Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Narty 130 cm

mihumor

Rekomendowane odpowiedzi

Muszę dla najstarszej corki (10lat) narty w tej długości kupić na przyszły sezon. Wstepnie sie rozglądam i zastanawiam sie co wybrać. Ten sezon zalicza na Volklach Chica 120 - coś koło 8-9m promienia. Pomyślałem, że teraz trzeba by jej może nartę na jakieś RC zmienić o promieniu koło 11m, tak myślę o Rossich Radicalach np bo nówki za 500zł kupić teraz można. Pytam bardziej doswiadczonych kolegów ze starszymi dzieciakami obytymi - czy dobrze kombinuje i czy tego typu narta bedzie ok. Nie chodzi mi o żadne sportowe zacięcie, zawody, treningi itp. Dziewczyna nieźle jeździ na swoj wiek, da radę każdej trasie nawet w trudnych warunkach, sporo dni na stoku w sezonie.

jak ma 10 lat to teraz nie warto zmieniać nart:) może się okazać że będą za krótkie w przyszłym sezonie :), moja córka kończyła poprzedni sezon i zaczynała ten na 131 slj nordici ale po 2 dniach spróbowała heada 145 i tak zostało na razie:D teraz ma 144wzrostu (jeździła już na dłuższych, zamieniały się na stoku z moją siostrą córa wzięła omeglassa 152 i też było dobrze :D) tak więc albo poczekaj albo szukaj 140 -145 rc albo gs promienie skrętu ok 13-14m :)

• Like 1

Właśnie niepotrzebnie wszedłem w te 120, w zeszłym sezonie ze 2 dni tylko na nich zaliczyła a w tym mogła już na 130 jeździć (136cm wzrostu obecnie). Bólu głowy nie ma bo mam jeszcze dwie młodsze i one chętnie przygarną sprzęt zwłaszcza,że prawie nie śmigany:D Bardziej mi chodzi o rodzaj narty, czy pójście w nartę o trochę wiekszym promieniu jest dobrą koncepcją dla dziecka, takie 11-12 metrów wydaje mi sie być całkiem sensowne ale doświadczenia nie mam w tym zakresie.

weź narte gigantową nie koniecznie komórke ale jak się trafi to też może być a długość min 140:), moja córa tak ma i widać że jest duża poprawa :) do gs też by trzeba trochę twardsze buty ale to dopierow na następny sezon, (moja ma salo pro model 95) jak gdzieś pojedziesz to spróbuj jej wypożyczyć narty 140-145 i niech zobaczy moja ma teraz coś takiego http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=1684&id_modelu=2346

ps. jak będzie szkolenie to przyjedź z dzieckiem to sobie spróbuje bo ja z córką będę :)