marboru Napisano 19 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2010 (edytowane) Ponieważ dzisiaj ostatni dzień Zimy... ...za oknem +15 i zapowiadane są kolejne ciepłe dni w Centralnej Polsce... Ponieważ wielu Forumowiczów już zakończyło nartowanie w tym Roku. Pora otworzyć wątek podsumowujący Sezon. Oczywiście wielu z Nas jeszcze pojeździ , wielu nadal to robi:) ...posty można przecież edytować i końcowe, wypady, ośrodki i dni zawarte w podsumowaniu można zmieniać. ...no i oby jeszcze Zima nie odpuszczała...to edycji pojawi się więcej Fajnie byłoby, gdyby każdy wpisując się w tym wątku podał informację ile dni spędził na nartach w 2009/2010, w jakich Ośrodkach - miejscowościach spędził czas na "Deskach", co dla niego wydarzyło się szczególnego w czasie mijającej Zimy. No to cóż... ...może zacznę od siebie. -------------------------------------------------------------------------- Jak dotąd dni spędzonych na Nartach w Sezonie 2009/2010 na liczniku mam: 39 - nie powiedziałem jeszcze ostatniego zdania - mam nadzieję zakończyć tę Zimę w Austrii (kwiecień) - spełniło się... , może uda się odwiedzić jeszcze Kasprowy - kto wie? , może nawet nie raz ??? ...a na początku był Telegraf... Zaliczone Ośrodki: 1. Telegraf, Kielce - wielokrotnie. Jedna z moich relacji z tego miejsca: http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=9007&page=11 2. Szwajcaria Bałtowska - wielokrotnie. Relacja: http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=9007&page=13 3. Sabat Krajno, okolice Św. Katarzyny - wielokrotnie. Relacja: http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=9007&page=25 4. Baba Jaga, Bodzentyn - wielokrotnie. Relacja: http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=9007&page=11 5. Niestachów. Relacja: http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=9007&page=17 6. Tumlin. Relacja: http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=9007&page=11 7. Stadion, Kielce. Relacja: http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=9007&page=11 8. Szrenica, Szklarska Poręba. Relacja: http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=9007&page=15 9. Góra Kamieńsk, okolice Bełchatowa. Relacja: http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=9007&page=11 10. Nowa Osada, Wisła. Relacja z Wisły: http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=9007&page=14 11. Soszów, Wisła. Relacja: ^^^ 12. Stożek, Wisła. Relacja: ^^^ 13. Kasprowy Wierch, Zakopane. Relacja: http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=9007&page=5 14. Nosal, Zakopane. Relacja: http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=9007&page=4 15. Szymoszkowa, Zakopane. Relacja: ^^^ 16. Harenda, Zakopane. Relacja: ^^^ 17. Witów. Relacja: ^^^ 18. Koziniec, Czarna Góra. Relacja: ^^^ 19. Hawrań, Jurgów. Relacja: ^^^ 20. Góra Chełm, Myślenice. Relacja: http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=9007&page=3 21. Małe Ciche. Relacja: ^^^ 22. Kotelnica, Białka Tatrzańska. Relacja: ^^^ 23. Rusiński, Bukowina Tatrzańska. Relacja: ^^^ 24. Tydzień w Pitztal, Lodowiec Pitztal Glacier oraz Rifflsee. Wydarzenia szczególne w mijającym Sezonie dla mnie to: Uaktywnienie się na forum Skionline. Uczestnictwo w Targach Zima 2010. Relacja: http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=10656 Co jeszcze?... ...to już pewne - pierwszy wypad w Alpy (kwiecień) - spełniło się, miejsce jeszcze nieznane - Pitztal. Ale o tym pewnie jeszcze napiszę i to niedługo. Zachęcam do wpisów i pozdrawiam marboru Edytowane 17 Kwiecień 2010 przez marboru 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bode Napisano 19 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2010 (edytowane) Ja na nartach spędziłem łącznie 42 dni. Co tydzień twudniowa sekcja i starałem się oprócz tego być po pare razy jeszcze w tygodniu. Nie wypiszę dokładnie jak Marboru po kolei bo nie pamiętam:P ale w tym sezonie odwiedziłem takie ośrodki jak: -Rytro, Ryterski raj (80% nartowań ze względu na lokalizację) -Lubomierz ski -Czorsztyn ski -Kokuszka ski -Jaworzyna Krynicka -Mosorny Groń -Wyzne Ruzbachy /Słowacja/ -Krompachy plejsy /Słowacja/ Mam nadzieje wybrać się w tym roku jeszcze na kasprowy (ojjjjj tak...) Sezon zaliczam do tych udanych. Raz tylko miałem glebę, która mogła się poważnie skończyć ( ubytek w kasku powstały nawskutek uderzenia krawędzią narty) i troche poobijań. Warunki dopisywały, zima jest (jutro będziemy mówić była:D) długa, obfita w opady śniegu jednym słowem łaskawa dla narciarzy. Jak pisałem na moim wątku o końcu sezonu mam nadzieję jeszcze pośmigać w moje urodziny Pozdro dla wszystkich narciarzy i narciarek! Nie bójcie się, jeszcze w tym roku pośmigacie, jak nie w marcu, to w grudniu Edytowane 24 Marzec 2010 przez Bode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 19 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2010 Jak dla mnie,to jeszcze za wcześniej na podsumowanie... Ale jeśli już to najlepsze: -zarąbiste rozpoczęcie sezonu na Nowej Osadzie i WZF z Bugim i JC. -WZF na Gruniki Sichelne,a zwłaszcza grill... -wypady z buta na Szyndzielnię - oj to było fajne!!! Dalej: -Znakomite warunki na Soszowie -Nieźle na Czantorii -Dobrze na Żarze -A ostatnio niespotykanie warunki na Skrzycznem na FIS!!! To tak z grubsza... Gdyby nie czas i inne czynniki,byłoby zdecydowanie więcej dni na nartach i to jest moja porażka! Szczerze,to miał być sezon odpuszczony,ale kto by na to poszedł? Zakładałem ok. zaledwie 10 dni na nartach,a chyba będzie więcej,niż w zeszłym sezonie! Miał być Chopok,Tatrzańska Łomnica i jeszcze coś,ale po kosztach poszedłem... Zima jeszcze się nie skończyła,trza by jeszcze Pilsko zaliczyć,a może Kasprowy w maju? Się zobaczy... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machu Napisano 19 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2010 Ja w tym roku delikatnie. Głównie z powodu pracy siedziałem na Palenicy, ale i Szczyrk i Zagroń i Stożek zaliczyłem. Fajny sezon ale już definitywny koniec, po wczorajszym wieczornym nartowaniu dzisiaj mam rękę w gipsie Dobrze ze za oknem +15 i nie będę się wkurzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 19 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2010 Fajny sezon ale już definitywny koniec, po wczorajszym wieczornym nartowaniu dzisiaj mam rękę w gipsie Dobrze ze za oknem +15 i nie będę się wkurzać. Co się stało!??? Obowiązkowe tłumaczenie się! Ale proszę,nie praw herezji typu "niech przyjdzie wiosna",bo są jeszcze ludzie,którzy szusują! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machu Napisano 19 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2010 Powiedzmy że moja wina. Pusto na stoku to człowiek się zapomina, to po rozgrzewce jeździłem na maksa a w dolnej części trasy było już strasznie mokro i miękko (o 19 było +4 stopnie więc..). Jadę sobie długim skrętem dość szybko, biorę pierwszą górkę, drugą i trzecią, po skoku na jakieś kilka m długości i lądowaniu w mokrym śniegu złapało mi krawędź i reszta już znana, trochę pobolało ale otrzepałem się i jeździłem do końca .. w domu myśl że do rana przejdzie - wstałem rano i ręką w nadgarstku ni w prawo, ni w lewo .. Sezon w tej części Beskidów ma się ku końcowi, trasy w cieniu i po północnej stronie może wytrzymają weekend ale Ustroń już chyba ma koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 19 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2010 Mi też mocno łapało narty przy dole,kiedy zjeżdżałem ze Skrzycznego,ale jakoś dałem radę.Cholernie współczuję,nie tak powinno się kończyć sezon.... Szybko wracaj Nam do zdrowia i pisz relację,a nie podsumowania! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 20 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2010 (edytowane) :)Bardzo fajny wątek. Jeśli o mnie chodzi: Razem uzbierało się 17 dni. 5 Pitztal, 6 Livigno, 6 Serfaus-Fiss-Ladis. Co szczególnego: Lekcje na Pitztalu z instruktorem. Potężna gleba na Pitztalu taka, że od listopada jeszcze do dziś czuję bark. Pierwsze poważne kroki mojego synka na nartach rokujące wielkie nadzieje na to, że niedługo będzie równorzędnym kompanem do nartowania - to chyba największa moja radość i radość z tego, że wspólnie spędziliśmy wspaniały tydzień w Livigno. Jak na razie poznałem najlepszy ośrodek alpejski z tych w których byłem Serfaus-Fiss-Ladis polecam nawet najwybredniejszym. Moje postępy w jeździe. Myślę, że nienajgorzej choć niedosyt zawsze pozostaje. Mogę z całą odpowiedzialnością stwierdzić, że przyszły sezon to mogę podjąć śmielsze próby w jeździe pozatrasowej. Kompensacja i śmig te dwie techniki dają mi coraz więcej radości. Ale trzeba pracować i jeszcze raz pracować. Może jakieś efekty będą. Jak na razie narciarsko najlepszy mój sezon. Oby takich więcej. Pozdrawiam Edytowane 20 Marzec 2010 przez lokiec3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prof.Woland Napisano 20 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2010 Tak gwoli uściślenia to dzisiaj jest ostatni dzień zimy:D:D:D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 20 Marzec 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2010 Tak gwoli uściślenia to dzisiaj jest ostatni dzień zimy:D:D:D 20 marca o godzinie 5:48 UT długość ekliptyczna środka tarczy Słońca będzie równa 0° co oznacza, że rozpocznie się astronomiczna wiosna a dzień potrwa tyle samo czasu co noc. Ten punkt ekliptyki nosi historyczną nazwę punktu Barana, ponieważ niegdyś znajdował się on w gwiazdozbiorze Barana. Dziś jednak przesunął się do gwiazdozbioru Ryb, a to za sprawą precesji Ziemi powodującej ruch biegunów niebieskich i właśnie punktów kardynalnych ekliptyki. Poza długością ekliptyczną mierzy się od tego miejsca również rektascensję. Tego dnia w Warszawie Słońce wzejdzie o godzinie 4:40 UT, natomiast zajdzie o 16:48 UT. [ Dawid Moździerski ] za: astronomia.pl Masz rację - moja pomyłka, przyznaję się bez bicia...:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prof.Woland Napisano 20 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2010 Nie zebym sie wymadrzal, po prostu dzisiaj mam urodziny to wiem:D:D:D Hepi berzdej tu mi;);) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 20 Marzec 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2010 Nie zebym sie wymadrzal, po prostu dzisiaj mam urodziny to wiem:D:D:D Hepi berzdej tu mi;);) Wszystkiego najlepszego :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 20 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2010 Najlepszego! Dla mnie na podsumowania za wcześnie - na razie sobie za bardzo nie pojeździłam (nie liczyłam dni - dopiero ok. 15), ale ostrzę sobie zęby na NARCIARSKĄ WIOSNĘ, oby potrwała, bo to jest to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 20 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2010 ... ale ostrzę sobie zęby na NARCIARSKĄ WIOSNĘ, oby potrwała, bo to jest to... Ja też bardzo lubię wiosenne narty,może często jest ciapa,ale za to jaki klimat! No i na stokach pustki,ceny karnetów niższe i poopalać się jeszcze można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalb Napisano 21 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2010 (edytowane) Cóż, sam nie wiem czy podsumowanie... tak jak wspomniała Maria, nie za wcześnie. Może się jeszcze pojawi np. kilkudniowy wypad na lodowiec. No cóż, podsumuję więc sezon na naszych stokach. Tak było: 1) Zawoja - 2 dni - Całkiem przyjemnie spędzone dni na "Mosiornym". Ludzi mało, więc można sobie było pośmigać. Stok przygotowany dość dobrze. Ogólnie ok. 2) Góra Kamieńsk - weekendowy wypad - Ze względu na położenie (najbliższy rozsądny od Wawki) możliwy wypad na tą średnią górkę. Sporo ludzi od 12. Dało się trochę poszaleć. Szkoda tylko, że większa część stoku nie ma takiego nachylenia jak sama góra. No ale, Fisiurki na nogach więc git. 3) Krynica Górska - 10 dni - Narty, narty i jeszcze raz narty z przerwami na śmierdzące wody . Głównie Jaworzyna i Azoty. Na Jaworzynie kilkakrotnie trafiło się nawet pusto. Głównie jeździłem na jedynkach (kanapa+orczyk) i czarnej. Na czarnej puściutko. Azoty, nawet luzik. Nie za wiele ludzi więc można było poszaleć. Na Słotwinach byłem z kobitką i znajomymi 3 razy, jednak ze względu na ilość ludzi wybieraliśmy z tej opcji Azoty. Rewelacją był busik, który z kwatery woził po 8 osób z naszej paczki na stok i ze stoku. Cena w obie strony wynosiła 30 - 35 zł. NA łebka wychodziły grosze. Ogólnie udany wypad. 4) Wierchomla - 1 dzień - W drodze powrotnej z Krynicy zachaczyliśmy o Wierchomlę. Miło spędzony dzień na stoku. 5) Góra Kamieńsk - weekendowy wypad - Wszystko to samo co w pkt.2 Tak się u mnie zakończył krajowy sezon. Może jeszcze gdzieś na lodowiec wypadnę. Poczekamy, zobaczymy. Edytowane 21 Marzec 2010 przez michalb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 23 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2010 Podsumowanie sezonu 2009/2010, przez borok222: 19.12.2009 rozpoczęcie Velka Raca (1 dzień) 01.01.2010 Białka Tatrzańska (1 dzień) 13.01.2010 Białka Tatrzańska (1 dzień) http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=10190 12.02.2010 Mosorny Groń (1 dzień) http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?p=97012#post97012 04.03.2010 Istebna - Zagroń (1 dzień) 06 - 13.03.2010 Zillertalarena (6 dni) http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=10844 20.03.2010 zakończenie Velka Raca (1 dzień) Niestety tylko dwanaście dni:(. Mimo to sezon bardzo udany, wszystkie wyjazdy bez kontuzji i nieprzyjemnych zdarzeń. Co do ważnych wydarzeń narciarskich - zakup nowych nart dla żony i dla mnie. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyszek42 Napisano 24 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2010 Podsumowanie sezonu 2009/2010 Witam, mam taką nadzieję, że nie jest to jeszcze podsumowanie kończącego się sezonu. W moim przypadku uzbierało się 20 dzionków nartowania: Grudzień 2009 Małe Ciche - 2 dni Kotelnica - 1 dzień Styczeń 2010 Val Gardena - 4 dni Alpe di Siusi - 2 dni Luty 2010 Kronpatz - 3 dni Alta Badia - 1 dzień Alta Pustelia - 1 dzień Marzec 2010 Pinzolo - 3 dni Madonna di Campiglio - 3 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 24 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2010 13 dni- Turracher Hohe 6 dni - Kals-Matrai GG Resort 4 dni Moltaler 1 dzień Heiligenblut 1 dzień Lienz Settersfeld 1 dzień Katschberg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 24 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2010 Mihu, Twój sezon można określić tylko jednym słowem - antypatriotyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 24 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2010 (edytowane) Wiesz - ojczyzna mnie w tym roku nie rozpieszczała:D Raz nawet miałem jechać do Kasiny ale jakoś nie wyszło. Pierwszy sezon w życiu bez jazdy w kraju ale jeszcze są szanse...nart nie zakonserwowałem jeszcze czyli na coś liczę. Może...Molltaler w kwietniu:D Edytowane 24 Marzec 2010 przez mihumor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bode Napisano 24 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2010 (edytowane) Ja swój sezon już zakończyłem w sobotę (prawie) 3 tygodnie temu miałem ostatnie treningi sekcji, pojeździłem jeszcze tydzien i odpusciłem ze wzg na beznadziejne warunki. Woda-nie śnieg, trzymało narty, ziemia, kamienie. Dzis poluzowałem sprężyny w wiązaniach, poluzowałem też śruby w butach, posmarowałem narty, przetarłem krawędzie i odstawiłem sprzęt na jego zacne miejsce w swoim pokoju w kąciku z tabliczką "Nartki Michasia" Szkoda, ale wszystko co dobre, tez się kończy Teraz pora na rower, a nartki czekają sobie spokojnie do listopada btw. Ja w tym sezonie nie byłem na żadnej alpejskiej trasie, a też mi fajnie i mam miłe wspomnienia Edytowane 24 Marzec 2010 przez Bode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewelinia84 Napisano 25 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2010 Ja swój sezon już zakończyłem w sobotę (prawie) 3 tygodnie temu miałem ostatnie treningi sekcji, pojeździłem jeszcze tydzien i odpusciłem ze wzg na beznadziejne warunki. Woda-nie śnieg, trzymało narty, ziemia, kamienie. Dzis poluzowałem sprężyny w wiązaniach, poluzowałem też śruby w butach, posmarowałem narty, przetarłem krawędzie i odstawiłem sprzęt na jego zacne miejsce w swoim pokoju w kąciku z tabliczką "Nartki Michasia" Szkoda, ale wszystko co dobre, tez się kończy Teraz pora na rower, a nartki czekają sobie spokojnie do listopada btw. Ja w tym sezonie nie byłem na żadnej alpejskiej trasie, a też mi fajnie i mam miłe wspomnienia Hejo Bode:) A gdzie to szusowałeś? Bo widzę, że jesteś z Rytra. Ja byłam ok 4 tygodnie na Ryterskim i warunki były całkiem dobre. Mnie nie było żal rozstawać się z nartkami, bo nacieszyłam się śniegiem i nartami:) Moje sprzęty niestety lądują w piwnicy, bo w domu nie ma na nie miejsca;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 17 Kwiecień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2010 A jednak... Właśnie przed chwileczką wróciłem z Austrii... Tygodniowy pobyt w Mandarfen i tamtejsze ośrodki. ...tak więc podsumowanie Sezonu w pierwszym Poście zedytowane oraz poprawione. Jak się ogarnę posegreguję setki zdjęć i filmików to zdam niezwłocznie szczegółową relację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjay86 Napisano 17 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2010 ja tez sezon zakonczylem dokladnie 27 marca chyba moj najlepszy sezon w "karierze" grudzien 7dni Kronplatz Wlochy(sluzbowo, ale znanalzem czas zeby samemu posmigac grudzien 3 dni Hinterstoder,Wurzeralm Austria 3 dni dorej jazdy swieta-nowy rok Korbielow Sluzbowo styczen 11dni Korbielow sluzbowo styczen 7dni Kluszkowce sluzbowo luty 7dni Kronplatz Wlochy sluzbowo od 8 lutego do 7 marca codziennie Korbielow sluzbowo marzez 5dni kluszkowce sluzbowo marzez 7dni Les2Alpes Francja wyjezdizlem sie na maxa prosto z francji na Stubai marze 6dni Stubai Austria sluzbowo, ale wyajtkowo duzo dla siebie tez pojezdzilem naprwde super sezon, duzo sie nowego nauczylem,obylem i zobaczylem p.s.mam nadzieje, ze warunki pozwola i przyszly bedzie rownie udany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magelan Napisano 17 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2010 ja tez sezon zakonczylem dokladnie 27 marca chyba moj najlepszy sezon w "karierze" grudzien 7dni Kronplatz Wlochy(sluzbowo, ale znanalzem czas zeby samemu posmigac grudzien 3 dni Hinterstoder,Wurzeralm Austria 3 dni dorej jazdy swieta-nowy rok Korbielow Sluzbowo styczen 11dni Korbielow sluzbowo styczen 7dni Kluszkowce sluzbowo luty 7dni Kronplatz Wlochy sluzbowo od 8 lutego do 7 marca codziennie Korbielow sluzbowo marzez 5dni kluszkowce sluzbowo marzez 7dni Les2Alpes Francja wyjezdizlem sie na maxa prosto z francji na Stubai marze 6dni Stubai Austria sluzbowo, ale wyajtkowo duzo dla siebie tez pojezdzilem naprwde super sezon, duzo sie nowego nauczylem,obylem i zobaczylem p.s.mam nadzieje, ze warunki pozwola i przyszly bedzie rownie udany Niektórzy to mają fajną robotę:eek: a inni ino wągiel i wągiel:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi