jaca72 Napisano 14 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2010 (edytowane) Od trzech sezonów katuje te deski długości 163 (moje parametry ok.180cm 89kg poziom umiejetnosci o.k. jazda cywilna nie sportowa.....) Jakie narty sa najlepsze aby płynnie i naturalnie przejśc poziom wyżej bo odnosze wrazenie że braknie troche adrenalinki i wiecej z tych nart nie wycisne .Lubie jazde gigantowa a nawet super-gigantowa(używajac nomenklatury sportowej), szukam nart o ile to mozliwe w tej kategori łatwych w "prowadzeniu" . Jade na kilka dni w doline ZILLERTAL i będzie okazja potestowac ale aby sie szukac po omacku prosze o wasze sugestie z góry dzieki . Chyba to ważne buty flex 100. Edytowane 15 Marzec 2010 przez jaca72 PORADA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 14 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2010 Od trzech sezonów katuje te deski długości 163 (moje parametry ok.180cm 89kg poziom umiejetnosci o.k. jazda cywilna nie sportowa.....) Jakie narty sa najlepsze aby płynnie i naturalnie przejśc poziom wyżej bo odnosze wrazenie że braknie troche adrenalinki i wiecej z tych nart nie wycisne .Lubie jazde gigantowa a nawet super-gigantowa(używajac nomenklatury sportowej), szukam nart o ile to mozliwe w tej kategori łatwych w "prowadzeniu" . Jade na kilka dni w doline ZILLERTAL i będzie okazja potestowac ale aby sie szukac po omacku prosze o wasze sugestie z góry dzieki . Chyba to ważne buty flex 100 jeśli gigantka i ma być duża prędkość to długość min 175 w Twoim przypadku...jeżdziłeś do tej pory na "slalomce gigantowej":rolleyes: gigantki to nie moja bajka,ale te narty muszą być odpowiednio dobrane,bo wtedy spełniają tryteria gigantki,a Ty je miaeś poprostu dużo za krótkie...znawcy w temacie "speed" Ci odpowiedzą niebawem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca72 Napisano 15 Marzec 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2010 Mam taka nadzieje że ktoś ze "STARYCH WYJADACZY" podpowie "Zbłąkanemu"...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 15 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2010 firma raczej bez znaczenia , długość 178-185 a narta pierwsza lub druga sklepowa gigantka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi