johnny_narciarz Napisano 16 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2010 Jeżeli ma ktoś luźne 9 baniek(duuuużych baniek ),to może zechce łyknąć bardzo fajny ośrodek narciarski? Oto oferta: "Ośrodek Turystyczno - narciarski Mosorny Groń SPRZEDAŻ PRZEDSIĘBIORSTWA - CENA 9.000.000,00 !!! Termin 2010-03-31 Przedmiot sprzedaży Ośrodek Turystyczno – Narciarski „Mosorny Groń” Sp. z . Lokalizacja małopolskie Cena wywoławcza 9.000.000,00 Opis szczegółowy Syndyk Ośrodka Turystyczno – Narciarskiego „Mosorny Groń” Sp. z . w upadłości likwidacyjnej z siedzibą w Zawoi sygn. akt VIII GUp – 17/08/S Zaprasza wszystkich zainteresowanych do udziału w przetargu na sprzedaż przedsiębiorstwa jako całości w rozumieniu art.551 Kodeksu Cywilnego, jako zespołu składników materialnych i niematerialnych przeznaczonych do realizacji zadań gospodarczych, prowadzonych pod firmą: Ośrodek Turystyczno – Narciarski „Mosorny Groń” Sp. z . w upadłości likwidacyjnej z siedzibą w Zawoi, z wyłączeniem środków pieniężnych na rachunkach bankowych i w kasie przedsiębiorstwa oraz wierzytelności powstałych po ogłoszeniu upadłości zgodnie z zezwoleniem wydanym przez Sędziego – Komisarza postanowieniem z dnia 2.03.2010 r. W skład przedsiębiorstwa wchodzą m. in. : - Nieruchomości składające się z 26 działek o łącznej powierzchni 3 ha 67 a 23 m2 dla których prowadzone są przez Sąd Rejonowy w Suchej Beskidzkiej Księgi Wieczyste numer: KR1B/00048102/4, KR1B/00050448/8 oraz KR1B/00048500/4. - Prawa i obowiązki z zawartych 6 umów dzierżawy, które obejmują nieruchomości niezbędne do użytkowania trasy narciarskiej i parkingu przy stacji dolnej kolei linowej. - Ruchomości w tym środki transportu, maszyny i urządzenia składające się na wyposażenie kolei linowej, trasy narciarskiej oraz hotelu Mosorny Groń w Zawoi. Sprzedaż przedsiębiorstwa nastąpi ponadto z wyłączeniem ksiąg rachunkowych upadłego oraz dokumentacji podlegającej archiwizacji. w toku postępowania upadłościowego. Podstawą prawną sprzedaży przedsiębiorstwa są: art. 552, 701-704 Kodeksu Cywilnego w związku z art. 316 oraz art. 320–323 ustawy z dnia 28 02 2003 r. Prawo upadłościowe i naprawcze oraz postanowienie Sędziego-Komisarza z dnia 2 03 2010 r. Cena wywoławcza przedsiębiorstwa wynosi: 9 000 000,00 zł (słownie: dziewięć milionów złotych)" Więcej tutaj. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aldok63 Napisano 16 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2010 To robimy składke i przystępujemy do przetargu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 16 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2010 no to trzeba się spieszyć bo Sobiesiak z Miro mogą być pierwsi:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 16 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2010 jak widać wiosenne promocje dotyczą całości sprzętu i wyposażenia narciarskiego:). jeszcze w styczniu cena wywoławcza była 12.000.000. to co, doświadczeniem lat ubiegłych czekamy do sierpnia i kupujemy na niemieckim ebay'u ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 16 Marzec 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2010 Mam luźne dwie stówki,dorzuci ktoś coś... Tak poważnie,to ten ośrodek na pewno może być rentowny,ale żeby tak było,powinni przynajmniej wytyczyć drugą-niebieską trasę.Obecna trasa jest zbyt trudna na rodzinny wypad,a do tego w szczycie zbyt zatłoczona,poza tym brak jakiegoś urozmaicenia,żeby przyjechać tam np. na tydzień.Powinni też pomyśleć nad większą ilością opcji karnetów,a najlepiej jakby wprowadzili takie,jakich jeszcze nikt w Polsce nie oferuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 27 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2010 PKL kupił, albo lada chwila kupi ośrodek za 10,1 mln zł. Mają jakieś tam plany: http://z-ne.pl/s,docid,42574.html 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 27 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2010 ho, ho ,ho nowe trasy , nowe wyciągi:rolleyes: chociaż nie przepadam za PKL , to w tej konkretnej sprawie będę trzymał za nich kciuki . Zobaczymy co z tych obietnic zostanie zrealizowane ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawekPS Napisano 27 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2010 PKL kupił, albo lada chwila kupi ośrodek za 10,1 mln zł. Mają jakieś tam plany: Wybudują kolejkę linową wykorzystując stare wagoniki z Kasprowego :D:D A poważnie rzecz biorąc, oby ekoludki nie znalazły tam siedlisk jakiś stworzonek pod ochroną bo i następna inwestycja pójdzie się paść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris_M Napisano 27 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2010 Jeśli nie zrobi się czegoś z drogami dojazdowymi do Zawoi, to Mosorny Groń padnie kolejny raz. Jadąc tam od strony Krakowa najkrótszą drogą przez Sułkowice można sobie zawieszenie urwać, a z kolei jadąc dookoła przez Wadowice, jest zbyt daleko. Tak źle i tak niedobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 27 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2010 Może są i lepsze drogi niż przez Sułkowice, choć chyba nie jestem wybredna albo się przyzwyczaiłam , bo nie wydaje mi się znowu taka, żeby zawieszenie urwać. Ale dojazd do Zawoi z Krakowa ma 1 dużą zaletę - można całkowicie ominąć Zakopiankę, a to duży plus w ferie czy weekendy. I nigdy nie ma wielkiego ruchu . Fajnie będzie, jeśli się uda z Mosornym . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koch Napisano 1 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2010 Doszło do skutku, ale nie na ten rok Odkopuję dawny temat by poinformowac: przejęcie ośrodka przez PKL doszło do skutku ale w tym roku nie zrobili już żadnych inwestycji. Szkoda bo informacja o dwu trasach w tym ośrodku jest sporym nadużyciem. Info o stacji: http://www.krajoznawcy.info.pl/Zawoja-Nowe-porzadki-na-Mosornym-Groniu-a915.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kemyR Napisano 1 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2010 Dobre i to. Rozumiem ze ruszą w tym sezonie normalnie ? Nigdy tam nie byłem zimą, ale w lecie wygląda symptaczynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 1 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2010 Dobre i to. Rozumiem ze ruszą w tym sezonie normalnie ? Nigdy tam nie byłem zimą, ale w lecie wygląda symptaczynie. Świetny stok na 1 dzień w tygodniu przy minusowych temp. oraz dobrze utrzymanym stoku. Niestety bardzo często jazda na mosornym jest ciężka, ponieważ na górze robią się muldy powyżej kolan oraz bardzo duże oblodzenia i jazda robi się ciężka, granicząca z walką o przetrwanie... choć może PKL da radę tak jak na palenicy:) Sama trasa ponad 2km bardzo ciekawa jedna z lepszych w polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D4r3k Napisano 20 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2011 Byłem dzisiaj na Mosornym, za namową siostry która jeździła tam często kilka lat temu, trasa jest naprawde super, szeroka i dosyć wymagająca. Dojazd z Krakowa dokładnie 75 km i droga całkiem dobra. Wielki plus to brak kolejek. Wyjeżdzając tam ok 10 rano zadzwoniłem i pytałem Panią o warunki na stoku, powiedziała że wyratrakowany w nocy i lekko pruszy śnieg, ruch średni. Po dojechaniu na stok o 12 kupiliśmy karnet od zrezygnowanej Pani która powiedziała nam że na górze jest walka o przertwanie i zawija się do domu. Po pierwszym zjeździe miałem mieszane uczucia, po pierwsze lód i muldy a na samym dole miękki śniego po kolana, środkowy odcinek w porządku na wypłaszczeniu - to były myśli niepozytywne, natomiast samo ukształtowanie trasy, długość bajka, gdybym trafił na nie sztuczny śniegi, zmrożony i słoneczny dzień to chyba bym ne zszedł z tej góry. Obiecałem sobie że musze tam przyjechać w ładny dzień i jak będą dobre warunki, koniecznie rano od 9. Na dole pizza dominium, u góry nie byłem, ale też coś dajądo jedzenia, w połowie trasy kiełbaski i oscypki. Jeśli ktoś z Krakowa lub okolic szuka stoku długiego z fajnym dojazdem i rozważa Limanową, Laskową, Rabkę lub Zawoje i niechce pchać sie do zakopanego gdzie są tłumy polecam Mosorny Groń. Niestety początkujący i dzieciaki bedą miały trudno, powinni otowrzyćtam przynajmniej 300-500 m orczyk do nauki maluchów, ale wtedy były by tłumy:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash0r Napisano 20 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2011 Byłem dzisiaj na Mosornym (..) Ja tam w zeszłym roku byłem pod samiuśki koniec sezonu, ludzi kilku, stok PIĘKNY, lekki mrozik, nie było lodu normalnie cud miód i malinka sztruksik miejscami trzymał do 12, bo nie miał go kto rozjeździć, a był delikatnie zmrożony. Tam trzeba wiedzieć kiedy jechać, bo stok jest południowy i najlepiej jechać tam kiedy jest zachmurzenie, albo tak jak ja byłem słońce jest co chwilę przesłaniane i mrozik. Tego wyjazdu nie zapomnę do końca życia, warunki jakie tam zastałem jeszcze mi się w tym sezonie nie powtórzyły i jak na Polskę to tam było świetnie. Niestety w tym sezonie nie miałem tam okazji jeszcze być, ale się wybieram:D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 20 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2011 (edytowane) Oglądałem filmiki z Mosornego. Ciekawa S.N. Stopień trudności trasy porównywalny z Trasą 1 na Czantorii w Ustroniu chociaż trochę krótsza (z Czantorii 1900m). Dałbym rady ,ale za daleko. Piszę bo wczoraj ,,pojeździliśmy'' na Nowej Osadzie w Wiśle. Ja i szwagier 6 zjazdów, moje córki i siostra 5. Od biedy dało się po lodzie i muldach jeździć. Bywało gorzej .Fajny rodzinny wyjazd bo każdy miał dobry humor , no i pogaduszki z innymi narciarzami i narciarkami na tematy różne, gorące herbatki i nie tylko... Narciarsko średnio udany bo lód,muldy, gęsta mgła i za dużo ludzi. Kolano po kontuzji na Czantorii wytrzymało dobrze. Ból słaby. Czyli jak zdiagnozował drugi ortopeda tylko lekko naciągnięte więzadło strzałkowe.Złamałem zalecenie przerwy w narciarstwie do grudnia 2011. Sza. Edytowane 20 Luty 2011 przez janek57 poprawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D4r3k Napisano 20 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2011 Gdyby wprowadzili ratrakwoanie ok 14-15 było by cud malina. Mam nadzieje ze powstanie jakaś ładna niebieska rodzinna trasa tam, może po drugiej stronie zbocza i będzie bomba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ewa78 Napisano 21 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2011 Na dole pizza dominium, u góry nie byłem, ale też coś dajądo jedzenia, w połowie trasy kiełbaski i oscypki. a daja dają,na Mosornym mozna zjeść np to:) dane z knajpek na wyciagu:) rewelacji to tam nie ma, oczywiście, ale jedzie się na narty a nie na jedzenie. Na dole jest Karczma, tam sobie mozna pojeść, lepiej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi