Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

mój pierwszy raz ... ;)

Rekomendowane odpowiedzi

kiedyś to było nie do pomyślenia ...

nie dopuszczałem tej mysli do siebie ...

"ja? w zyciu! to nie moje klimaty...." a jednak ...

Z czasem coś we mnie sie zmianiało ... dojrzewało .... zacząłem o tym mysleć...

czułem że coś nie do końca jest tak po każdym razie, że czegoś mi brakuje i że coś bym zmienił ...

Chciałem spróbować już w zeszłym roku ale skutecznie odrzuciłem tą myśl ... ale nie na długo ....

W tym roku powróciła ze zdwojoną siłą ... postanowiłem że spróbuje ....

Nie wiedziałem jak sie do tego zabrać nikt w moim srodowisku tego nie robi wiec miałem dylemat od czego i z kim zacząć.

Zacząłem szukać czytać i z racji doświadczenia w temacie i bliskości zamieszkania wybór padł na Sławka (SB).

Z taką pewną nieśmiałością napisałem do niego na prv licząc że podpowie mi co i jak ... i może zaproponuje spotkanie ...

I tak było - bez wahania zaprosił mnie do siebie ...

Spotkaliśmy się wczoraj późnym wieczorem od razu zabraliśmy się do tego...

SB pokazał mi cały swój warsztacik narciarski pilniki, ostrzałki, diamenty i wszystko co początkującemu "serwisantowi" (domorosłemu) może się przydać.Przeprowadził szkolenie w posługiwaniu się tymi wynalazkami i musze przyznać że nie taki wilk straszny.Po wszystkim wróciłem do domu i zabrałem się za moje fischerki - nie powiem super łatwe to nie jest a nawet męczące rece napier___ mi od szlifowania diamentem krawędzi ale efekt myslę że pozytywny , cały proces ze smarowaniem zajął mi 3godz. mam nadzieje że teraz ten czas będzie ulegał zmniejszeniu wraz z nabieraniem wprawy w temacie.Pojutrze pojadę sprawdzić efekt mojej "pracy" to dam znać :) ...

to był mój 1 raz .... a podobno 1go się nie zapomina ;)

!!! SŁAWKU WIELKIE DZIĘKI ZA POMOC W TEMACIE !!!

ps.a tym którzy mają jakieś skojarzenia (a fe :confused:) proponuje przeczytać jeszcze raz ze zrozumieniem :D

Edytowane przez nexcom
ps.
  • Like 1

no to ja jeszcze jestem 2 kroki z tyłu.

powoli "składam warsztat" i wgryzam się w lekturę stron kunzmann'a, toko, swix'a no i oczywiście skionline.

mam nadzieję, że tak jak Nexowi uda mi się w przyszłym sezonie pobrać parę cennych nauk u jakiegoś forumowego MC, choćby nawet miało to wyglądać tak jak poniżej :D

[YOUTUBE]UlTYcF9_Zjg[/YOUTUBE]

Najważniejsze jest się przełamać, ale potem równie ważne jest żeby nie popaść w uzależnienie;)

oj mozna mozna potestowalem wczoraj na pracicy mimo slabych warunkow wrazenia pozytywne - dzis delikatna poprawka diamentem (uzaleznienie?) :D

....
nie ma na co czekac naprawde fajna sprawa nic strasznego a daje duzo radości jak sobie sam zrobisz frajda jak nie wiem :)