Misal Napisano 7 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2010 W piękny sobotni poranek, 6 lutego spakowaliśmy z Młodym furę, boxa i obraliśmy jedynie słuszny kierunek. Wyjazd z Wa-wy bezproblemowy (wszak to środek ferii mazowieckich). 200 km. Kruszyna, tankowanie (Orlen, ON Verva tańszy o 30 groszy niż na Sadybie), niezła kawa i czysty kibelek . Przejazd przez Częstochowę trochę zakorkowany, stara 15-tka spoko. W Tychach małe zaparcie na światłach. Kilka telefonów i już mamy ustawiony WZF w 500-tce w Cieszynie. 15:10 wjeżdżamy na parking, Wojtuś81 już na nas czeka. Za chwilę dojeżdżają Johnny i SB. Spotkanie jak zwykle sympatyczne, jedzonko też mniam. Pora się zbierać, mamy jeszcze przed sobą 300 km. Dzwonię do Darka Lewandowskiego, dojeżdża do St.Polten. Umawiamy się na telefon w okolicach Brna. Kupuję winietkę na CZ, żegnamy się z forumowiczami i dalej w drogę. Przez Czechy spokojnie, tylko jakiś taki nienormalnie duży ruch. 18:30 dojeżdżamy do Brna. Darek jest przed Znojmem. Umawiamy się w okolicach Pohorelic. Na drodze z Pohorelic do Znojma znajduję mała stację benzynową z restauracją. Tam spotykamy się z Darkiem. Krótkie spotkanie (Darek z synem chcą jeszcze dociągnąć do Łodzi). Opowiadają o Montafonie - chyba mnie zachęcili do odwiedzenia tego regionu. Kolejny miły akcent w podróży na narty. Darek jedzie do Brna, my kierujemy się na Mikulov. Na BP za granicą (nie akceptują kart kredytowych) kupujemy winietkę austriacką. 25 km starą drogą i niespodzianka - nowo otwarty autobahn A5. Dolatujemy (dosłownie) do Wolkersdorfu i meldujemy się w hotelu Klaus. Od 15 lat tam się zawsze zatrzymuję podczas podróży w kierunku południowo-zachodnim. Kolacja w Pandzie - naprzeciwko hotelu. Godna polecenia chińszczyzna. Spacer po Hauptstrasse i spać. Nam to dobrze , niektórzy jeszcze za fajerą. Niedziela rano, śniadanie i w drogę. Wyjeżdżamy z Wolkersdorfu i wbijamy na A5. Potem A22, S5, S33 (przez Krems - nie słucham GPS-a) i po godzinie wyjeżdżamy na A1 na 55 km. Kiedyś godzinę zajmował przejazd przez Wiedeń - jak nie było korków. Szybka kawa na 140 km (raststation Landzeit - kawa Kaiser Melenge 3,20 - kubeczek można zabrać ze sobą). Do Laengenfeldu zostało 400 km Z autostrady A1 dla skionline.pl misal & salwer _________________ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 7 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2010 (edytowane) Kilka telefonów i już mamy ustawiony WZF w 500-tce w Cieszynie. 15:10 wjeżdżamy na parking, Wojtuś81 już na nas czeka. Za chwilę dojeżdżają Johnny i SB. Spotkanie jak zwykle sympatyczne... Na spotkaniu nie zabrakło łyku teorii z zakresu: Niby dlaczego źle się zakłada buty na siedząco ? Bo szkoda czasu;) Jednak po moim wykładzie połączonym z improwizacją odczuwam potrzebę zorganizowania otwartych warsztatów praktycznych na temat szybkiego sprawnego i skutecznego zakładania obuwia narciarskiego i odwrotnie:). Edytowane 7 Luty 2010 przez SB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 7 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2010 (edytowane) To się nazywa relacja online! Czekam na kolejne! SB,może 20-go przeprowadzimy manewry z butami? Edytowane 7 Luty 2010 przez johnny_narciarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 7 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2010 Bawcie się dobrze i bezpiecznie nio i ładnej pogody Wam życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salwer Napisano 7 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2010 To teraz ja trasa bardzo przyjemna, zero korków, jedynie odcinek Salzburg-Kufstein (czyli niemiecka autostrada) przypomina nieco klimaty naszej "Katowickiej", ale nauczeni doświadczeniem mamy patent na natrętnych Niemców chcących poznać dokładnie adres naszego Dealera (napis na ramce od tablicy rej.) Za Kufstein zjechaliśmy na szybki obiad wiedząc, że w Laengenfeld przed 18.00 nic nie zjemy. Frittaten suppe i Spaghetti (to ja ) , Gulasch suppe (a to Misal). Przy wyjściu kupiliśmy płytę z hitami apres ski której właśnie słuchamy w samochodzie i humory z bardzo dobrych pooprawiły się do jeszcze lepszych Teraz prowadzi Misal, do Laengenfeld jedziemy już bez przystanków (planowych). Z autostrady A-12 (z "ekologicznym" ograniczeniem prędkości do 100km/h ) dla skionline.pl Salwer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misal Napisano 7 Luty 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2010 W Laengenfeldzie byliśmy już koło 16. Kwatera znana, bagaże szybko do chałupy i do Soelden po skipasy - jutro szkoda czasu. M-preis czynny do 18, zakupy na jutrzejsze śniadanie - jutro szkoda czasu. Pierwszy skibus jest o 8:26. Spotykamy sąsiadów (umawialiśmy się z nimi tutaj) Kolacja w pizzerii Don Camillo Przy kolacji dysput na temat "Jazda na nartach w czasie ciąży" - sąsiadka jest profesorem od tych spraw. Jak będzie zainteresowanie to rozwinę wątek, a nawet poproszę siłę fachową o oficjalną wypowiedź na forum Z doliny Oetz dla skionline.pl misal _________________ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 7 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2010 Misial - temat mnie interesuje, nie to żebym był w ciąży czy coś z tych spraw:D niemniej moja żona sporo jeździła w ciąży na nartach (2 razy tzn w dwóch ciązach), pominę inne ekstremalne wyczyny. Wielokrotnie byliśmy odsądzani od czci i wiary z tego powodu a ciekaw jestem takiej opini - w skrócie i z grubsza chocby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misal Napisano 7 Luty 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2010 Michał, Jutro o 11 mam zajęcia z panią profesor. Znaczy się to ona będzie kursant a ja z drugiej strony Podyskutuję na wyciągu, może ją namówię do skrobnięcia czegoś pzdr Misal ( przez jedno i ) _________________ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 7 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2010 wy juz jak te maxy kolonko z tym z oetzal dla skionline? to teraz będzie takie nasz firmowe na koniec jak ktoś jest gdzies za granica:D spodobalo mi sie:) udanej jazdy zycze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 8 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2010 (edytowane) wy juz jak te maxy kolonko z tym z oetzal dla skionline? to teraz będzie takie nasz firmowe na koniec jak ktoś jest gdzies za granica:D spodobalo mi sie:) udanej jazdy zycze:) A jak ja z domu będę pisał tak jak teraz to mogę zakończyć tak: ......z Doliny Luizy u stóp Szyndzielni dla skionline Figo http://www.bielsko.biala.pl/706,bazaDanych Może tak być ??? Edytowane 8 Luty 2010 przez MB 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 8 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2010 idealny pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 8 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2010 Dla czego jeszcze nie mam numerów skipasów? Żeby się człowiek musiał prosić o tak podstawowe rzeczy:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 8 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2010 Dla czego jeszcze nie mam numerów skipasów? Żeby się człowiek musiał prosić o tak podstawowe rzeczy:cool: ochrona danych osobowych Sławek pomyśl a co sie stanie jak odkryjesz ze zamiast jeździć jakieś kartofel salad jedzą? albo ze przerwa za dluga? swoją drogą ta stronka ze sprawdzaniem ma jakieś problemy wlasnie z tą ochrona danych ze niby to jest wykorzystywanie danych etc zobaczymy jak sie sytuacja rozwinie dla skionline z pokrytego śniegiem wrocławia Boogie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misal Napisano 8 Luty 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2010 (edytowane) Dla czego jeszcze nie mam numerów skipasów? Żeby się człowiek musiał prosić o tak podstawowe rzeczy:cool: Nie masz, bo o 10:36 to jest się na stoku a nie bawi lapciakiem Misal: 25 1091 08 191250 Salwer: 25 1091 08 191251 Sprawdziłem najpierw sam, w Soelden jest do kitu, nie wszystkie wyciągi mają bramki pzdr misal _________________ Edytowane 8 Luty 2010 przez SB Dopisałem który karnet czyj :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 8 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2010 W Kitzbuehel też tak jest więc nawet jak tą samą trasę robisz kilka razy to automacik liczy raz:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 8 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2010 Nie masz, bo o 10:36 to jest się na stoku a nie bawi lapciakiem 25 1091 08 191250 25 1091 08 191251 Dzięki, Dla chcącego nic trudnego ja to z gondoli nadawałem Oto dowód że siedziałem w gondoli w tym czasie: http://www.skiline.cc/skiing_day/v9bb3cfset?cid=731364 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 8 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2010 Eeee no wzorowo, zameldowałeś się o 9 a odmeldowałeś o 16:): http://www.skiline.cc/skiing_day/1j6t47c9gqi?cid=737713 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jack Napisano 8 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2010 Sprawdziłem najpierw sam, w Soelden jest do kitu, nie wszystkie wyciągi mają bramki Dlatego sie GPS'a do tego celu uzywa, tym bardziej ze teraz coraz wiecej telefonow ma juz GPS w standardzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salwer Napisano 10 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2010 Chwilowo wrzucam filmik z apres ski przerobiony na szybko więcej szczegółów jutro, chwilowo zarobiony (a raczej "zaimprezowany") jestem [YOUTUBE] [/YOUTUBE] film jest w trakcie przetwarzania, ale lada moment powinien być dostępny. coś więcej skrobnę jutro pzdr 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 10 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2010 Fajnie:)walicie jagertee i ciągle apresski,a gdzie narty;):D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 10 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2010 Chłopaki, ale Wy nie musicie się z powodu tego skiline tak katować tymi nartami:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misal Napisano 10 Luty 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2010 Fajnie:)walicie jagertee i ciągle apresski,a gdzie narty;):D To gluhwein był Narty na skiline.cc SB tak goni i sprawdza, że nie ma czasu zatrzymać się aby fotki zrobić pzdr misal _________________ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 10 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2010 No no Misial - wokal daje radę, też Pzdr. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 10 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2010 Fajny filmik:D tylko pozazdroscić. Pioseneczka w tle z piłką ręczną sie kojarzy:D a pan co ja śpiewa znany jest moim mocno małoletnim córką, które zwą go Wyjcem:D - kiedys kupiliśmy im telefon zabawkowy w Austrii i po przyciśnięciu któregoś z klawiszów rozlegała sie na cały regulator jego pieśn - chyba przebój jakis- no to my wtedy do dzieckow - wyłączcie tego Wyjca; a, że fota goscia była na tym telefonie no to został Wyjcem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misal Napisano 10 Luty 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2010 Ten Wyjec to DJ Oetzi, kultowy wykonawca przebojów Apreski w Austrii. "Sweet Caroline" w latach 70-tych ubiegłego wieku śpiewał Neil Diamond, ale to już tylko najstarsi górale pamietają Rzeczywiście na ostatnich mistrzostwach w Austrii, to leciało równo podczas meczów. Teraz w Tyrolu też to grają. W towarzystwie mieliśmy Karolinę i bardzo jej się ten kawałek podobał. Ponadto z kultowych kawałków apreski to jest jeszcze 20 cm, Hey Baby, Anthon aus Tirol pzdr misal P.S. Wywiad na tematy medyczne wysłany do autoryzacji. Jak tylko wróci opublikuję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi