Boogie Napisano 4 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2010 wogole nie ten target kolego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 4 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2010 Gigantówka dla wyrośniętych juniorów? Jakbyś trafił - myślę o takich dla córki (już nie zawodniczka, ale wciąż nie nadążam za nią ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 4 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2010 juniorów to moze nie ale dla byłych zawodników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 7 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2010 Boogie, macie może jakieś filmy z jazdy na Rossignol GS Master? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Devil Napisano 29 Listopad 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2010 Właśnie po wielu przemyśleniach związanych z wysoką ceną nabyłem te nartki. Nie mogłem sie oprzeć 11 grudnia jade do Włoch na narty gdzie je przetestuje. Zdam relacje z wrażeń po 6 dniach jazdy na nich w tym temacie. Dziekuje wszystki tu udzielającym się za pomocne uwagi i odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 29 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2010 Właśnie po wielu przemyśleniach związanych z wysoką ceną nabyłem te nartki. Nie mogłem sie oprzeć 11 grudnia jade do Włoch na narty gdzie je przetestuje. Zdam relacje z wrażeń po 6 dniach jazdy na nich w tym temacie. Dziekuje wszystki tu udzielającym się za pomocne uwagi i odpowiedzi. ... ile za nie dales? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Devil Napisano 29 Listopad 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2010 Niestety nie mało....:(Ale mam nadzieje że warto było:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 29 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2010 Tyle to wiemy Mógłbyś napisać konkretniej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Delo Napisano 29 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2010 Niestety nie mało....:(Ale mam nadzieje że warto było:) To zapytam inaczej, mniej niż 3200 pln ? Ale i tak masz szczęscie, bo tych nart było mało w PL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Devil Napisano 2 Grudzień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2010 Nie, niestety nie mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bode Napisano 2 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2010 Niestety nie mało....:(Ale mam nadzieje że warto było:) Znam ten ból. sam wywaliłem sporo kasy na narty... na pewno się opłaci! Jak zobaczysz sztruks na stoku, temp -7*C i Słońce a na dodatek będziesz pierwszy na stoku, to uwierz mi, że będziesz się cieszył, że tyle za nie dałeś ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 2 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2010 sugerowana cena przez producenta jak się nie myle to 3700zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 17 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2010 Cena w sklepie 4449. Kolega Devil wrócił? Prosimy o wrażenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 17 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2010 Cena w sklepie 4449 :eek::eek::eek: Ps no ale pewnie będą tacy , co kupią , a potem będą się dziwić ,że one same nie skręcają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 17 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2010 no to chyba ta moja to juz była po rabacie.. nie no ta cena jak dla mnie jest wogole nie do przejścia moze za pare lat:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 17 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2010 Cena w sklepie 4449. ... no cóż, sprytny marketing i biznes sie kreci ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 17 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2010 no to chyba ta moja to juz była po rabacie.. nie no ta cena jak dla mnie jest wogole nie do przejścia moze za pare lat:D ... tez kupiles? :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 20 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2010 Pierwsze jazdy na GS Master W sobotę wieczorem dotarły do mnie te narty, w niedzielę rano szybki montaż wiązań do płyty i pojechałem do Jurgowa. Pierwszy raz doświadczyłem takiej stabilności podczas szybkiej jazdy - jest to największy atut tych nart. Drugim atutem, którego mogłem tylko trochę spróbować, to kop of power,jakiego można doznać przy wchodzeniu z długich wiraży. Na pełne docenienie tej cechy potrzeba jeszcze treningu. Skręty na nich inicjuje się, tak jak na Rossignol Radical 9S, wyjątkowo łatwo, z tym, że slalomka chce cały czas skręcać. GS Master jadą natomiast prosto bez problemu. Długość 174cm jest tutaj wyjątkowo dobrze dobrana. Narty sprawiają wrażenie bardzo dobrze wyważonych. Po paru zjazdach masz uczucie, jakby zespolily się z butami i jezdzcem. Mają one radius 18,5 metra i ich naturalnym środowiskiem są długie skręty, ale jazda slalomem nie stanowi żadnego problemu. Reasumując, ciężko mi było zakończyć jazdę na nich.Chcąc oddać ogrom wrażeń z jazdy na tych nartach nasuwa mi się następujące porównanie: do tej pory jeżdżąc na Rossignol Radical S i Radical R11 Mutix jeździłem ekspresem InterCity. Teraz jeżdżę TGV! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 20 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2010 no tak jak mowilem zajebiste narty to macie teraz coraz więcej przykładów ze się nie mylilem:) nie nie jarku nie kupilem po prostu zaoferowano mi je w pewnej cenie niestety nie jestem tak majętny a te narty sa naprawde rewelacyjne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 25 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2010 Po paru dniach jazdy na Rossignol Radical World Cup GS Master muszę stwierdzić, że najtrafniej ich przeznaczenie opisano w nowym NTN: "Nie masz siły na prawdziwe serwisowe gigantki, a chciałbyś jeszcze pojeździć szybko przez kilka lat? Model GS Master to narty wykonane w identycznej technologii, jak gigantowe narty wyczynowe. Długość tylko 174 cm (154cm dla pań) zapewnia tym nartom znakomitą dynamikę i stabilność w długich łukach, bez potrzeby sięgania po bardzo obciążające stawy deski o długości 185cm" To wydaje mi się istota powstania tego modelu nart. Chociaż, wiem od osób najbardziej zorientowanych w ofercie Rossignol, że w przyszłym sezonie będą też dłuższe te narty. To chyba dla Masterów, którzy jeszcze chcą ścigać się z młodzieżą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Devil Napisano 14 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2011 Witajcie, Przepraszam, że pisze relacje z takim opółźnieniem ale jakoś mało czasu było żeby tu coś naskrobać ostatnio. Miałem okazje na moich Rossignol radical gs master o dł 174 cm pojeździć 6 dni w Livigno i Bormio oraz 3 dni na Mosornym Groniu. Cóż moge stwierdzić na początek, że nie żałuje wydanych pieniędzy. Oczywiście być może można by było dostać równie dobre narty w niższej cenie, tego nie wiem bo nie przetestowałem gigantek wszystkich firm ale niewątpliwie jest to dla mnie narta o jakiej marzyłem i zdecydowanie najlepsza z nart jakie miałem i na jakich jeździłem. Ale do rzeczy. Po pierwsze zaskoczyły mnie te narty szybkością z jaką człowiek może je wyczuć. Naprawde niewiele czasu mineło a czułem się jakbym jeździł na tych nartach od dawna. Po drugie niesamowicie po prostu trzymają na twardym, są po prostu super stabilne nawet przy dużych predkościach i bardzo dynamiczne, szybkie przy zmianie promienia skrętu przy większych prędkościach. Czym zaskakują to na pewno tym, że mimo tak cudownego zachowania w szybkiej gigantowej jeździe są naprawde całkiem łatwe w krótkich skrętach. Oczywiście to nie jest ich żywiól i nie idą jak slalomka, ale zaskakują jak na gigantke szybkością i łatwością zmiany krawędzi. W porównaniu do sklepowej 9 gs oversize na której też miałem okazje jeździć...biją ją na głowe. Są zdecydowanie lepsze w szybkiej jeździe i nie tak mułowate w krótkim skręcie. Reasumując Rossignol zrobił kawał dobrej roboty wypuszczając tą nartę. Jest to dokładnie to czego szukałem. Ja jestem zachwycony. Jeśli ktoś może sobie pozwolić tyle wydać na pare nart to polecam gorąco. Nie będzie żałował. Pzdrawiam serdecznie. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 14 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2011 mam identyczne odczucia po jeździe na tych nartach. fenomenalna narta lecz dla mnie cena niestety nie do przejscia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
galdon Napisano 8 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2011 "mastery" W sobotę wieczorem dotarły do mnie te narty, w niedzielę rano szybki montaż wiązań do płyty i pojechałem do Jurgowa. Pierwszy raz doświadczyłem takiej stabilności podczas szybkiej jazdy - jest to największy atut tych nart. Drugim atutem, którego mogłem tylko trochę spróbować, to kop of power,jakiego można doznać przy wchodzeniu z długich wiraży. Na pełne docenienie tej cechy potrzeba jeszcze treningu. Skręty na nich inicjuje się, tak jak na Rossignol Radical 9S, wyjątkowo łatwo, z tym, że slalomka chce cały czas skręcać. GS Master jadą natomiast prosto bez problemu. Długość 174cm jest tutaj wyjątkowo dobrze dobrana. Narty sprawiają wrażenie bardzo dobrze wyważonych. Po paru zjazdach masz uczucie, jakby zespolily się z butami i jezdzcem. Mają one radius 18,5 metra i ich naturalnym środowiskiem są długie skręty, ale jazda slalomem nie stanowi żadnego problemu. Reasumując, ciężko mi było zakończyć jazdę na nich.Chcąc oddać ogrom wrażeń z jazdy na tych nartach nasuwa mi się następujące porównanie: do tej pory jeżdżąc na Rossignol Radical S i Radical R11 Mutix jeździłem ekspresem InterCity. Teraz jeżdżę TGV! Witam Mam pytanie czy ktoś testował gs limited, obydwie mają te same parametry więc czym się różnią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaiser Napisano 14 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2011 Limitedy podobno różnią się od Masterów wiązaniem i płytą, mają sklepówki. Pod koniec sezonu dostałem bardzo korzystną ofertę i kupiłem. Jeździłem przez tydzień w Austrii. Moim skromnym zdaniem narta bardzo wszechstronna, nie wymaga zbyt wiele siły a można całkiem szybko pojeździć. Myślę, że opinia, którą wystawili koledzy przede mną jak najbardziej trafna, choć w moim przekonaniu jest to dość łatwa narta, znam znacznie bardziej ambitne narty z katalogu. Podsumowując jestem zadowolony i pewnie jeszcze nie raz pochwalę te narty, kupiłbym też kolejny raz, jest tylko jeden problem - cena. Za cenę sklepową kupno tych nart to abstrakcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi