1973marcin Napisano 3 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2010 jako ze są to moje pierwsze narty z tej grupy więc pytanie brzmi jak się to ostrzy (bo smaru to pójdzie jak na trzy inne pary :eek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 3 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2010 A to się ostrzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 3 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2010 Najczęściej nie ostrzy się wcale Odcinek pod wiązaniem to nawet się tępi (zaokrągla) żeby przypadkiem nie "chwyciło" na boksach albo podczas dokręcania rotacji po wylądowaniu. A jeśli nartki tylko do normalnej jazdy to fabryczne 90 będzie ok.. i tylko czasem wygładzić i drut usunąć. z innego wątku , ale chyba na temat:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 3 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2010 z innego wątku , ale chyba na temat:) Ale to było na nartach do freestyle'u, a nie freeride'u A to taka mała różnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 3 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2010 Ale to było na nartach do freestyle'u, a nie freeride'u A to taka mała różnica widzę ,że JC czuwa:D chodziło mi o to ostatnie zdanie , że fabryczne 90 powinno być OK. ale ja jestem laik w tych sprawach więc chętnie wysłucham tych , którzy mają więcej doświadczenia z takimi nartami:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 3 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2010 Ja tam bym je na skitury przerobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 3 Marzec 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2010 Ale to było na nartach do freestyle'u, a nie freeride'u A to taka mała różnica to na ile ma być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 3 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2010 Marcin pytanie jest: gdzie będziesz na tym jeździł? Bo od tego sporo zależy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 3 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2010 to na ile ma być widzę ,że JC czuwa:D chodziło mi o to ostatnie zdanie , że fabryczne 90 powinno być OK. ale ja jestem laik w tych sprawach więc chętnie wysłucham tych , którzy mają więcej doświadczenia z takimi nartami:) Ja ostrzę jak inne narty bez zastanawiania się. W puchu to nie ma znaczenia, a na trasach się sprawdza. Ostatnio jeździłem na nartach 94 mm i miałem zrobione na 88. Na trasach było twardo, miejscami bardzo twardo i dało się bez problemu zjechać. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 3 Marzec 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2010 to sobie zrobie na 88 i jeszcze jedno, wiazania do takich nart czy może to być wiazanie tyrolia power select ze zmienionymi skistopami http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_wiazania&id_grupy=57&id_modelu=12 bo takie akurat mam tylko o skali 8-16 i tylko bym musiał skistopy zmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 3 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2010 to sobie zrobie na 88 i jeszcze jedno, wiazania do takich nart czy może to być wiazanie tyrolia power select ze zmienionymi skistopami http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_wiazania&id_grupy=57&id_modelu=12 bo takie akurat mam tylko o skali 8-16 i tylko bym musiał skistopy zmienić Ja tez mam Tyrolie ale nie wiem dokładnie który model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 3 Marzec 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2010 Ja tez mam Tyrolie ale nie wiem dokładnie który model to jutro muszę się za skistopami rozejrzeć i w niedziele zobaczymy jak to jeździ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 3 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2010 to jutro muszę się za skistopami rozejrzeć i w niedziele zobaczymy jak to jeździ a w tym roku w górach naturalnego śniegu jak na lekarstwo:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 3 Marzec 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2010 a w tym roku w górach naturalnego śniegu jak na lekarstwo:( w niedziele na grunikach jeździliśmy w "ciapie" i "kaszy" i było fajnie, co prawda narty trochę węższe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 3 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2010 w niedziele na grunikach jeździliśmy w "ciapie" i "kaszy" i było fajnie, co prawda narty trochę węższe eee tam:) ciapa i kasza to nie je to , chociaż z braku laku:rolleyes: tak minimum z pół metra świeżego i odpowiednia stromizna , to jest jazda:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 4 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2010 Marcin, jakbyś miał problemy to spojrzyj na ebay.de Sport-wintersport-alpin-bindungen. Jest tam trochę i wiązań z szerokimi skistopami i same skistopty do niektorych wiązań można dostać. Przykład: http://cgi.ebay.de/Freeride-Bindung-Marker-M20-Free-Titanium-wie-NEU_W0QQitemZ270540284197QQcmdZViewItemQQptZSport_Skisport_Skibindungen?hash=item3efd752125 albo: http://cgi.ebay.de/ATOMIC-Skibindung-Bremse-brake-NEOX-10cm-Breite-Ski_W0QQitemZ150384468689QQcmdZViewItemQQptZSport_Skisport_Skibindungen?hash=item23039ce2d1 a neoxa można tanio kupić http://cgi.ebay.de/Movement-614-Jamaika-VIST-58-bis-130-kg_W0QQitemZ220551918382QQcmdZViewItemQQptZSport_Skisport_Skibindungen?hash=item3359eb332e Jamajka niestety aufpreis za szeroki skistopy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi