szybkibolek Napisano 2 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2010 Witam Od dłuższego czasu planuję zakup nowych nart i na placu boju zostały salomony x-wng 8 na 166 oraz rossignol zenith 3 lub 6 na 162. Mój wzrost to 1,76 , waga 72 kg , poziom umiejętności 5. Jeżdżę na trasach przygotowanych. Które narty według Was będą dla mnie najlepsze na stoku i będą sprawiać mi przyjemność z jazdy. Pozdrawiam i z góry dziękuję za porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 2 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2010 Ja bym brał Zenithy 6 - zdecydowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 2 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2010 dokladnie bierz zenity 6 w tym wypadku to najlepszy wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szybkibolek Napisano 2 Luty 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2010 Dzięki za szybką odpowiedź. Z 6 najtańsze znalazłem w Vega Sport za 1349 pln Może znacie inny i tańszy sklep. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magelan Napisano 2 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2010 A taka znaleziona na aledrogo http://www.allegro.pl/item908541743_dynastar_contact_10_165_cm_wiazania_px12_fluid.html http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=2471&id_modelu=3418 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szybkibolek Napisano 2 Luty 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2010 Dzwoniłem do Vega Sport i Z6 na 162 już nie mają, proponują mi Z 7.5 z sezonu 2009/2010 ale na stronie Rossignola nie ma tego modelu, jest 6.5 - co to za wynalazek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszeko Napisano 2 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2010 Witam forumowiczów podpinam się pod ten wątek, gdyż nie chcę zaczynać nowego. Chodzi o zakup narty Fisher RX 4 dł 155-160. Gdzie je można jeszcze dostać ? Przy okazji proszę o potwierdzenie wyboru. Narty są dla przyjaciela około 50-ki wzrost/waga 172/80. Podczas ostatniego weekendu spróbował w Wieżycy (koło Gdańska) i spodobało mu się. Za trzy tygodnie zabieram go na nauki do Nasfeld i potrzebujemy sprzęt. Proszę o pomoc. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 2 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2010 co do nart to fajny sprzęt ale musi być 160 bądz 165cm. gdzie dostać? allegro ebay co do miejscówki to wg mnie średnia jak na naukę bo tam łatwych tras do nauki jak na lekarstwo:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kkepa2000 Napisano 2 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2010 Jeżdziłem na zenith 3 mojej żony. Dość twarda narta. Przy poziomie umiejętności 5 to raczej powalczysz z nartką. Tnie muldy i trzyma na lodzie ale trzeba mieć power w udzie i dobrą technikę, żeby się nie zamęczyć. Wymiary mam podobne. Mam rossignole x-fight4. Swoje umiejętności oceniam na 6,5-7. Mnie się na tych lepiej jeździ. Trochę bardzij miękkie to też i łatwiejsze w prowadzeniu. Swobodniej mi na nich technicznie popylać. Różnicę oceniam na jakieś 10 - 15 procent, ale po całym dniu to się w nodze czuje. Przekornie rzucę inny temat. Też chodziło mi po głowie kupienie nowych, twardszych nart. Trafiłem jednak w dobrej cenie buty. (Tecnica diablo magnesium z 2007 r.) Szczerze, to widzę, że dopiero w tych butach niedrogie x-fighty pokazały na co je stać. Trafnego wyboru i udanego szusowania życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 2 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2010 Zenith 3 nie są twarde, do wagi 72 kg i pozimu 5 wystarczą ale lepsze są na pewno twardsze 6ki, o tej narcie można powiedzieć, że jest twarda. Trójki są mniej twarde od moich Metronów 9 - a te określam co najwyżej jako średniotwarde - jak dla mnie - 84 kg. No i ten Zenith 3 też bardzo fajna narta oczywiście i można w nią celować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szybkibolek Napisano 4 Luty 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2010 Dziękuję wszystkim za porady. Od dzisiaj jestem szczęśliwym posiadaczem Rossignol Z 6,5 na 162 . W sklepie w cenie nart miałem smarowanie i ustawienie siły wypięcia wraz z certyfikatem. Jak czas pozwoli to za tydzień przetestuję je na stoku, a w marcu w Dolomitach. POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szybkibolek Napisano 9 Luty 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2010 Dzisiaj byłem na stoku. Narty są rewelacyjne, na krawędziach idą jak po szynach, kopny śnieg im nie straszny. Bałem się że przy moich umiejętnościach będą za twarde i im nie podołam ale jestem pozytywnie zaskoczony jazda na nich dopiero teraz sprawia mi frajdę. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
5zarak Napisano 19 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2010 Szybkibolku gdzie i za ile jeśli można spytać kupiłeś te z6,5? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szybkibolek Napisano 19 Luty 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2010 Rzeszów Fan-Sport za 1725 pln + smarowanie i ustawienie siły wypięcia na maszynie z certyfikatem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi