magelan Napisano 10 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2010 (edytowane) http://www.allegro.pl/item915264268_narty_dynastar_exclusive_sensation_148.html http://www.allegro.pl/item912261847_nowe_dynastar_exclusive_sensation_148cm_zima_2010.html A zwłaszcza te bo nowe i w dobrej cenie - będzie zadowolona- moja takie ma : http://www.allegro.pl/item917206544_jel_gora_narty_dynastar_exclusive_sensation.html grafika piękna a narty super Edytowane 10 Luty 2010 przez magelan 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzsiwak Napisano 10 Luty 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2010 http://www.allegro.pl/item915264268_narty_dynastar_exclusive_sensation_148.html http://www.allegro.pl/item912261847_nowe_dynastar_exclusive_sensation_148cm_zima_2010.html A zwłaszcza te bo nowe i w dobrej cenie - będzie zadowolona- moja takie ma : http://www.allegro.pl/item917206544_jel_gora_narty_dynastar_exclusive_sensation.html grafika piękna a narty super Wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzsiwak Napisano 16 Luty 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2010 (edytowane) http://www.allegro.pl/item915264268_narty_dynastar_exclusive_sensation_148.html http://www.allegro.pl/item912261847_nowe_dynastar_exclusive_sensation_148cm_zima_2010.html A zwłaszcza te bo nowe i w dobrej cenie - będzie zadowolona- moja takie ma : http://www.allegro.pl/item917206544_jel_gora_narty_dynastar_exclusive_sensation.html grafika piękna a narty super Witam, znowu, Trochę mnie nie było, ale buszowałem po sklepach i pierwszym efektem jest zakup butów Salomon X-wawe x w Intersporcie. Leżą miodzio . Proponowane wyżej narty żona zobaczyła i niestety nie zachwyciły ją (wizualnie). We wspomnianym już wcześniej IS pan polecał dla mnie narty Salomon X-Wing Hurricane 104808 (9) + Wiązania Salomon HLZ9 104652 (9) robione dla IS, za 849 PLN, lub Volkl Tiger 109141 (9) + Wiązania Marker MLT 10 6529J1.EX (9) za 999 zł, lub Volkl Tiger 3 Motion 109581 (9) + Wiązania Marker 3 M 10 6527J1.SE (9) za 1149, lub Fischer Progressor S RF2 A5509 (9) + Wiązania Fischer FS10 RF2 T13209 (9) za 1049 zł. Dla żony Narty Volkl Attiva Aire (lub Brisa)109281 (9) + Wiązania Marker 3 M Attiva 10 (9) za 1190 PLN (brisa 1149 PLN), lub Salomon Origins Amber 102708 (9) + Wiązania Salomon JLZ9 B80 102192 (9) za 649 zł. i te jej się już podobały. Proszę o opinie na temat tych propozycji. pozdrawiam, Edytowane 17 Luty 2010 przez Grzsiwak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 17 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2010 We wspomnianym już wcześniej IS pan polecał dla mnie narty Salomon X-Wing Hurricane 104808 (9) + Wiązania Salomon HLZ9 104652 Z którego sezonu i jak długość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzsiwak Napisano 17 Luty 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2010 Z którego sezonu i jak długość? To model z tego sezonu robiony specjalnie dla IS na bazie x-wing 6. Długości 158, 165 i 172, dla mnie Pan proponował 158. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 18 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2010 To model z tego sezonu robiony specjalnie dla IS na bazie x-wing 6. Długości 158, 165 i 172, dla mnie Pan proponował 158. Hmmm... nie mogę jej znaleść na stronie intersportu. Ale jedno wiem: 158cm to może nie być najlepszy pomysł. 164cm w wielu przypadkach jest idealne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzsiwak Napisano 18 Luty 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2010 Hmmm... nie mogę jej znaleść na stronie intersportu. Ale jedno wiem: 158cm to może nie być najlepszy pomysł. 164cm w wielu przypadkach jest idealne. Na stronie IS jest narta Salomon X-Wing (Hurricane) i jest to model produkowany specjalnie dla IS, a z opisu wynika że jest robiony na bazie x-wing 6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 18 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2010 Moim skromnym zdaniem, nie są warte swojej ceny. Czy nie można kupić na allegro w tej cenie jednak pewnie ciut lepszych XW8 z zeszłego sezonu? 850pln za druga narte od dołu to dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzsiwak Napisano 3 Marzec 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2010 Zaczęły się wysprzedaże w IS i mam pytanie co warto ? Moje typy to: Atomic Drive Scandium - 949 PLN Head Icon TT50 - 979 PLN Rossignol Zenith Z4.5 - 1349 PLN (trochę dużo) a dla żony: Volkl Attiva Brisa - 949 PLN a może jeszcze coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 3 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2010 a dla żony: Volkl Attiva Brisa - 949 PLN a może jeszcze coś innego. dla żony tu masz super nartki Witam, narty opisywane wielokrotnie. Oprócz opinii z moich stron, jedna opinia Darka Lewandowskiego. Nic dodać, nic ująć. Narty po paru wyjazdach. Kupione w Polsce jako nówki. Spód jeszcze bez regeneracji, tak samo krawędzie. Po zakupie przesmarowane w INTERSA w Katowicach, a krawędzie zrobione dla początkujących na 90/0 + stępione na końcach nart. Strona wierzchnia - brak dużych śladów. Natomiasy jest pare delikatnych, bardzo delikatnych zarysowań. Zdjęcia spróbuję dołączyć asap. Jak zawsze: zanim wystawię na allegro, wrzucam na skionline Cena: 999pln. Oczywiście istnieje możliwość obejrzenia nart przed zakupem - o ile dogadamy się gdzie Do tej pory paru kupujących ze skionline nie miało chyba do mojego sprzętu uwag. Pozdrawiam michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 3 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2010 Dobra cena za tego Head-a,jeśli za tyle to warto, dla Ciebie 160-165 cm i będzie ok. Zenithy bardzo dobre by były ale ta cena za wysoka za tą nartę w porównaniu do tego Head-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzsiwak Napisano 3 Marzec 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2010 dla żony tu masz super nartki A nie będą "zbyt dobre" jak na jej umiejętności ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzsiwak Napisano 3 Marzec 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2010 Dobra cena za tego Head-a,jeśli za tyle to warto, dla Ciebie 160-165 cm i będzie ok. Zenithy bardzo dobre by były ale ta cena za wysoka za tą nartę w porównaniu do tego Head-a Z tymi Head-ami trochę się boję, po podobno są dobre, ale raczej na dobrze przygotowane stoki, a w Polsce i Czechach (tam będą jeździć) to wiadomo jak jest. A co powiecie o tych Atomicach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 3 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2010 A nie będą "zbyt dobre" jak na jej umiejętności ? jak jej nie powiesz że to narta dla zaawansowanych to będą dobre moja żona jeździ na nartach które jej się podobają ale nie czytała dla kogo są przeznaczone :eek: i niech tak zostanie http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=1016&id_modelu=1317 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzsiwak Napisano 3 Marzec 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2010 Zaczęły się wysprzedaże w IS i mam pytanie co warto ? Moje typy to: Atomic Drive Scandium - 949 PLN Head Icon TT50 - 979 PLN Rossignol Zenith Z4.5 - 1349 PLN (trochę dużo) a dla żony: Volkl Attiva Brisa - 949 PLN a może jeszcze coś innego. A i jeszcze są Fischer Progressor S (czyli 7+) za 1049 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzsiwak Napisano 3 Marzec 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2010 Dobra cena za tego Head-a,jeśli za tyle to warto, dla Ciebie 160-165 cm i będzie ok. Zenithy bardzo dobre by były ale ta cena za wysoka za tą nartę w porównaniu do tego Head-a "mihumor" czy możesz coś więcej powiedzieć o tych Head-ach ? A co sądzisz o tych Atomicach i Fischerach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzsiwak Napisano 4 Marzec 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2010 Zaczęły się wysprzedaże w IS i mam pytanie co warto ? Moje typy to: Atomic Drive Scandium - 949 PLN Head Icon TT50 - 979 PLN Rossignol Zenith Z4.5 - 1349 PLN (trochę dużo) a dla żony: Volkl Attiva Brisa - 949 PLN a może jeszcze coś innego. Witam, Pojechałem do IS w Katowicach i pierwsze zakupy zrobione. Dla żony polecili K2 One Luv za 1150 PLN, żonie bardzo się spodobały i kupione. Z moich propozycji polecali najbardziej Heady i Rossignole (ale niestety droższe), po czym zabili mi klina Elanami Magfire 74, twierdząc że to poziom Zenithów a w cenie Headów TT 50 bo za 1050 PLN. Szukałem w necie coś na temat tych Elanów, ale tylko znalazłem o modelu wyższym (magfire 78) i raczej wszyscy wypowiadali się pozytywy. A co wy na to, może ktoś zna te narty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Napisano 4 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2010 Witam Grzsiwak, Na takich Elanach nie jeździłem, ale różnica w przypadku katalogowych modeli wydaje się oczywista. Elany katalogowo mają "power woodcore" czyli rdzeń drewniany, a pozostałe deski fiberglass lub liquid metal technology w przypadku Heada. Rdzeń drewniany czyni deskę bardzo przyjemną "w odbiorze" i tu na pewno Elan ma przewagę. Ale czy na pewno specyfikacja narty z IS jest taka sama jak w katalogu? Tego nie wiem. Zawsze możesz zadzwonić do folca (http://www.elanskis.pl/kontakt.php) i chociaż IS ma raczej własne kanały to może coś będą wiedzieli. Cena jest rzeczywiście mocno atrakcyjna. Wyjściowa cena katalogowych oscylowała gdzieś w okolicach 1,6 do 2k. 1050 to dość tanio. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 4 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2010 To moich kilka przemyśleń jako,że wiekszośc tych nart ostatnio oglądałem z racji zakupu narty dla zony i były ona w "grupie" zainteresowania. Po pierwsze te K2, ktore kupiłeś to fajne deski, chyba jedne z fajniejszych w tej grupie i na pewno za takie pieniadze, też o niej myśleliśmy ale szukalismy model wyżej - jednak Burning Luv na żywo nie znaleźliśmy a ceny w necie koło 2k:eek: Co do reszty to wydaje mi sie, że to narty zupełnie porównywalne i na podobnym poziomie. Moje obserwacje i wnioski z testów i opini, których sie naczytałem: -Head Icon TT50 będzie nartą najtwardszą i najbardziej dynamiczną, tak też mi sie wydawało dotykowo bo jest najciezszy ale to tylko poszlaka. Ma barrdzo dobre opinie i testy jako narta zarówno uniwersalna jak i dynamiczna - Fisher Progressor 7+ - jeździłem na 8+, i mi się bardzo podobały więc przypiuszczam,że i ta jest ok, zwłaszcza,że nie znalazlem złej opini o tej narcie a jest często opisywana bo popularna - Atomic - mnie nie interesował, mało opini, jak zwykle przy Atomicu dobre testy - cokolwiek to znaczy - Elan - nic nie wiem, nie brałem tej narty pod uwagę - Zenith 3 - jeździłem na starszej wersji, świetne, uniwersalne allroundy dla sredniozaawansowanych, łatwe i przyjazne ale można z nich sporo wyciągnać, popularne narty,długo na rynku, dużo dobrych opini Jak pisałem, dla mnie to narty porównywalne, można się kierować kryterium dostępności w odpowiedniej długości, ceny czy po prostu "podobamisię" ten sprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzsiwak Napisano 4 Marzec 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2010 Witam Grzsiwak, Na takich Elanach nie jeździłem, ale różnica w przypadku katalogowych modeli wydaje się oczywista. Elany katalogowo mają "power woodcore" czyli rdzeń drewniany, a pozostałe deski fiberglass lub liquid metal technology w przypadku Heada. Rdzeń drewniany czyni deskę bardzo przyjemną "w odbiorze" i tu na pewno Elan ma przewagę. Ale czy na pewno specyfikacja narty z IS jest taka sama jak w katalogu? Tego nie wiem. Zawsze możesz zadzwonić do folca (http://www.elanskis.pl/kontakt.php) i chociaż IS ma raczej własne kanały to może coś będą wiedzieli. Cena jest rzeczywiście mocno atrakcyjna. Wyjściowa cena katalogowych oscylowała gdzieś w okolicach 1,6 do 2k. 1050 to dość tanio. Te narty to wersja katalogowa Elana, a nie wersja dla IS w odróżnieniu od Head-a TT 50. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 4 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2010 Head to katalogowy Icon TT40 w wyglądzie TT80. IS ma z wieloma produktami taką metodę, ze kupuje niższy model z lekko zmienionym opisem i wygladem wyższego modelu. Tak samo jest z butami gdzie sprzedają np Head Vector 100 w wygladzie 120ki, czyli średni model o wyglądzie topowego - podobnie jak z wieloma innymi produktami innych firm. Zaletą jest,że dostaje sie pełnowartościowy, katalogowy produkt tylko o innym,niekoniecznie gorszym wyglądzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzsiwak Napisano 4 Marzec 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2010 To moich kilka przemyśleń jako,że wiekszośc tych nart ostatnio oglądałem z racji zakupu narty dla zony i były ona w "grupie" zainteresowania. Po pierwsze te K2, ktore kupiłeś to fajne deski, chyba jedne z fajniejszych w tej grupie i na pewno za takie pieniadze, też o niej myśleliśmy ale szukalismy model wyżej - jednak Burning Luv na żywo nie znaleźliśmy a ceny w necie koło 2k:eek: Co do reszty to wydaje mi sie, że to narty zupełnie porównywalne i na podobnym poziomie. Moje obserwacje i wnioski z testów i opini, których sie naczytałem: -Head Icon TT50 będzie nartą najtwardszą i najbardziej dynamiczną, tak też mi sie wydawało dotykowo bo jest najciezszy ale to tylko poszlaka. Ma barrdzo dobre opinie i testy jako narta zarówno uniwersalna jak i dynamiczna - Fisher Progressor 7+ - jeździłem na 8+, i mi się bardzo podobały więc przypiuszczam,że i ta jest ok, zwłaszcza,że nie znalazlem złej opini o tej narcie a jest często opisywana bo popularna - Atomic - mnie nie interesował, mało opini, jak zwykle przy Atomicu dobre testy - cokolwiek to znaczy - Elan - nic nie wiem, nie brałem tej narty pod uwagę - Zenith 3 - jeździłem na starszej wersji, świetne, uniwersalne allroundy dla sredniozaawansowanych, łatwe i przyjazne ale można z nich sporo wyciągnać, popularne narty,długo na rynku, dużo dobrych opini Jak pisałem, dla mnie to narty porównywalne, można się kierować kryterium dostępności w odpowiedniej długości, ceny czy po prostu "podobamisię" ten sprzęt. No własnie w IS mówili mi podobnie. Sugerując, że fishery bedą najbardziej "sportowe" i bedą wymagały dobrej trasy. Head-y podobnie, chociaż powinny sobie lepiej radzić poza trasą od fisherów. Bardzo polecane i uniwersalne Zenithy, ale droższe o prawie 400 stówy od Headów. A te Elany maja być bardzo podobne do Zenithów, ale tańsze. Znalazłem testy elanów magfire, ale 78 i wynikało z nich że to bardzo fajna i uniwersalna narta, ale to jednak model wyższy od 74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzsiwak Napisano 4 Marzec 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2010 Head to katalogowy Icon TT40 w wyglądzie TT80. IS ma z wieloma produktami taką metodę, ze kupuje niższy model z lekko zmienionym opisem i wygladem wyższego modelu. Tak samo jest z butami gdzie sprzedają np Head Vector 100 w wygladzie 120ki, czyli średni model o wyglądzie topowego - podobnie jak z wieloma innymi produktami innych firm. Zaletą jest,że dostaje sie pełnowartościowy, katalogowy produkt tylko o innym,niekoniecznie gorszym wyglądzie. Własciwie to wacham się miedzy Head-ami a Elan-ami, bo zenith-y droższe o 300-400 zł i chyba nie aż o tyle lepsze. Podobają mi się bardziej Heady, ale boje się że na polskie trasy mogą sobie czasem nie radzić. "Pan" z IS twierdził, że te elany to pólka wyżej. "Co robić, jak żyć, jak się bronić" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Napisano 4 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2010 Grzsiwak, Piszesz że ""Pan" z IS twierdził, że te elany to pólka wyżej". Według mnie narty z drewnianym rdzeniem to właśnie jest półka wyżej. Nie przypadkiem większość firm zrezygnowała z jego stosowania w modelach z niższej półki. Po prostu oszczędzają. Zobacz że w grupie najdroższych desek, prawie we wszystkich firmach ( i to mimo wielu nowoczesnych patentów) - znajdziesz właśnie rdzeń drewniany (poza może headem który ma ten swój liquid metal). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzsiwak Napisano 4 Marzec 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2010 Grzsiwak, Piszesz że ""Pan" z IS twierdził, że te elany to pólka wyżej". Według mnie narty z drewnianym rdzeniem to właśnie jest półka wyżej. Nie przypadkiem większość firm zrezygnowała z jego stosowania w modelach z niższej półki. Po prostu oszczędzają. Zobacz że w grupie najdroższych desek, prawie we wszystkich firmach ( i to mimo wielu nowoczesnych patentów) - znajdziesz właśnie rdzeń drewniany (poza może headem który ma ten swój liquid metal). Czyli jak dobrze zrozumiałem to jednak Elany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi