JC Napisano 24 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2010 Może pamiętacie, że w trakcie mojego ostatniego wyjazdu w Alpy odwiedziłem region narciarski Alpbachtal w Tyrolu. W Galeriach zamieściłem zdjęcia ukazujące uroki tej malowniczej doliny. Narty w Alpbachtal: http://www.skionline.pl/galerie/?co=&g_rodzaj=&g_co=galeria&g_id=640&g_numer_zdj=1 Wieczorna narty w Reith im Alpbachtal: http://www.skionline.pl/galerie/?co=&g_rodzaj=&g_co=galeria&g_id=641&g_numer_zdj=1 Malownicza wioska Alpbach: http://www.skionline.pl/galerie/?co=&g_rodzaj=&g_co=galeria&g_id=639&g_numer_zdj=1 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 24 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2010 Może pamiętacie, że w trakcie mojego ostatniego wyjazdu w Alpy odwiedziłem region narciarski Alpbachtal w Tyrolu. Pamiętamy... Już nawet się szykowałem że jak się spotkamy to zapytam delikatnie czy będzie jakaś relacja... zdjęcia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 24 Luty 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2010 Pamiętamy... Już nawet się szykowałem że jak się spotkamy to zapytam delikatnie czy będzie jakaś relacja... zdjęcia... zdjęcia już są, a relacja jest już prawie gotowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 1 Marzec 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2010 Relacja z Alpbachtal Na stronie zmieściłem naszą relację z Alpbachtal: http://www.skionline.pl/stacje/?co=przeczytaj&id_txt=3571&strona=0 Zachęcam do lektury Chętnie odpowiem na Wasze pytania dot. tego regionu 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 1 Marzec 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2010 Wieczorne narty w Alpbachtal Pierwszy z filmików: Wieczorne narty w Alpbachtal [YOUTUBE]k2EbJcBecsA[/YOUTUBE] 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 1 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2010 (edytowane) Pierwszy z filmików: Wieczorne narty w Alpbachtal Jacku na FB pokazuje sie jakiś teledysk rapera:) mozesz to naprawić? Edytowane 1 Marzec 2010 przez JC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 1 Marzec 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2010 Kolejny film z Alpbachtal ukazujący tereny narciarskie [YOUTUBE]_2DT814belk[/YOUTUBE] 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 1 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2010 Piękna i kompletna relacja! Niestety system nie puszcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 1 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2010 Po obejrzeniu zdjęć, filmów, map stwierdzam że bardzo się mi tam podoba, jednak z tego co zaobserwowałem właśnie na zdjęciach czy filmach, to wyciągi krzesełkowe są nie wyprzęganie i to mnie trochę martwi:(. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 2 Marzec 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2010 Po obejrzeniu zdjęć, filmów, map stwierdzam że bardzo się mi tam podoba, jednak z tego co zaobserwowałem właśnie na zdjęciach czy filmach, to wyciągi krzesełkowe są nie wyprzęganie i to mnie trochę martwi:(. A Ty chcesz tam jechać na narty, czy w sprawach technicznych? Ja zmartwienia jakoś nie odczuwałem, tym bardziej, że krzesło na którym spędziłem najwięcej czasu jest wyprzęgane na 100% PS Gwarantuję Ci, że wszystkie gondole są wyprzęgane 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 2 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2010 No właśnie, kiedyś na jakiejś stronie podawali, że czas przejazdu obydwoma krzesłami tymi przy czarnych trasach był bardzo długi (4 minuty 500-metrowe i 8 minut 1100-metrowe), co wskazywałoby, że nie są wyprzęgane... chyba że wymienili od tego czasu. Ale to niezbyt logiczne, bo czyżby wymieniali 4-osobowe na 4-osobowe wyprzęgane? Jak już, to zainwestowaliby w krytą kanapę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 2 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2010 Ja zmartwienia jakoś nie odczuwałem, tym bardziej, że krzesło na którym spędziłem najwięcej czasu jest wyprzęgane na 100% PS Gwarantuję Ci, że wszystkie gondole są wyprzęgane Niestety nie mogę, nie chcę Ci uwierzyć na słowo;) i dopóki nie zobaczę to nie uwierzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 2 Marzec 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2010 Niestety nie mogę Ci uwierzyć na słowo;) i dopóki nie zobaczę to nie uwierzę i to mi się podoba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kerad3477 Napisano 5 Lipiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2010 Witam. Chetnie dowiem się gdzie są najlepsze niebieskie trasy w Alpbachtal, takie których moja żona się nie przestraszy, słyszałem o górnej stacji w Alpbach oraz o łączce w Reith. I najważniejsze , czy można tam znaleźć polskojęzycznego instruktora narciarstwa, a może będzie tam jakiś instruktor w pierwszym tygodniu stycznia 2011 roku, chętnie się skontaktuję, i z góry dziękuję za odpowiedź za powyższe pytania. Aha, jak długi jest zjazd w ośrodku w Reith? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 5 Lipiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2010 Co tu dużo gadać (pisać). Trzeba jechać cały ten bajzel obejrzeć z bliska. Z "daleka" wygląda" przednio ,........tak mniam,mniam.:D:D Taka relacja jest super zachęcająca do wybrania się w dany region. [ Już nucę pod nosem melodię ......... Anthon aus Tiroll ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek1968 Napisano 13 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2011 hotel Sporthotel Sonnenuhr Witam Fajne opisy, w niedzielę wybieram się do Alpbachtal, konkretnie do miejscowości oddalonej o 10km czyli Kramsach hotel Sporthotel Sonnenuhr. W Kramsach jest kilka wyciągów, na mapce nie widać szczegółów, nigdzie nic w tym temacie nie mogę znaleźć. Może ktoś mi może pomóc ? Jedziemy swoim samochodem z Zawiercia koło Katowic, doradzcie czy jechać przez Cieszyn, Brno, Wiedeń, Lins (niespełna 900 km) czy wybrać dłuższą, ale chyba lepszą trasę przez Wrocław, Dresden, Hof, Munchen (ponad 1000 km) pozdrawiam wszystkich i z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 13 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2011 (edytowane) Ja będę tam od przyszłej soboty-z tego co wyczytałem w Kramsach jest tylko 1 niezbyt długi wyciąg orczykowy-darmowy dla dzieci do 15 roku życia - 400 m długości i 50 m przewyższenia i jeszcze jakiś mały baby-lift.Jest jeszcze jakieś stare krzesełko 1-osobowe,ale czynne tylko w lecie-więc jesteś skazany chyba na dojeżdżanie do Reith albo do Alpbachtal.Blisko masz też do Zillertalu,jak by znudziło Ci się "na miejscu".Co do drogi-ja z Bydgoszczy lecę przez Drezno,Monachium,ale z Twojego kierunku chyba opcja przez Czechy jest lepsza-też w miarę dobra droga a zawsze bliżej Edytowane 13 Styczeń 2011 przez JurekByd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kerad3477 Napisano 15 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2011 Witam. Wróciłem tydzień temu z alpbachtal , konkretnie z Reith. Rzeczywiście region jest fajny. Mieliśmy pensjonacik właściwie naprzeciwko gondoli.Stoki w Reith są niewielkie, spora łączka dla poczatkujących i fantastyczne dwa łączące się czerwone zjazdy, jeden w górnej partii śmiało można podciągnąć pod czarny. Rewelacyjnie przygotowane stoki, bardzo szerokie, zero lodu.Dla mnie rewelacja. Trzy razy w tygodniu nocna jazda, przy halogenowym oświetleniu, super widoczność. No i ta pogoda, w nocy niewielki mrozik, w dzień powyżej zera i samo słońce(leżaczek przy knajpce na stoku i do tego gliwajn(zapomniałem jak to się pisze hehe). Osobna sprawa to stoki na Wiederberghorn. Ale to juz opowiastak na później. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Honza Napisano 17 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2011 Ja byłem w Alpbachtal w zeszłym roku. Z pogodą nie było jakoś rewelacyjnie. Po opadach śniegu były muldy a ochłodzeniu też lód. W tym roku na Kronplatzu też mi się z pogodą nie udało. Tak więc jak wszędzie trzeba trafić z Pogodą. Ośrodek na mój gust raczej dla wymagających, a nie dla każdego. Bark długich, szerokich niebieskich tras. Takie też są potrzebne, jeśli ośrodek ma być dla każdego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi