Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 8 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2010 Odbędzie się 12 - 21.03. 2010. Mnie najbardziej interesuje narciarstwo alpejskie - plan zawodów widnieje na stronce: http://www.vancouver2010.com/paralympic-games/paralympic-alpine-skiing/schedule-and-results/ Już się nie mogę doczekać Eurosport z tego co widzę będzie relacjonował: DH w sobotę (13.03.) o 20:30 SG w niedzielę (14.03.) o 19:30 W przyszłym tygodniu pozostałe konkurencje. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 14 Marzec 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2010 Niestety pogoda w Whistler nie zaskoczyła chyba nikogo i oczywiście była taka mgła i padający śnieg że DH sie nie odbył. Odbył się za to biathlon, w którym Polka, Katarzyna Rogowiec zajęła piąte miejsce (biathlonowy bieg na 3 km w konkurencji stojących) - gratulacje . Złoty medal wywalczyła Rosjanka Anna Burmistrowa, srebro Maija Loytynoja (Finlandia) a brąż Alena Gorbunowa (Rosja). Biathlon na paraolimpiadzie oglądałam po raz pierwszy i było to coś niesamowitego - wielki szacunek i podziw dla zawodników! Organizatorzy postanowili zmienić nieco program zawodów alpejskich i DH i SG przeniesiono na 18 i 19 marca, co można sprawdzić na stronce Vancouver. Dzisiaj ma się odbyć SL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 15 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2010 Właśnie widziałem jak jeżdżą niewidome Alpejki - po prostu wielki szacun!!! Aż trudno mi w to uwierzyć,zwłaszcza te ciasne skręty w slalomie specjalnym! Wyglądało to tak,jakby Lindsey jechała za poznawczo,czyli trochę wolniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aldok63 Napisano 16 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2010 Paraolimpiada Vancouver: Brązowy medal Rogowiec W trzecim dniu zimowych igrzysk paraolimpijskich w Vancouver pierwszy medal dla Polski - brązowy zdobyła Katarzyna Rogowiec w biegu narciarskim na 15 km techniką klasyczną. http://sport.interia.pl/wiadomosci-dnia/news/paraolimpiada-vancouver-brazowy-medal-rogowiec,1452230 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 16 Marzec 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2010 (edytowane) Gratulujemy, zwłaszcza że Pani Kasia na tle jej rywalek ma utrudnione zadanie - oglądałam ich sobotnie zmagania diwiłam się jak Ona to robi że bez pomocy kijów jest w stanie tak szybko biec:eek: Gratulacje! Dzisiaj alpejczycy będą sie ścigać na trasie giganta (20:55) Edytowane 16 Marzec 2010 przez Dumpling Zębowa Wróżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmusial Napisano 16 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2010 Podziwiam paraolimpijczyków, są to prawdziwi herosi sportu. Należy im się wielki szacunek za pokonanie własnych słabości i za wolę walki. Wielkie brawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aldok63 Napisano 16 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2010 Dąbrowianin w Vancuouer Autor: UM 16.03.2010. Maciej Krężel, d±browianin, tegoroczny maturzysta V LO im. Kanclerza Zamojskiego jest reprezentantem Polski w narciarstwie alpejskim na Paraolimpiadzie w Vancuover. Maciej Krężel ma 19 lat. Jest członkiem Wojewódzkiego Stowarzyszenia Sportu i Rehabilitacji Niepełnosprawnych „Start” Katowice, od 4 lat startuje na zawodach ogólnopolskich i międzynarodowych w slalomie i slalomie gigancie w kategorii niewidomych i niedowidz±cych wraz z przewodniczk± Ann± Ogarzyńsk±. Na nartach jeĽdzi od 3 roku życia, jest członkiem paraolimpijskiej kadry narodowej w narciarstwie alpejskim na Paraolimpiadę w Vancuover 2010 (12-21 marca 2010). Być może D±browa Górnicza stanie się równie sławna jak Kasina Wielkaczy nawet Wisła. Oby tak się stało. Najważniejsze ostatnie osi±gnięcia Maćka: - I miejsce w slalomie w Międzynarodowych Mistrzostwach Polski w Narciarstwie Alpejskim Niepełnosprawnych EDF CUP 2010 w kategorii: Niewidomi i niedowidz±cy – mężczyĽni rozgrywanych w Szczyrku (19-21.II.2010r.); - I miejsce w slalomie gigancie w Międzynarodowych Mistrzostwach Polski w Narciarstwie Alpejskim Niepełnosprawnych EDF CUP 2010 w kategorii: Niewidomi i niedowidz±cy – mężczyĽni rozgrywanych w Szczyrku (19-21.II.2010r.); VII i IX miejsce w slalomie w Pucharze ¦wiata w austriackim Abtenau (15-17.I.2010); - 2x VIII miejsce w slalomie gigancie w Pucharze ¦wiata w Pitztal (11-12.XII.2009r.); - V i VII miejsce w slalomie w Pucharze ¦wiata w Kühteil (18-20.XII.2009r.); - VII miejsce w slalomie gigancie i III miejsce w slalomie na Mistrzostwach ¦wiata w Kangwonland (Korea) – 17.02-02.03.2009r. > - III miejsce w slalomie i VII miejsce w slalomie gigancie w Pucharze Europy w Solleftea (Szwecja) – 2-7.II.2009r.; (INFO DZIĘKI UM W DG ) Trochę lokalnego patriotyzmu na forum Będziemy trzymać kciuki , i czekamy na medale http://www.zyciedabrowy.pl/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 17 Marzec 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2010 Wczorajszy gigant to był po prostu dramat. Pomijam pogodę, bo przywykliśmy do tego że Whistler nie rozpieszcza zwodnikow i organizatorów - wczoraj zaczęło się od mżawki, potem była gęsta mgła a potem ulewa i na koniec porywisty wiatr:rolleyes: Mgła była tak gęsta że kamerzyści próbowali znaleźć zawodniczki... ale jak mięli je znaleźć jeśli nawet nie było bramek widać? Komentatorzy pozwolili sobie na uszczypliwą uwagę, że zawodnicy startują w spartańskich warunkach i to niestety byla prawda. Organizatorzy chyba bardzo chcięli mieć ten gigant już za sobą. Tak bardzo szybko chcięli przeprowadzić te zawody, że gdy jedna z zawodniczek startujących na siedząco wywróciła się mijając jedną bramkę i zaczęła się podnosić i podchodzić do tej bramki to organizatorzy puścili następną zawodniczkę. Obie zawodniczki spotkały się przy tamtej bramce... na szczęście nie zderzyły się. Szkoda że organizatorzy nie dali zawodniczce szansy na ukończenie zawodów. Chyba fajnie jest mieć satysfakcję z ukończenia giganta na paraolimpiadzie. Inny zawodnik wpadłby na gościa z łopatą ale ten w podskokach zdążył uciec z trasy. Generalnie gratulacje dla naszego zawodnika - 9 miejsce to powód do dumy:) Pewnie organizatorzy nie chcieli przekładać już tego giganta ale niestety zawody te były porażką - tak trudne i nierówne warunki rywalizacji to po prostu dramat. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 17 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2010 Mnie zaskoczyło to , że komentatorzy w zasadzie w ogóle nie komentowali zjazdy. Ot komentarz ograniczał się do tego, że ktoś jedzie w ogóle i odczytania międzyczasów, a czasem i na to brakowało im czasu w trakcie wzajemnych dialogów. Pogoda tragiczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 18 Marzec 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2010 Dziś wieczorkiem (21:45 na Eurosporcie) relacja z DH. Jak dla mnie to konkurencja zapewniająca największe emocje - mam nadzieję że zawody odbędą się bezproblemowo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 19 Marzec 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2010 (edytowane) No i obejrzałam sobie DH, co prawda relacja była z opóźnieniem ale patrząc na prędkości zawodników przykładowo zjeżdżajacych w pozycji siedzącej (ok 90 km/h) to nieźle sobie poczynali:) Wszysko by było piękne (nawet pogoda) gdyby nie nagłe zakończenie relacji. Komentatorzy się nawet nie pożegnali, a ja byłam przekonana że to tylko przerwa reklamowa...a tu nagle na ekran wyskoczyli przypakowani faceci w majtusiach o brzoskwiniowym kolorze skóry (Wrestling):eek: i tak juz zostało... Szkoda bo jeszcze jedna kategoria zawodników (stojących) miała jechać Dziś wieczorkiem jest SG - chyba o 21:45, ale to jeszcze do monitorowania bo w planie Eurosportu jest napisane "gigant" Edytowane 19 Marzec 2010 przez Dumpling Zębowa Wróżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aldok63 Napisano 22 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2010 Igrzyska paraolimpijskie – kronika 22.03.2010 Igrzyska paraolimpijskie w Vancouver zakończone. Reprezentacja Polski zdobyła jeden medal – brązowy biegaczki Katarzyny Rogowiec. I choć w tej imprezie nie wyniki są najważniejsze, to jednak do największych potęg wciąż daleko http://sport.tvp.pl/inne/zimowe/paraolimpiada/paraolimpiada-vancouver-2010/wideo/igrzyska-paraolimpijskie-kronika-22032010/1490608 Kronika z 21 03 2010r http://sport.tvp.pl/inne/zimowe/paraolimpiada/paraolimpiada-vancouver-2010/wideo/igrzyska-paraolimpijskie-kronika-21032010/1487258 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość shanewipe Napisano 11 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2011 za każdym razem opis zmiany, zawsze jest wiele mówić o całym świecie. nie są one zwolnione z podatku. oświadczenie to zazwyczaj: "muszę zmienić niemal natychmiast wersji, więc nie oczekiwać ode mnie do tej pory nadal atakują .. Dobra robota! Twój post jest doskonałym przykładem, dlaczego wracają do czytania doskonałej jakości treści, która jest zawsze zaktualizowany. wydaje się dobry i mam nadzieję, że będziecie utrzymywać dobrą pracę w przyszłości, jak również Dzięki za udostępnienie. Tylko bieżący stan informacyjny tematu. Podoba mi o tym. To naprawdę jest tak przydatne dla wszystkich, zwłaszcza dla mnie, bo chcesz zdobyć wiedzę wszelkiego rodzaju. Chcę tylko powiedzieć, że poczucie opisać, to miłe i łatwe do zrozumienia, więc doceniam love it. Jeszcze raz dziękujemy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 11 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2011 za każdym razem opis zmiany, zawsze jest wiele mówić o całym świecie. nie są one zwolnione z podatku. oświadczenie to zazwyczaj: "muszę zmienić niemal natychmiast wersji, więc nie oczekiwać ode mnie do tej pory nadal atakują .. Dobra robota! Twój post jest doskonałym przykładem, dlaczego wracają do czytania doskonałej jakości treści, która jest zawsze zaktualizowany. wydaje się dobry i mam nadzieję, że będziecie utrzymywać dobrą pracę w przyszłości, jak również Dzięki za udostępnienie. Tylko bieżący stan informacyjny tematu. Podoba mi o tym. To naprawdę jest tak przydatne dla wszystkich, zwłaszcza dla mnie, bo chcesz zdobyć wiedzę wszelkiego rodzaju. Chcę tylko powiedzieć, że poczucie opisać, to miłe i łatwe do zrozumienia, więc doceniam love it. Jeszcze raz dziękujemy! Racja... racja... kolego to jest właśnie to czym się różni wróbelek, a no tym że ma inną nóżkę od drugiego:D A tak poważnie i w jednym zdaniu, albo dwóch wyjaśnij proszę o co chodzi, tylko tak konkretnie, bo ogólnie to już wiemy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi