marwanik Napisano 18 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2010 Witam. Planuje wyjazd z rodzina 2-9 kwiecień na narty. Bywalismy w Ischgl juz dwukrotnie. Teraz chcemy zmienic miejsce wypoczynku. Prosze o rade, gdzie beda dobre warunki i trasy Pozdrawiam i dziekuję za chwile uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 18 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2010 Witam. Planuje wyjazd z rodzina 2-9 kwiecień na narty. Bywalismy w Ischgl juz dwukrotnie. Teraz chcemy zmienic miejsce wypoczynku. Prosze o rade, gdzie beda dobre warunki i trasy Pozdrawiam i dziekuję za chwile uwagi W tym okresie stacje Tyrolu pewniak,a i koło Salzburga pojeździsz;)Karyntia też oczekuje;) Przeglądaj pogodę na skionline,jak chcesz już rezerwować,to bezpieczniej w okolicy lodowców;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marwanik Napisano 18 Marzec 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2010 a co konkretnie Polecasz??? moze jakies osrodki??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 18 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2010 a co konkretnie Polecasz??? moze jakies osrodki??? No tyle czasu już nie mogę Ci poświęcić,aby omówić wszystkie stacje Tyrolu czy innych regionów w Austrii:p;)Zależy -czy już jeździłeś w warunkach wysokogórskich/czyli powyżej 2500m/;):rolleyes:Myślę,że dobrą opcją będzie dolina Zillertal albo Stubai.Masz 5 lodowców w Tyrolu i okoliczne stacje narciarskie-na forum jest już dużo info:rolleyes:.Zwiedziłem wszystkie;),polecam zawsze jedno miejsce,ale nie musi koniecznie Tobie odpowiadać;)Wszystko zależy od warunków śniegowych;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 19 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2010 Witam. Planuje wyjazd z rodzina 2-9 kwiecień na narty. Bywalismy w Ischgl juz dwukrotnie. Teraz chcemy zmienic miejsce wypoczynku. Prosze o rade, gdzie beda dobre warunki i trasy Pozdrawiam i dziekuję za chwile uwagi W tym terminie byliśmy w zeszłym roku tutaj;http://www.gg-resort.at/ i było super A na ten lodowiec rzut beretem;http://www.gletscher.co.at/de/aktuelles/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arbiter Napisano 19 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2010 Ja w tym terminie jadę do Zillertal Sam analizowałem za i przeciw . Jak pogoda dopiszę to mam kilka ośrodków w dolinie , jak nie to zostaje pewny TUX. No i bliżej niż Ischgl Kwaterkę zlapałem przez interhome , wyszło taniej niż szukając bezpośrednio u gospodarzy bo mają dużo mieszkań i 30% taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 19 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2010 Ja też polecałbym Zillertal. Co prawda nie byłem tam, ale rejon wygląda najrozsądniej z punktu widzenia wyjazdu wczesną wiosną. Sporo ośrodków do 2500 m w których powinny być jeszcze dobre warunki, a rezerwowo lodowiec - duży i podobno najlepszy w Austrii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TCarving Napisano 19 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2010 Ja polecałbym stubai zreszta wybieram się tam własnie początkiem kwietnia. Dużo tras niezły ośrodek Shlick2000 w Fulpmes. Pewnyśnieg w przypadku wysokich temperatur na lodowcu zawsze coś znajdziesz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marwanik Napisano 20 Marzec 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2010 Dziekuję wam za poradę, zastanawiam sie nad Ziller, piekne tereny , duzo osrodkow i w razie zlych warunkow pogodowych zostaje lodowiec choc jeszcze troche czasu i bede szukal na forum info... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzocha Napisano 22 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2010 wróciłem wczoraj z Zillertal w dolinie zdecydowanie za ciepło pozostaje lodowiec no chyba że się ochłodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkristoff Napisano 25 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2010 polecam jak dareklewandowski lodowce Tux, Stubaier lub Pitztaler, choc iloscia tras nie dorownuja Ischgl ale maja ta zasadnicza przewage gdzie indziej moze byc ciezko, w innsbrucku przez ostanie 3 dni bylo bardzo goraco ok. 20', w przyszlym tyg ma byc troche chlodniej i padac ale czy dopada sniegu? jesli juz to wysoko, dzis na pitztaler gletscher 3.440 o 13.00 TYLKO -1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afrikaner Napisano 26 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2010 to ja tak z doswiadczenia równiez polecam ci lodowce. weź pod uwagę Pitztal,bo jezeli jedziesz na tydzień i wykupisz tam 6dniowy karnet to możesz max. 2 dni pojeździć na innym pobliskim lodowcu Kaunertal. jezeli byś np. wybrał Kaunertal to masz w karnecie również ośrodek w Fendels ( to takie zabezpieczenie jakby na lodowcu wiało albo mgły i gdyby był zamknięty),no i oczywiście 2 dni Pitztal (skipas na min. 6dni). polecam równiez Stubai-ale raz właśnie w kwietniu się tam naciąłem i na 4dni,wykorzystałem 2dni w Stubai,1 we mgle na Shlick,a 1 to w ogóle pozamykali wszystko. p.s patrzę na meteo teraz i na Pitztal temp. -9 :) nieźle co..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arbiter Napisano 28 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2010 ale powiedz coś więcej o dolinie Zill na mapach i kamerach wychodzi że jazda od 1500 m mozliwa bez problemu ? ilość śniegu wystarczającą ? a właśnie ruszam tam na święta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marwanik Napisano 29 Marzec 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2010 Dzis rozmawialem ze znajomym,. polecal mi saalbach, duzo tras itd... sprawdzawalem warunki pogodowe to 70 cm sniegu pozostalo. a wyjazd w piatek, moze sie skusze. Szkoda, ze w poblizu brak lodowca. a tak na marginesie, byl ktos w Obertauern- widze ze 100 km tras i warunki b.dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 29 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2010 Dzis rozmawialem ze znajomym,. polecal mi saalbach, duzo tras itd... sprawdzawalem warunki pogodowe to 70 cm sniegu pozostalo. a wyjazd w piatek, moze sie skusze. Szkoda, ze w poblizu brak lodowca. a tak na marginesie, byl ktos w Obertauern- widze ze 100 km tras i warunki b.dobre Saalbach to świetny ośrodek,ale nie w kwietniu-większość tras,w tym polecane przez poprzedników są na południowych stokach,więc śnieg będzie z pewnością tam "kaszowaty",na północnych zboczach jest zdecydowanie mniejszy wybór. Obertauern to w/g mnie przereklamowany,snobistyczny ośrodek,w którym duża część tras poprowadzona jest "na siłę" byle zrobić Tauernrunde-na wielu są wypłaszczenia a nawet odcinki,gdzie trzeba podchodzić,zwykle jest tu dużo więcej narciarzy niż w innych (lepszych) ośrodkach w pobliżu. Jedź do Schladming-Dachstein- "będzie pan zadowolony" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 29 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2010 Jedź do Schladming-Dachstein- "będzie pan zadowolony" Ale teraz ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 29 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2010 Ale teraz ??? tak-teraz:) My jedziemy tydzień po Wielkanocy i kompletnie nie martwię się o warunki-jeśli prognozy się sprawdzą to pojeździmy po świeżym śnieżku- http://www.wetter.at/wetter/sport-freizeit/ski-wetter/oesterreich/steiermark/hauser-kaibling/ tu większość stoków ma północne nachylenie i stoki są zawsze w lepszym stanie niż w teoretycznie wyżej położonym Obertauern Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 29 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2010 Dzis rozmawialem ze znajomym,. polecal mi saalbach, duzo tras itd... Szkoda, ze w poblizu brak lodowca. jak to brak :eek:? a Kitzsteinhorn - no chyba, że 25 minut jazdy samochodem to nie pobliże;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 29 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2010 Kolego Marawik zamiast robić zamieszanie na forum, sprawdź sobie kamerki, wejdź na "Ośrodki" na naszej stronie , znajdziesz wszystko. Naprawdę 2- tygodniowa dyskusja gdzie masz jechać na dechy to chyba za długo, sorry że ostro zareagowałem ale naprawdę po prostu wystarczy się zdecydować, spakować samochód i w drogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Alpejski_Narciarz Napisano 14 Lipiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2010 Witam! Proponuję Pensjonat Häuslhof ***w miejscowości Kaprun - Zell Am See. Byłem tam z moimi dzieciakami i bardzo miło wspominamy tą miejscowość i ten obiekt. Kaprun to jeden z głównych ośrodków obszaru narciarskiego Europa Sportregion, położony u stóp Wysokich Taurów obok lodowca Kitzsteinhorn. Do wyciągów jest około 500 m od ośrodka, do przystanku ski busów tak ze 100 m. Możesz więcej poczytać o obiekcie i miejscowośći np. na takiej stronce: www.dagatravel.pl/austria-narty,25,0,19,0.html. Oprócz szusowania na nartach w Zell am See można potańczyć – jest tam kilka dyskotek i dobrze zjeść. Dodatkowo jest dostęp do sauny, toru saneczkowego i możliwość polatania na paralotni. Przykładowe ceny karnetów narciarskich 200 euro /osobę na 6 dni. Mnie się podobało narciarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Alpejski_Narciarz Napisano 14 Lipiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2010 Witam! Czy ktoś już był już w tym hotelu: http://www.dagatravel.pl/kaprun-narty-wyciagi-narciarskie-austria-narty-tanie-noclegi-w-austrii-austria-autokarem-sporthotel-select,t1714-51683.html? Czy można go polecić dla rodziny z dziećmi która nie jeździ jeszcze na jakimś wspaniałym poziomie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi