dareklewandowski Napisano 23 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2010 O co chodzi? Ja jadąc w Alpy nie odczuwam żadnego dyskomfortu pokonując polską część trasy;) no właśnie o tym piszę,nie ma korków-są fotoradary i dziury:D,ale to wszystko razem nie zwalnia do 20-30km/h:D Jesteśmy gotowi na Euro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 23 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2010 Bugi,mnie zainteresował "Alpe Lusia" - Dżonka dopiero uczy się jeździć,aczkolwiek na niebieskich trasach radzi sobie całkiem fajnie,nawet lekkie czerwone byłyby ok. Jak myślisz,to dobre miejsce dla nas,czy są lepsze?Może ktoś jeszcze coś dorzuci? Ja to i na czarnych "harpaganach" pojeżdżę ,ale chciałbym aby przede wszystkim ona czuła się dobrze i niczego innego nie pragnęła,jak urlopu na nartach... Już się wkręca! Było już o długich niebieskich trasach,ale nie o jedną długą chodzi,a raczej ilość tychże(żeby monotonii nie było) i przyjemność szusowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 23 Luty 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2010 Bugi,mnie zainteresował "Alpe Lusia" - Dżonka dopiero uczy się jeździć,aczkolwiek na niebieskich trasach radzi sobie całkiem fajnie,nawet lekkie czerwone byłyby ok. Jak myślisz,to dobre miejsce dla nas,czy są lepsze?Może ktoś jeszcze coś dorzuci? Ja to i na czarnych "harpaganach" pojeżdżę ,ale chciałbym aby przede wszystkim ona czuła się dobrze i niczego innego nie pragnęła,jak urlopu na nartach... Już się wkręca! Było już o długich niebieskich trasach,ale nie o jedną długą chodzi,a raczej ilość tychże(żeby monotonii nie było) i przyjemność szusowania. dobre miejsce naprawde dobre bo niektore czerwone to są jak niebieskie:) wiec smialo mozesz celować w belamonte:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 23 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2010 JN - zarówno Lusia jak i Alpe Cermis to dobre ośrodki z fajnymi niebieskimi trasami ale za wiele to ich tam nie ma (też ze świetnymi i długimi czarnymi). Jeśli szukasz czegoś z dużą ilością łatwych tras i możliwościami podrózowania na nartach w pięknych okolicznościach przyrody to moim zdaniem najlepsze miejsce to Alta Badia w Dolomitach, zwłaszcza, ze ma możliwości przemieszczania sie na deskach do sąsiednich dolin czy też zrobienia kółka wokół masywu Sella co to narciarską atrakcją dla wytrawnego narciarza nie jest ale turystyczną na pewno ogromną no i dla osoby jeżdżacej tak sobie i przygodą na dechach też jest. Generalnie jazda w Dolomitach to swego rodzaju wstrząs estetyczny i to samo w sobie jest ogromną przyjemnością. Jeśli ktoś widzi narciarstwo jako mieszankę wielu przyjemności to ten rejon to absolutna czołówka. Niestety sporo ludzi tak uważa i trzeba unikać szczytu sezonu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misal Napisano 23 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2010 O co chodzi? Ja jadąc w Alpy nie odczuwam żadnego dyskomfortu pokonując polską część trasy;) To pojedź do Ore pzdr misal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 23 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2010 To pojedź do Ore pzdr misal :DWiadomo,że nie jest to optymalna porada:p,ale fajnie,że Misal dał ślad życia/oprócz tabelek/,czekamy na recenzje z wyjazdu do topowego ośrodka Austrii:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 23 Luty 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2010 JN - zarówno Lusia jak i Alpe Cermis to dobre ośrodki z fajnymi niebieskimi trasami ale za wiele to ich tam nie ma (też ze świetnymi i długimi czarnymi). Jeśli szukasz czegoś z dużą ilością łatwych tras i możliwościami podrózowania na nartach w pięknych okolicznościach przyrody to moim zdaniem najlepsze miejsce to Alta Badia w Dolomitach, zwłaszcza, ze ma możliwości przemieszczania sie na deskach do sąsiednich dolin czy też zrobienia kółka wokół masywu Sella co to narciarską atrakcją dla wytrawnego narciarza nie jest ale turystyczną na pewno ogromną no i dla osoby jeżdżacej tak sobie i przygodą na dechach też jest. Generalnie jazda w Dolomitach to swego rodzaju wstrząs estetyczny i to samo w sobie jest ogromną przyjemnością. Jeśli ktoś widzi narciarstwo jako mieszankę wielu przyjemności to ten rejon to absolutna czołówka. Niestety sporo ludzi tak uważa i trzeba unikać szczytu sezonu. tylko alta badia jest 2x droższa niz takie belamonte:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 23 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2010 ....,czekamy na recenzje z wyjazdu do topowego ośrodka Austrii:rolleyes: No właśnie... ,a może Salwer opiszę? Relacja online i filmiki były super,czekamy na więcej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 23 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2010 No właśnie... ,a może Salwer opiszę? Relacja online i filmiki były super,czekamy na więcej! mam nadzieję,że Misal czyta i przeniesie to do "śmietniczki"-bo Bugi będzie miał pretensje/sluszne:rolleyes:/,że piszemy w jego wątku;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 23 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2010 Bugi - przedsada, myślę, ze droższa o jakieś 10%. Gardena jest jeszcze droższa a wyszło mi niewiele drożej niż w Fiemme ( może15%) mimo, że mieszkałem w górnej częsci Selvy 50m od trasy. Badia jest droższa w szczycie sezonu, poza nim ceny są już bardzo porównywalne, wystarczy poszukać. Mozna zresztą też mieszkać np w St. Vigillio di Marebe albo w wiosce po drugiej stronie górki Piccolino (to już w Badii ale przy wyciągu komunikującym z Kronplatzem-do wyciągów w Badii 15 min busem) i jeździc sobie zarowno w Badii jak i na Kronplatzu co jest rozwiązaniem tańszym i narciarsko wyśmienitym. Na pewno za to karnet jest droższy o 20E a jak sie weźmie na kilka dolin to o 40E - no ale wydaje mi sie, że warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 23 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2010 mam nadzieję,że Misal czyta i przeniesie to do "śmietniczki"-bo Bugi będzie miał pretensje/sluszne:rolleyes:/,że piszemy w jego wątku;) :D Może lepiej niech Misal skupi się na relacji,bo to przenoszenie... Myślę,że wątek Bugiego fajnie się rozwinął,ja przynajmniej łyknę trochu informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 23 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2010 :D Może lepiej niech Misal skupi się na relacji,bo to przenoszenie... Myślę,że wątek Bugiego fajnie się rozwinął,ja przynajmniej łyknę trochu informacji. :p:p...piiiii.ppiii;)Czekamy z niecierpliwoscią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 23 Luty 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2010 Bugi - przedsada, myślę, ze droższa o jakieś 10%. Gardena jest jeszcze droższa a wyszło mi niewiele drożej niż w Fiemme ( może15%) mimo, że mieszkałem w górnej częsci Selvy 50m od trasy. Badia jest droższa w szczycie sezonu, poza nim ceny są już bardzo porównywalne, wystarczy poszukać. Mozna zresztą też mieszkać np w St. Vigillio di Marebe albo w wiosce po drugiej stronie górki Piccolino (to już w Badii ale przy wyciągu komunikującym z Kronplatzem-do wyciągów w Badii 15 min busem) i jeździc sobie zarowno w Badii jak i na Kronplatzu co jest rozwiązaniem tańszym i narciarsko wyśmienitym. Na pewno za to karnet jest droższy o 20E a jak sie weźmie na kilka dolin to o 40E - no ale wydaje mi sie, że warto no to przyznaję ci rację kto ma rację ten stawia kolację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 25 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2010 Fotki już są wiec można brać się za oglądanie: http://www.skionline.pl/forum/gallery/showimage.php?i=3743&catid=newimages&cutoffdate=1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 25 Luty 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2010 a ze jest ich 100000000000 to zajmie duzo czasu:)) btw. dzięki Kasiu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi