się mu.Zobaczysz wtedy przed i za linkiem kody w kwadratowych nawiasach. Możesz je wpisać nawet ręcznie i też filmik się pojawi. Byłem na "Festiwalu Górski" w moim mieście w zeszłą wiosnę,obejrzałem m.in. właśnie "Steep" - robi wrażenie!Był tam też komentarz właśnie o losach przedstawionych bohaterów... Piękne rzeczy robili,ale też niebezpieczne... Edytowane 20 Marzec 2010 przez johnny_narciarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 20 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2010 Misal, to samo napisał mi na pm... Właśnie przed chwilką udało się w innym wątku - ufff No a co do Ekstremalnych Chłopaków...cóż...Ryzyko, życie na krawędzi...dążenie do coraz większej "adrenaliny"...i Kostucha zbiera żniwa...niestety. Szkoda Chłopaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightgale Napisano 20 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2010 Byłem na "Festiwalu Górski" w moim mieście w zeszłą wiosnę,obejrzałem m.in. właśnie "Steep" - robi wrażenie!Był tam też komentarz właśnie o losach przedstawionych bohaterów... Piękne rzeczy robili,ale też niebezpieczne... Fakt , połowa z nich już na innym świecie. Jeśli nie więcej. Ale prawda "Steep" daje po czaszce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 20 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2010 W sumie to... ...to przecież człowiek śmiga podobnie do tych "Świrów" z dołu (koniecznie z dźwiękiem): http://sendables.jibjab.com/view/bew3MTv6tqlEZdid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smiths23 Napisano 21 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2010 a propo skoków.. ś.p. Shane McConkey daje nam piekny pokaz latania z nartami:) [YOUTUBE] [/YOUTUBE] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 21 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2010 (edytowane) Nie mogliby tak od razu bez kijków...tylko w Górach tak śmiecić :D:D No ale może to przykład, że z kijami zawsze powinno się jeździć ...ups zaraz dostanie mi się od funcarverów Edytowane 21 Marzec 2010 przez marboru literówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smiths23 Napisano 21 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2010 Można później tam pójśc i poszukac hehe.. może jakieś fajne sie znajdą choc z drugiej strony myślę że biorą jakieś stare kijki żeby żal im nie było jak trzeba je wyrzucac przed jump'em:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 26 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2010 "Czarna trasa" Freeride... Coś pięknego: [YOUTUBE] [/YOUTUBE] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafidemol Napisano 26 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2010 (edytowane) Jak pierwszy raz zobaczyłem "STEEP", to się zachłysnąłem (adrenalina, szaleństwo, przekraczanie barier) Za drugim razem, po obejrzeniu wcześniej, kilku podobnych, bardziej współczesnych filmów, doszedłem do wniosku że coś jest nie tak. Nakręcono spiralę szaleństwa, chyba dla kasy i zaspokojenia własnych egoistycznych ambicji. Zapomniano o pokorze i szacunku dla gór - bo prawie każdy może... P.S. Chyba się starzeję:mad: Ale Steep jest OK!!! Edytowane 26 Marzec 2010 przez Rafidemol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 13 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2010 ku przestrodze . Zapomniano o pokorze i szacunku dla gór - bo prawie każdy może... !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 13 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2010 darek ten pan z filmiku to jest mój bardzo dobry kolega grzesiek z sosnowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 13 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2010 Miał chłopak szczęście,że tylko na złamaniach się obyło.Hintertux ma bardzo dużo szczelin,najlepiej widoczne w okresie wiosenno-letnim:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 13 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2010 no ale rozmawialem wiele razy z grzeskiem o tym i będzie nadal jeździl tylko musi sie wszystko w nim posklejać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 13 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2010 (edytowane) Chłopak miał dużego pecha ale ryzyko jest wliczone niestety. W Hintertuxie jest parę miejsc pewnych i sprawdzonych gdzie można polatać poza trasami z których można zjechać do wyciągów. Edytowane 13 Grudzień 2010 przez Ambro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 13 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2010 W Hintertuxie jest parę miejsc pewnych i sprawdzonych gdzie można polatać poza trasami z których można zjechać do wyciągów. Nie ma takich:p-"Na lodowcu Hintertux głębokość szczelin sięga nawet 120 m, obszar lodowcowy w rejonie Gefrorene Wand Kees i Großes Riepenkees ma powierzchnię ok. 6,3 km², a długość pokrywy lodowej, licząc od Gefrorene Wand (3.250 m) do Tuxer Fernerhaus (2.660 m) wynosi 4,1 km. Masę lodową ocenia się na ok. 190 milionów m³, co odpowiada 171 miliardom litrów zamrożonej wody. Lodowce są w ruchu, a pokrywa lodowa przesuwa się rocznie od 0 do 40 m. Do pokrywy lodowej przytwierdzonych jest 61 podpór, koniecznych do eksploatacji kolejek linowych. Przez ruchy lodowca podpory przesuwają się i ich położenie musi być często korygowane, niektóre maszty trzeba przesuwać nawet 3 w ciągu roku." za www.hintertuxergletscher.at To,że w jednym sezonie zjechało się bezpiecznie znalezioną trasą,wcale nie oznacza,że zjedziemy nią w kolejnym.Sam już tego doświadczyłem,może miałem więcej szczęścia niż kolega Bartosza:eek: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 13 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2010 darek ten pan z filmiku to jest mój bardzo dobry kolega grzesiek z sosnowca i nawet jest na forum, tylko ze sie nie udziela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 13 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2010 i nawet jest na forum, tylko ze sie nie udziela to niech zacznie bo głupi nie jest i pojecie ma:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 13 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2010 to niech zacznie bo głupi nie jest i pojecie ma:) udziela sie juz na jednym forum narciarskim, ale i tak sporadycznie... czasem brak czasu, checi, motywacji, raczej wole czytac, od czasu do czasu cos skrobne. Oczywiscie jesli mam cos do powiedzenia swoja droga nie spodziewalem sie ze moj filmik, znajdzie sie w temacie o takim tytule, mam nadzieje ze moj skok zycia ciagle przede mna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nurek1974 Napisano 13 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2010 Boogie, pozwoliłem sobie wkleić z innego forum http://www.mmsilesia.pl/12794/2010/12/12/ku-przestrodze--narciarz-z-sosnowca-po-wypadku-w-austrii?category=sport&districtChanged=true 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 13 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2010 wow!!! teraz w końcu mogłem zobaczyć ten filmik i :eek::eek::eek: no ale tak już jest z jazdą off piste - z jednej strony frajda i adrenalina , z drugiej dużo większe prawdopodobieństwo że "coś" się może przydażyć kurcze - muszę w końcu zainwestować w żółwia:cool: Ps swoją drogą gość miał nielichego farta ,życzę szybkiego powrotu do zdrowia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi