dareklewandowski Napisano 3 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2010 To poszukaj Atomica Metrona 9 w długosci 164cm, ta narta przy tej długości do twoich parametrów jeszcze bedzie ok. I to dopiero będzie optymalnie:rolleyes:na początek trochę dziwnie,ciężko:p,ale jak już się poznacie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeronimo Napisano 3 Kwiecień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2010 (edytowane) Straszne łopaty te Metrony tak z przodu jak i z tyłu Ale jeśli nie wybiersz się na wiosenno-letnie narciarstwo,to się wstrzymaj,śledź allegro w okresie letnim,wtedy można wyłapać fajne narty,które sprzedają narciarze,którzy potrzebują kasy na letni wyjazd;) Będzie ciężko Nigdy nie śledziłem nart na Allegro ale widze że teraz po sezonie to tylko sklepy jeszcze wystawiają. Może rzeczywiście poczekam na lepsze okazje. Edytowane 3 Kwiecień 2010 przez Jeronimo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 3 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2010 Straszne łopaty te Metrony tak z przodu jak i z tyłu :Di to jest zaleta tej narty,nigdy nie byłem zadowolany z narty wielozadaniowej ,jak z Metrona 9:rolleyes:Jedyna wada-to ciężkie do noszenia;),ale na trasie potrafią się za to odźwięczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 7 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2010 Straszne łopaty te Metrony tak z przodu jak i z tyłu wydaje ci, na stoku będą potulne jak baranek:) chyba że wolisz owieczke:D Teraz na allegro wystawiac będą praktycznie same sklepy ale zaczekaj jeszcze ze 2 miesiące powinny być najlepsze ceny:) ja w zeszłym roku tak kupiłem moje rossi za 50%. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeronimo Napisano 31 Październik 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2010 (edytowane) Witam. Najprawdopodobniej zostanę szczęśliwym (lub nie to się zobaczy:) ) posiadaczem nart http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=1996&id_modelu=2536 . Bardzo proszę was o uwagi czy to dobry zakup, czy też wielka pomyłka. A może ktoś użytkował te nartki i może coś o nich powiedzieć. Długość tych nart to 168 cm. Dość chyba rzadko spotykane w Polsce. Jedyny test jaki znalazłem i to zagraniczny to ten: http://www.newgear.net/skitest_skis_show.asp?LA=EU&SP=SKI&YR=2007&TY=A&ID=NOSAS1053 Edytowane 31 Październik 2010 przez Jeronimo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marucha Napisano 31 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2010 Witam. Najprawdopodobniej zostanę szczęśliwym (lub nie to się zobaczy:) ) posiadaczem nart http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=1996&id_modelu=2536 . Bardzo proszę was o uwagi czy to dobry zakup, czy też wielka pomyłka. A może ktoś użytkował te nartki i może coś o nich powiedzieć Witam Przeczytałem przed chwilą cały temat i wydaje mi się, że za nisko mierzysz z tą Nordiką. Z Ciebie kawał chłopa a wybrałeś najniższy model z grupy cross. Nie wydaje mi się, żeby to była znacząco sztywniejsza narta, niż Rossignol Zenith 1, który Ci nie pasował (chociaż to może złe porównanie - narty z innych grup). Założyłeś Sobie też maksymalną długość 170cm (czy tu się coś zmieniło?). Taka długość dla tej narty przy twoich parametrach to za mało. Może lepiej by się sprawdził model o oczko wyżej. Osobiście nie miałem okazji wypróbować żadnej ze speedmaszyn:) więc za bardzo się nie przejmuj tym co napisałem:) Pozdrawiam Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeronimo Napisano 1 Listopad 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2010 (edytowane) Nie wydaje mi się, żeby to była znacząco sztywniejsza narta, niż Rossignol Zenith 1, który Ci nie pasował (chociaż to może złe porównanie - narty z innych grup). Założyłeś Sobie też maksymalną długość 170cm (czy tu się coś zmieniło?). Taka długość dla tej narty przy twoich parametrach to za mało. Może lepiej by się sprawdził model o oczko wyżej. Mirek Jakby nie było narta teoretycznie adresowana wg. katalogu dla zaawansowanych narciarzy. A nawet zakładając swoją wysoką samoocenę za takowego niestety ciężko mi się uznać. Co do długości nie zmieniłem zdania, gdyż biorąc pod uwagę osiągane i lubiane przeze mnie prędkości, w zupełności wystarczy, a nie przyczyni się do frustracji na stoku. Narta skatalogowana w skionline dla zaawansowanych i w kategorii "High Performance" więc może wystarczająco twarda jak dla mnie zobaczymy . Narta zakupiona więc klamka zapadła., ale i tak prosze o uwagi no i może jakieś opinie jeśli nie o samym modelu to o marce? Edytowane 1 Listopad 2010 przez Jeronimo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marucha Napisano 1 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2010 Narta zakupiona więc klamka zapadła. No to gratuluje zakupu i zadowolenia z jazdy życzę! Mirek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkasik Napisano 7 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2010 porada Witam\Jestem nowa na forum i szukam porady Jakie wybrac nartki mam 33 lata 164cm niestety 73 kg:( umiejętności oceniam na 6 od 4 lat na stoku do tej pory :dynastar nova lady buty tez zamierzam kupic nowe z gory dziekuje za szybka odp:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marucha Napisano 7 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2010 Witam Nie piszesz czego oczekujesz po zmianie nart. Wolisz skręt krótki czy długi? przygotowane stoki? czy planujesz wypady poza trasy? spokojna rekreacyjna jazda czy bardziej sportowo? Jeżeli bardziej w stronę rekreacji i jesteś zadowolona z dynastara, to poszukaj nart z linii exclusiwe - np. fluid albo active. Oczywiście każdy producent robi podobne narty.Długość ok 155 cm. Nie musisz się też ograniczać do nart kobiecych - uniwersalne narty na przygotowane stoki to grupa allround unisex. Buty dobrze dopasowane o flexie 70 -90 - nie nastawiaj się na konkretną firmę, tylko mierz jak najwięcej modeli. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkasik Napisano 7 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2010 upsss nie napisalam wlasnie ze chcialabym rozwijac swoje umiejętnosci.Dynastary wydawaly mi sie jakby za wolne.Licze na to ze bede mogla napisac za jakis czas ze moja jazda jest juz na np:>8 :)byloby super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marucha Napisano 7 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2010 upsss nie napisalam wlasnie ze chcialabym rozwijac swoje umiejętnosci.Dynastary wydawaly mi sie jakby za wolne.Licze na to ze bede mogla napisac za jakis czas ze moja jazda jest juz na np:>8 :)byloby super Szybkość nart zależy od ich przygotowania (smarowanie, ostrzenie) i jadącej na nich narciarki:) Jeździłaś do tej pory na nartach dla początkujących - te, o których pisałem to zupełnie inna półka. Na pewno pozwolą na rozwój - czy powyżej 8 - nie wiem. To absolutny szczyt dla narciarza amatora:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkasik Napisano 9 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2010 oki rozumiem ,ale wiesz szukam porady jaki model narty sobie kupic zeby przez l=kilka sezonow jezdzic z zadowoleniem.Lubię jazde raczej rekreacyjną,ale są dni kiedy naprawdę potrzebuję poczuć wiatr we włosach i szybko i sprytnie pokonac biel przed sobą) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marucha Napisano 9 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2010 Lubię jazde raczej rekreacyjną,ale są dni kiedy naprawdę potrzebuję poczuć wiatr we włosach i szybko i sprytnie pokonac biel przed sobą) Cała grupa nart kobiecych to właśnie takie uniwersalne modele. Najniżej w katalogach są narty dla początkujących, najwyżej dla dobrze jeżdżących narciarek. Dla Ciebie narty ze środka, może bliżej góry. Takie przykładowe modele to te Dynastary, które wcześniej podałem, Atomici Cloud 8, Rossignol Atraxion III. Każda firma robi podobne. Jeżeli tylko masz taką możliwość, najlepiej przed zakupem wypróbować kilka modeli. Jeżeli nie zależy Ci na grafice kobiecych nart, możesz poszukać w grupie allround unisex. Tutaj wybór jest jeszcze większy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi