mihumor Napisano 3 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2010 Muszę dla najstarszej corki (10lat) narty w tej długości kupić na przyszły sezon. Wstepnie sie rozglądam i zastanawiam sie co wybrać. Ten sezon zalicza na Volklach Chica 120 - coś koło 8-9m promienia. Pomyślałem, że teraz trzeba by jej może nartę na jakieś RC zmienić o promieniu koło 11m, tak myślę o Rossich Radicalach np bo nówki za 500zł kupić teraz można. Pytam bardziej doswiadczonych kolegów ze starszymi dzieciakami obytymi - czy dobrze kombinuje i czy tego typu narta bedzie ok. Nie chodzi mi o żadne sportowe zacięcie, zawody, treningi itp. Dziewczyna nieźle jeździ na swoj wiek, da radę każdej trasie nawet w trudnych warunkach, sporo dni na stoku w sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magelan Napisano 3 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2010 moja młodsza jeździ na http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=2436&id_modelu=3211 i bardzo sobie chwali , starsza na http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=1198&id_modelu=1479 i mam:eek: problem ją dogonić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 4 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2010 jak ma 10 lat to teraz nie warto zmieniać nart:) może się okazać że będą za krótkie w przyszłym sezonie , moja córka kończyła poprzedni sezon i zaczynała ten na 131 slj nordici ale po 2 dniach spróbowała heada 145 i tak zostało na razie:D teraz ma 144wzrostu (jeździła już na dłuższych, zamieniały się na stoku z moją siostrą córa wzięła omeglassa 152 i też było dobrze ) tak więc albo poczekaj albo szukaj 140 -145 rc albo gs promienie skrętu ok 13-14m 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 4 Luty 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2010 Właśnie niepotrzebnie wszedłem w te 120, w zeszłym sezonie ze 2 dni tylko na nich zaliczyła a w tym mogła już na 130 jeździć (136cm wzrostu obecnie). Bólu głowy nie ma bo mam jeszcze dwie młodsze i one chętnie przygarną sprzęt zwłaszcza,że prawie nie śmigany:D Bardziej mi chodzi o rodzaj narty, czy pójście w nartę o trochę wiekszym promieniu jest dobrą koncepcją dla dziecka, takie 11-12 metrów wydaje mi sie być całkiem sensowne ale doświadczenia nie mam w tym zakresie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 4 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2010 weź narte gigantową nie koniecznie komórke ale jak się trafi to też może być a długość min 140:), moja córa tak ma i widać że jest duża poprawa do gs też by trzeba trochę twardsze buty ale to dopierow na następny sezon, (moja ma salo pro model 95) jak gdzieś pojedziesz to spróbuj jej wypożyczyć narty 140-145 i niech zobaczy moja ma teraz coś takiego http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=1684&id_modelu=2346 ps. jak będzie szkolenie to przyjedź z dzieckiem to sobie spróbuje bo ja z córką będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi