John Napisano 19 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2011 Przepraszam, ale ostudzę twój zapał. Poczekaj na odzew organizacji, która "ponoć walczy w ochronie przyrody". Jeszcze nie mają papierków, a te dzisiaj załatwić ciężko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kemyR Napisano 19 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2011 No to oby PKL dał rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 19 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2011 Troszkę mnie zatkało, bo jestem strasznie zadowolony Kolejka 1100m, cud miód Oby się udało!! 4 trasy i to tak niedaleko mojego domku Muszę przestać się cieszyć dajcie chwilę Oby się udało!!! :DNo ja to przeczytałem już z 40 min temu, ale nie dałem rady pisać, bo się cały ze śmiechu trzęsłem, na razie mi trochę przeszło... Gotowe na przyszły sezon powiadasz:D, o znowu mam atak...:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 19 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2011 :DNo ja to przeczytałem już z 40 min temu, ale nie dałem rady pisać, bo się cały ze śmiechu trzęsłem, na razie mi trochę przeszło... Gotowe na przyszły sezon powiadasz:D, o znowu mam atak...:D:D A jak się uda i będzie gotowe? Napisałem to na wypadek gdyby Ci atak śmiechu przechodził. Chcę żebyś się śmiał,bo śmiech to zdrowie. Ale jeśli będzie gotowe to umawiamy ;- się pierwszym krzesłem jedziemy do góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kemyR Napisano 19 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2011 Znam jednego z inwestorów.. są naprawdę bardzo zdeterminowani. Jednak w naszym kraju i realiach można jedynie na to odrzec: "I co z tego" Więc nie dziwię się SB że ma ataki :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Napisano 19 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2011 Znam jednego z inwestorów.. są naprawdę bardzo zdeterminowani. Jednak w naszym kraju i realiach można jedynie na to odrzec: "I co z tego" Więc nie dziwię się SB że ma ataki :-) Też mam znajomego, który jest mocno zaangażowany w ten projekt (może znamy tego samego ? ) i zapewniał mnie, że w przyszłym sezonie, to już prawie na 90 % (pierwotnie mieli ruszyć juz w tym). Choć jak wiadomo "prawie" robi dużą różnicę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andi Napisano 19 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2011 z ZARU do Porabki Wójt się stara . ale ciagle napotyka na problemy ..ale przed nim jeszcze jeden bardzo duzy w kolorze zielonym ..... ile potrwa to jeszcze czasu ??? to juz miało dziłać dawno ......... w 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magelan Napisano 19 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2011 Pewnie odkryją że w jeziorze na szczycie żyje endemiczna odmiana pantofelka której szkodzi dźwięk zapinanych butów narciarskich:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash0r Napisano 20 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2011 Pewnie odkryją że w jeziorze na szczycie żyje endemiczna odmiana pantofelka której szkodzi dźwięk zapinanych butów narciarskich:eek: Albo jak już ktoś pisał, że się okaże, że mieszkam w centrum parku jurajskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JG77 Napisano 20 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2011 No wiem coś na ten temat z Waszych planów nici ,wiem to na pewno w okolicy zadomowiła się skrzelodyszne stawo-płetwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash0r Napisano 11 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2011 (edytowane) http://www.pkl.pl/kamera/gora_zar_dolny_peron.jpg Działaaaa:D http://porabka.net/forum/16-pytania-do-radnych-gminy/81-odp-porbski-wycig-narciarski.html#83 Tajemnica. Hmm... Edytowane 11 Luty 2011 przez Slash0r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash0r Napisano 19 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2011 (edytowane) Odkopałem trochę egzotycznych widoków z czasów kiedy na Żarze nie było trasy narciarskiej:eek::eek::eek: Ta prosta linia to wyciąg, którym na górę wciągano szybowce, na jego bazie powstała obecna kolejka. Tak, jestem podobnego zdania - ta góra była bardzo nieładna bez ładnego stoku narciarskiego! Jeszcze jedna fota, musiałem ją wrzucić Edytowane 19 Marzec 2011 przez Slash0r 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareknot Napisano 19 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2011 Dzięki, to moje klimaty. Zajeżdżam i bywam tam od 1973 r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROSSIGNOL Napisano 19 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2011 (edytowane) ------------ Edytowane 20 Kwiecień 2011 przez ROSSIGNOL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareknot Napisano 19 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2011 A nie wiem, czy wiesz że na drodze na Żar samochód z wyłączonym silnikiem sam wjeżdża pod górę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ewa78 Napisano 19 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2011 (edytowane) Odkopałem trochę egzotycznych widoków z czasów kiedy na Żarze nie było trasy narciarskiej:eek::eek::eek: a ja miałam tam jechac dzis, taka fajna propozycja dzis była...........ale budowa...jedyne co mnie tak troche odstrasza to to, ze jest wagonik...jakos super szybko to on nie jedzie, za każdym razem trzeba narty ściagać i do wagonika... no ale foty extra;) tylko ta góra troche spłaszczona:) Edytowane 19 Marzec 2011 przez Ewa78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ewa78 Napisano 19 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2011 A nie wiem, czy wiesz że na drodze na Żar samochód z wyłączonym silnikiem sam wjeżdża pod górę? takich miejsc jest troche w Polsce...np w Karpaczu:) nie tylko samochod trza miec by to widzieć...zwyczajnie butelka z woda tez sie toczy pod góre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareknot Napisano 19 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2011 takich miejsc jest troche w Polsce...np w Karpaczu:) nie tylko samochod trza miec by to widzieć...zwyczajnie butelka z woda tez sie toczy pod góre ale samochód robi większe wrażenie, no chyba że jest to butelka Camus XO:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ewa78 Napisano 19 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2011 ale samochód robi większe wrażenie, no chyba że jest to butelka Camus XO:D nie nie nie Lech PILS sie tak toczy pod górę;?) Zywiec nie do rady... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash0r Napisano 19 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2011 (edytowane) takich miejsc jest troche w Polsce...np w Karpaczu:) nie tylko samochod trza miec by to widzieć...zwyczajnie butelka z woda tez sie toczy pod góre Wagonik wcale taki wolny nie jest, jedzie 5m/s, czyli tyle ile wyprzęgane kanapy (chociaż obecnie kolejki tego typu jadą 10m/s jak nowa kolejka na Gubałówkę, kto nie wie to od razu mówię, że kolejka z Żaru to zdemontowana stara kolej z Gubałówki, ale oczywiście po remoncie i wygląda świetnie), przez tydzień jest świetnie luźno, zero kolejek, ale za żadne skarby nie jedź tam w weekendy, w pełni sezonu. Więcej postoisz w kolejce niż będziesz zjeżdżała. Wyjątkiem są końce marca, tak jak byłem rok temu i w sobotę było wieczorkiem luźno. Sama trasa jest świetna, rano jest po prostu cudownie, widoki piękne, jeśli drzewa i cała okolica są przykryte białym puchem to można się poczuć, że życie jest o wiele piękniejsze niż mogłoby się wydawać. Wieczorna jazda to też czysta przyjemność bo stok jest zadbany i nie rozjeżdża się nawet po całym dniu. Ten wjazd pod górę to... yyy... eee.. dobra może nie mówię, bo turystów odstraszę. Ale faktem jest że auto jedzie tam w "górę" samo:D Kolejka na Gubałę: http://lift-world.info/en/lifts/1379/datas.htm i ta zdemontowana stamtąd: http://lift-world.info/en/lifts/11049/datas.htm i Żar http://lift-world.info/en/lifts/10643/datas.htm Edytowane 19 Marzec 2011 przez Slash0r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROSSIGNOL Napisano 19 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2011 (edytowane) ------------ Edytowane 20 Kwiecień 2011 przez ROSSIGNOL wykreślenie kropek :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROSSIGNOL Napisano 19 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2011 (edytowane) ------------ Edytowane 20 Kwiecień 2011 przez ROSSIGNOL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash0r Napisano 19 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2011 To cud . Ciekawe czy narciarz też się tam wtoczy (po tym Camusie) (...) Tak zachwalasz polskie koleje że niedługo wszyscy tam pojadą na zapowiadanego grilla . ( SKIoNLINE GRILL 2011 ) To tam grill ma być? Kiedy? A co do Camusa, to na pewno się wtoczy po odpowiedniej dawce:D Ale czekaj, wykreśl to słowo narciarz, bo na nartach się nie pije:mad: Jak znajdę jeszcze jakieś focie to wrzucę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash0r Napisano 19 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2011 (edytowane) Mam jeszcze trochę i już się dzielę. ^^ Tutaj szybowce. Kiedyś to tam było pięknie z tymi szybowcami. Teraz też są, ale coraz bardziej się boję, że tamtejsza Szkoła Szybowcowa i lotnisko upadną, oby tylko nie:( ^^ Budowa zbiornika elektrowni (obecnie również zbiornika do naśnieżania stoku:D) ^^ Tutaj też http://min.us/mvpry8I#1 http://min.us/mvoetiR#1 http://min.us/mvoZN0F#1 http://min.us/mvfGfRh#1 Edytowane 19 Marzec 2011 przez Slash0r 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROSSIGNOL Napisano 19 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2011 (edytowane) ------------ Edytowane 20 Kwiecień 2011 przez ROSSIGNOL ps narc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi