Torres Napisano 7 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2010 Dzisiaj TV pokazało odcinek Makłowicza na nartach w Austrii. Nie widziałem niestety całego ale mowa była o Flachau, domu "Herminatora" i oczywiście o potrawach z tego regionu. No i o terenach narciarskich i atrakcjach na i po nartach. Jazda tak średnio Mu wychodziła ale i tak wzmógł mi apetyt na Alpy. pozdr.Torres P.S-za tydz. następny odcinek poświęcony Bad Gastein- o ile dobrze usłyszałem P.S.2-najlepsza była szafa grająca na stoku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmusial Napisano 7 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2010 Kask miał jak pilot myśliwca:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 7 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2010 Kiedyś w latach 90-tych ubiegłego wieku zawitałem w CseskimTesinie do Reataurace Na Brandyse, i jakież było moje zdziwienie kiedy po otwarciu drzwi wlazłem prosto w kadr i zostałem oślepiony reflektorami. Jak się okazało Robert Makłowicz ,wówczas jeszcze we współpracy z Ewą Wachowicz kręcił w tejże knajpie jeden z odcinków. Było bardzo sympatycznie i ciekawie. Wszystko było nagrywane przy najnormalniejszym ruchu knajpy. Najbardziej podobało mi się jak "mistrz" spędzał przymusowe przerwy w nagraniu,oczekując np. aż coś się dogotuje. Szef kanjpy próbował mu dotrzymywać towarzystwa ale niestety z każdą przerwą był coraz słabszy. A "mistrzowi" gadka szła coraz lepiej....z każdą przerwą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 7 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2010 A "mistrzowi" gadka szła coraz lepiej....z każdą przerwą . Rozmawiałem z Włochami na temat Mistrza po nagraniu programu. Byli pełni podziwu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 7 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2010 Można obejrzeć w sieci odcinek: http://www.tvp.pl/styl-zycia/kuchnia/maklowicz-w-podrozy/wideo/podroz-13-austria-narty-u-amadeusza-51 On coś tam gada o jakichś atrakcjach przed nartami...po nartach...a nawet zamiast:eek:, ciekawe o co może chodzić 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hucu Napisano 7 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2010 Można obejrzeć w sieci odcinek: http://www.tvp.pl/styl-zycia/kuchnia/maklowicz-w-podrozy/wideo/podroz-13-austria-narty-u-amadeusza-51 On coś tam gada o jakichś atrakcjach przed nartami...po nartach...a nawet zamiast:eek:, ciekawe o co może chodzić O to,że zamiast pary nart(jednej) zabiersz na stok dwie.Nic innego mi nie prychodzi do głowy;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 7 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2010 Zauważyłem,że w każdym odcinku wszechobecne jest wino... Widziałem odcinek z Włoch,gdzie był na jakieś górze,oczywiście wino było,jakiś Włoch zaproponował mu zjazd free i to jaki! :eek: Czy ktoś widział odcinek bez wina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 7 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2010 Zauważyłem,że w każdym odcinku wszechobecne jest wino... Czy ktoś widział odcinek bez wina? Ja widziałem. Ten w Cseskim Tesinie Tam nie było wina w użyciu i piwa też nie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 7 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2010 Ja widziałem. Ten w Cseskim Tesinie Tam nie było wina w użyciu i piwa też nie :D Nawet nie chcę myśleć,co tam było w użyciu... :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 14 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2010 Dzisiaj Makłowicz odwiedził dolinę Gastein Link od dzisiejszego odcinka: http://www.tvp.pl/styl-zycia/kuchnia/maklowicz-w-podrozy/wideo/podroz-13-austria-dolina-gastein-52 Za tydzień Schladming:) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 14 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2010 Dzisiaj Makłowicz odwiedził dolinę Gastein Link od dzisiejszego odcinka: http://www.tvp.pl/styl-zycia/kuchnia/maklowicz-w-podrozy/wideo/podroz-13-austria-dolina-gastein-52 Za tydzień Schladming:) i nawet były screeny że jeździli na nartach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 14 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2010 i nawet były screeny że jeździli na nartach W dzisiejszym odcinku nie było, widać czyta forum, a mówiąc delikatnie nie dodaliśmy mu motywacji: Jazda tak średnio Mu wychodziła Więc sobie odpuścił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 14 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2010 Ale ale... :eek: Pan Robert jakie ciacho w tym basenie:o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 14 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2010 Ale ale... :eek: Pan Robert jakie ciacho w tym basenie:o taki jest Twój typ?? jak tak to od dziś robię lekki bojlerek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Torres Napisano 15 Marzec 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2010 dzisiaj dopiero zobaczyłem ten odcinek - o nartach niewiele ale przynajmniej nie trzeba się martwić o zakwaterowanie - fajne hotele SB Cytat: Napisał bugajson i nawet były screeny że jeździli na nartach W dzisiejszym odcinku nie było, widać czyta forum, a mówiąc delikatnie nie dodaliśmy mu motywacji: Cytat: Napisał Torres Jazda tak średnio Mu wychodziła Więc sobie odpuścił No to trzeba Go zaprosić na WZF na Gruniki, ugotuje małe co nieco i przy okazji podszkoli się w nartowaniu :D pozdr.Torres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 15 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2010 Uwielbiam programy kulinarne ale trzeba mieć do nich lekki dystans - nie raz mi się zdarzyło zrobić coś zgodnie z przepisem, na ekranie aż ślinka leciała a w realu świństwo nie z tej ziemi. Czasami widać już po samych składnikach że coś bedzie przepyszne ale czasami można się naciąć Kiedyś, w jednym z odcinków Podrózy kulinarnych Pan Makłowicz zrobił racuchy z kwiatów czarnego bzu, zachwycał się nimi, mówił że palce lizać i dał jednego do spróbowania chłopcu, który obok niego stał - dzieciak miał nieciekawą minę jak spróbował tego. Sama też je zrobiłam, bo pomyślałam że może dzieciak się nie zna na dobrej kuchni... zrobiłam i były obrzydliwe:D:D:D Więc jak Makłowicza zaprosimy to niech zrobi mięcho z grilla a nie cuduje z wynalazkami bo mogą być niezjadliwe:D taki jest Twój typ?? jak tak to od dziś robię lekki bojlerek PS. mhmmmm, zdecydowanie to mój typ :D:D Jak się już utuczysz to wyślij mi fotkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 15 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2010 Uwielbiam programy kulinarne ale trzeba mieć do nich lekki dystans - nie raz mi się zdarzyło zrobić coś zgodnie z przepisem, na ekranie aż ślinka leciała a w realu świństwo nie z tej ziemi. Czasami widać już po samych składnikach że coś bedzie przepyszne ale czasami można się naciąć Kiedyś, w jednym z odcinków Podrózy kulinarnych Pan Makłowicz zrobił racuchy z kwiatów czarnego bzu, zachwycał się nimi, mówił że palce lizać i dał jednego do spróbowania chłopcu, który obok niego stał - dzieciak miał nieciekawą minę jak spróbował tego. Sama też je zrobiłam, bo pomyślałam że może dzieciak się nie zna na dobrej kuchni... zrobiłam i były obrzydliwe Więc jak Makłowicza zaprosimy to niech zrobi mięcho z grilla a nie cuduje z wynalazkami bo mogą być niezjadliwe PS. mhmmmm, zdecydowanie to mój typ. Jak się już utuczysz to wyślij mi fotkę Ja już jestem utuczony,........więc :D A co do przepisów RM jeden tylko kiedyś robiłem. Polędwiczki wieprzowe nadziewane suszonymi węgierkami i flambirowane oryginalną Łącką Śliwowicą. I to było palce lizać. Nie dlatego,że ja to robiłem. Najzwyczajniej jest to prosty przepis z "genialnie naturalnych produktów":p-jak to mawia Robert Makłowicz. W dodatku użycie niezaprzeczalnego dziedzictwa kultury narodowej jakim jest Łącka Śliwowica daje niezapomniane doznania smakowe :D:D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 15 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2010 (edytowane) Ja już jestem utuczony,........więc :D Zgadzam się, mój Ty tuczniku:o - przy prostych, tradycyjnych przepisach jest spore prawdopodobieństwo, że potrawa będzie smaczna. A na ogół Makłowicz wybiera właśnie tradycyjne potrawy Edytowane 15 Marzec 2010 przez Dumpling Zębowa Wróżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Torres Napisano 15 Marzec 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2010 hehe... Polędwiczki wieprzowe nadziewane suszonymi węgierkami i flambirowane oryginalną Łącką Śliwowicą. I to było palce lizać. też się zastanawiałem czy się tym nie znieczulić bo ketonal strasznie źle działa na żołądek pozdr.Torres P.S-Wróżko grilla może nie bo to kuchnia kolegi- mysiauek ale sznycla z tej jego kuchenki to czemu nie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cobra Napisano 15 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2010 Polędwiczki wieprzowe nadziewane suszonymi węgierkami i flambirowane oryginalną Łącką Śliwowicą. I to było palce lizać. Nie dlatego,że ja to robiłem. Najzwyczajniej jest to prosty przepis z "genialnie naturalnych produktów":p-jak to mawia Robert Makłowicz. W dodatku użycie niezaprzeczalnego dziedzictwa kultury narodowej jakim jest Łącka Śliwowica daje niezapomniane doznania smakowe :D:D. znaczy się zasada jest prosta: im więcej "genialnie naturalnych produktów" (czytaj: oryginalna Łącka Śliwowica, na przykład:p;)) tym lepszy wynik kucharzenia wg telewizyjnych przepisów:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 15 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2010 Uwielbiam programy kulinarne ale trzeba mieć do nich lekki dystans Więc jak Makłowicza zaprosimy to niech zrobi mięcho z grilla a nie cuduje z wynalazkami bo mogą być niezjadliwe:D Z Makłowicza to co sam zrobiłem to najlepsze były flaczki po Czesku takie na słodkiej papryce i oporowo czosnku. Deser bananowe niebo na karmelizowanym cukrze i rumie. Z jego patentów to jeszcze moczenie wątróbki w mleku przed smażeniem. Podczas smażenia pryska aż podskakuje na patelni, ale za to z wierzchu jest chrupiąca a środek się rozpływa. Tak samo frytki zamoczyć ziemniaki pokrojone już w gorącej lekko słodzonej wodzie. Dzięki temu maja kolor a nie są twarde. Ale do Hestona Blumenthala to mu jeszcze troszkę brakuje...... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 15 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2010 Ten cudak akurat nie jest moim ulubieńcem bo jak zaczyna eksperymentować to jedną potrawę przygotowuje przez 2 dni (bo tyle etapów ma ten przepis) a potem się ją zjada w 5 minut:D Bezsensu:eek: Jak już mam wybierać to wolę Makłowicza - dobry bo polski:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cobra Napisano 15 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2010 Z jego patentów to jeszcze moczenie wątróbki w mleku przed smażeniem. Taki to jego patent, jak ....... Robiłem to jak jeszcze telewizji nie było:D:D:D;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 15 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2010 Taki to jego patent, jak ....... Robiłem to jak jeszcze telewizji nie było:D:D:D;) Dobra od dziś patent made in Cobra:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 15 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2010 Ten cudak akurat nie jest moim ulubieńcem bo jak zaczyna eksperymentować to jedną potrawę przygotowuje przez 2 dni (bo tyle etapów ma ten przepis) a potem się ją zjada w 5 minut:D Bezsensu:eek: Jak już mam wybierać to wolę Makłowicza - dobry bo polski:) Patrząc od strony praktycznej jak najbardziej Robcio jest lepszy. Ale nie zawsze chodzi o to, żeby tego króliczka złapać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.