pbb0 Napisano 3 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2010 Witam! Po 4 sezonowej przerwie chciałbym powrócić do rekreacyjnego jeżdżenia. Przed przerwą umiejętności swoje oceniłbym na 6 a teraz pewnie 5- o ile nie 4:). W tym sezonie nie stać mnie na nowy sprzęt, myślę o zainwestowaniu w buty a narty chciałbym jakieś używane, żeby mieć frajdę z carvingowej jazdy. Znajomi doradzali Zenithy Rossignola lub Metrony ale może ktoś doradzi coś innego. Moje "wymiary" to 186 cm i 91 kg. Czy lepiej kupić nartę 170 czy 178cm? Dzięki za sugestie. pozdrawiam. PS. Brałem pod uwagę te opcje: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=908423205 http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=902606417 http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=900170750 http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=906977377 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 3 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2010 przy twojej wadze to z rossignola polecił bym z5 w długosci 175 jak dobrze pamiętam:) albo fischer progressor 8+ 175cm. 178cm to juz troche za długa narta przy twoim wzroście i umiejętnościach (wg mnie oczywiście) takie 175 bądz 170 cm powinno być ok wazysz nie mało więc te rossignole ktore podaleś będą za miękkie celuj w coś takiego jak z5 fischer progressor 8+ powinieneś być zadowolony wybierając którąś z nich 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 3 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2010 Z tych to tylko Zenith 6, dłu7gość ok, powinieneś szukać jak Bugi pisze 170-175, z Metrona poniżej 9 nie schodź, przy tej wadze na 9ce jeszcze fajnie pojeździsz, inne ewentualnie Elan Speedwave 10 albo 12, wymieniony Progressor, Atomic Izor 9.7 albo SX10, Dynastar Contact 10 itp 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pbb0 Napisano 3 Luty 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2010 Dzięki za sugestie. W weekend będę szukał czegoś na giełdzie, bo na allegro z w/w niewiele można znaleźć w rozsądnej czyli niskiej:) cenie. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 3 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2010 W dobrej cenie widziałem w Intersporcie dzisiaj Zenith 6 za 1350 zł i Fishery Progresory 8+ za 1250 zł, mysle, że to niezłe ceny za takie deski i jeśli jest długośc to można spokojnie rozważyć zakup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amarcin4 Napisano 3 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2010 Dzięki za sugestie. W weekend będę szukał czegoś na giełdzie, bo na allegro z w/w niewiele można znaleźć w rozsądnej czyli niskiej:) cenie. pozdrawiam. A jaka to jest ta niska cena?? Ile chcesz przeznaczyć.Tak jak ty z początkiem grudnia 2009 kupowałem nowe buty i narty używane. I szczerze to wydawało mi się że na allegro był lepszy wybór niż na wspomnianej giełdzie (rozumiem tej narciarskiej w Katowicach) i ceny w sumie też. Tyle że na giełdzie możesz nartę zobaczyć a na allegro tylko ze zdjęć.Pozdrawiam. Ja kupiłem wspomniane przez Mihumora Izory 9:7 za 400zł. Fakt śledziłem rózne aukcje około 2 tygodni ale zakup był jak najbardziej udany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pbb0 Napisano 3 Luty 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2010 No właśnie miałem nadzieję, że zmieszczę się z nartami w 400zł. W tym sezonie nówki odpadają. W weekend na pewno przejdę się jednak na giełdę a nuż coś się trafi. Do połowy lutego mam czas na decyzję, mam nadzieję, że do tego czasu coś znajdę Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 3 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2010 No właśnie miałem nadzieję, że zmieszczę się z nartami w 400zł. W tym sezonie nówki odpadają. W weekend na pewno przejdę się jednak na giełdę a nuż coś się trafi. Do połowy lutego mam czas na decyzję, mam nadzieję, że do tego czasu coś znajdę Pozdrawiam. na giełdzie mozesz też przepłacić , scenariusz wygląda tak przyjeżdżają goście do ustronia albo wisły do serwisu biorą kilka -kilkanascie par nart i zostawiają równowartośc w gotówce w sobote i niedziele próbują to sprzedać na giełdzie i ja sie uda to zostawiają kase a jak nie to oddają narty więc może lepiej najpierw pojedź zobaczyć u źródła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pbb0 Napisano 5 Luty 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2010 Wiem, że można przepłacić ale przynajmniej zorientuję się co wogóle można znaleźć. Będę się rozglądał za Progressorami 8+, Zenithami z5, ew. Metrony lub te Izory. Co doradzilibyście w kwestii długości. 170 czy 175cm? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi