jacek0020 Napisano 15 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2010 Witam. Wybieramy sie ze znajomymi do Wisly a nie daleko jest przejscie graniczne w Jasnowicach. I o to moje pytanie czy gdzies tam po drugiej stronie znajduje sie jakies dlugie i fajne trasy? bo bysmy przejechali sie tam (w czechach jest jeszcze korona) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 15 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2010 (edytowane) http://mapy.google.pl/ Mosty u Jablunkowa to 32 km z Wisły przez Kubalonkę,Istebną,Jaworzynkę,Jasnowice Najbliższe długie (to pojęcie względne) trasy w Czechach. Edytowane 15 Luty 2010 przez MB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek0020 Napisano 16 Luty 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2010 Chodzi mi o jakies fajne trasy narciarskie dla srednio- zaawansowanych i zaawansowanych narciarzy;) Czy lepiej zostac w Wisle lub wybrac sie do Szyczrku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 16 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2010 Chodzi mi o jakies fajne trasy narciarskie dla srednio- zaawansowanych i zaawansowanych narciarzy;) Czy lepiej zostac w Wisle lub wybrac sie do Szyczrku? Ja nigdy w Mostach nie jeździłem. Jeśli wybierasz pobyt w Wiśle :eek: to raczej tam zostań ,masz wybór i w ciągu tygodnia niemalże codziennie na innym stoku możesz jeździć. Poniwec,Stożek ,Nowa Osada,Soszów,Czantoria w Ustroniu i Zagroń w Istebnej,również do SzCyrku to rzut beretem i jeszcze kilka mniejszych miejsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek0020 Napisano 16 Luty 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2010 To jednak zostane w Wiśle i okolicach. Chodzi nam o jakies krzeselkowe wyciagi;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 16 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2010 (edytowane) To jednak zostane w Wiśle i okolicach. Chodzi nam o jakies krzeselkowe wyciagi;) Czantoria i Palenica w Ustroniu,Soszów,Nowa Osada,Stożek we Wiśle,Zagroń w Istebnej,Skrzyczne w SzCyrku jest w czym wybierać Edytowane 16 Luty 2010 przez MB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 16 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2010 Ja bym jeszcze dorzucił Korbielów Baba(nie GAT,bo tam nie ma warunków przy krześle,a i trasa nie ciekawa) i może jeszcze Żar - jest tam kolej linowo-terenowa,dość szybka,tylko nie w weekend!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 16 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2010 Ja bym jeszcze dorzucił Korbielów Baba(nie GAT,bo tam nie ma warunków przy krześle,a i trasa nie ciekawa) i może jeszcze Żar - jest tam kolej linowo-terenowa,dość szybka,tylko nie w weekend!!! ja tylko grzecznościowo opisuję ten region Skoro kolega chce w rejonie Wisły topić kasiurkę to Jego rzecz:( Bo na tydzień to wiadomo gdzie jechać żeby pojeździć a nie wydawać kasę za stanie w makabrycznie długich kolejkach,po 11-tej godzinie próbować jakimś cudownym sposobem zjechać po rozjeżdżonych trasach itd,itp Johny, jakby ten kolega zesumował kilometry (moje) + kilometry (Twoje) jako dojazdy i powroty z kwatery (np. we Wiśle) na wyciągi i z powrotem to okaże się ,że dwa razy w Alpy by obrócił. Obiecywałem sobie,że nie będę kolegi (jacek 0020) próbował zniechęcić do wyjazdu w nasze piękne rodzime tereny Nie udało się . Sorry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 16 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2010 http://mapy.google.pl/ Mosty u Jablunkowa to 32 km z Wisły przez Kubalonkę,Istebną,Jaworzynkę,Jasnowice Najbliższe długie (to pojęcie względne) trasy w Czechach. jak będziesz jechał na mosty to uważaj jak wpisujesz adres bo mnie hołowczyc wyprowadził w pole dosłownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek0020 Napisano 17 Luty 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2010 1973marcin a co znajduje sie w tym Mostach? sa tam jakies wyciagi... Chcemy jechac ze znajomymi 4 marca do 7. Wtedy bedzie juz po ferich wiec kolejek nie powinno byc;) Chcemy pojezdzic za nie duze pieniedze, a dobrze, ale to nie chyba w Polsce i w tych okolicach;( Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 17 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2010 1973marcin a co znajduje sie w tym Mostach? sa tam jakies wyciagi... Chcemy jechac ze znajomymi 4 marca do 7. Wtedy bedzie juz po ferich wiec kolejek nie powinno byc;) Chcemy pojezdzic za nie duze pieniedze, a dobrze, ale to nie chyba w Polsce i w tych okolicach;( Pozdrawiam Tu masz wszystko :http://www.skimosty.cz/zima/pl_lyzovani.php a Marcin tam nie dawno był to może z autopsji Ci coś opisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 17 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2010 1973marcin a co znajduje sie w tym Mostach? sa tam jakies wyciagi... Chcemy jechac ze znajomymi 4 marca do 7. Wtedy bedzie juz po ferich wiec kolejek nie powinno byc;) Chcemy pojezdzic za nie duze pieniedze, a dobrze, ale to nie chyba w Polsce i w tych okolicach;( Pozdrawiam pod samym wuciągim jest hotel grun http://www.hotelgrun.cz/index_pl.html, górki są fajne , szkoda że nie ma krzesła tylko talerzyki, są opcje karnetów kilkudniowych i rodzinnych w sumie niezła propozycja w porównaniu z tym co oferuja nasze ośrodki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 17 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2010 ja tylko grzecznościowo opisuję ten region Skoro kolega chce w rejonie Wisły topić kasiurkę to Jego rzecz:( Bo na tydzień to wiadomo gdzie jechać żeby pojeździć a nie wydawać kasę za stanie w makabrycznie długich kolejkach,po 11-tej godzinie próbować jakimś cudownym sposobem zjechać po rozjeżdżonych trasach itd,itp Johny, jakby ten kolega zesumował kilometry (moje) + kilometry (Twoje) jako dojazdy i powroty z kwatery (np. we Wiśle) na wyciągi i z powrotem to okaże się ,że dwa razy w Alpy by obrócił. Obiecywałem sobie,że nie będę kolegi (jacek 0020) próbował zniechęcić do wyjazdu w nasze piękne rodzime tereny Nie udało się . Sorry. Figo, zrobiłeś co mogłeś ,kolega "jacek0020" ma prawdziwy obraz jak to tutaj wygląda,gdzie może sobie pojeździć,a jak postoi w kolejkach,pojeździ po rozrytych i zatłoczonych trasach,zabuli za jedzonko jak w "Mariocie"i za "tanie" noclegi,sam się przekona,gdzie jechać na tydzień... Dobrze też piszesz o tych kilometrach - gdyby tak je zsumować + płatne parkingi + często nie tanie karnety i jeszcze parę drobiazgów,zapewne byłby wypasiony wyjazd w Alpy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek0020 Napisano 17 Luty 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2010 Dzieki koledzy. Pobyt we Wiśle mamy za free. Swoje mieszkanie;) Patrzylem też co oferuja Słowacy i znalazłem kompleks wyciagów na Vielkiej Racy i od 8.03 maja tansze karnety 16 Euro. Teraz muszę looknąc ile to bedzie z Wiłsy . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 17 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2010 Dzieki koledzy. Pobyt we Wiśle mamy za free. Swoje mieszkanie;) Patrzylem też co oferuja Słowacy i znalazłem kompleks wyciagów na Vielkiej Racy i od 8.03 maja tansze karnety 16 Euro. Teraz muszę looknąc ile to bedzie z Wiłsy . Pozdrawiam Własne lokum zmienia postać rzeczy. Na Vielką Raczę to nie jakaś katastrofa ale przez Kubalonkę ,Koniaków można się spokojnie wybrać. Z 35 kilometrów będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hupon Napisano 19 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2010 Bila www.skibila.cz , nie byłem, ale wygląda dość ciekawie, dojazd przez Cadcę, bo przez Czechy droga płatna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 19 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2010 (edytowane) www.skibila.cz , nie byłem, ale wygląda dość ciekawie, dojazd przez Cadcę, bo przez Czechy droga płatna. Bez problemu z Cieszyna czy Ostravy dostać tam można się drogą nie płatną. Wcale nie trzeba do Frydka Mistka jechać autostradą. Wystarczy z Ceskeho Tesina jechać starą drogą do Frydka Mistka tak jak kiedyś się jeździło. I od słowackiej strony tak jak piszesz od Cadcy też. Edytowane 19 Luty 2010 przez MB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig12345 Napisano 22 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2010 A wie ktoś może jak wyglada sytuacja na Javorowym- tym koło Trzyńca- w Oldrzychowicach? Bywałem tam jeszcze w ubiegłym wieku.. pamietam stare krzesełko i faaaajne trasy.... Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magelan Napisano 22 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2010 A wie ktoś może jak wyglada sytuacja na Javorowym- tym koło Trzyńca- w Oldrzychowicach? Bywałem tam jeszcze w ubiegłym wieku.. pamietam stare krzesełko i faaaajne trasy.... Pozdrawiam Michał http://80.82.144.82/view/index.shtml?ttt=1266849212 http://www.holidayinfo.cz/zima/stredisko.php?lang=7&ro=1&cntry=1&rg=5&loc=1⊂=0&cat=45 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi