Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Włochy - Niemcy - Austria - czyli JC w pracy

Rekomendowane odpowiedzi

Wreszcie się udało. Kupiłem "włoski internet" i mam dostęp do sieci!

Do Włoch wyjechaliśmy w czwartek w samo południe z dużymi obawami co będzie się działo po drodze.

Przed odpaleniem samochodu szybkie sprawdzenie kamer pokazujących obraz z autostrad w Austrii i Czech i ... kamień z serca! Drogi czarne!

W trakcie okazało się, że oprócz bardzo silnego wiatru i kilku odcinków "gwiezdnych wojen" drogę [pokonaliśmy bardzo sprawnie. Do Trento (1050 km) dotarliśmy już po 10 godzinach :D

W piątek spotkania biznesowe, ale już po południu chwila na nartach! Po raz pierwszy miałem okazję poszusować w małym ośrodku Monte Bondone.

Pogoda, trasy, warunki .... :D :D :D

Dzisiaj przejazd do San Martino di Castrozza, gdzie spędzimy kilka pracowitych dni.

Relacja soon! :D

PS

Nawiązując do plotek o pogodzie, moich wyjazdach i warunkach, krążących na forum.

Nie wierzcie w nie! To bzdury!

Przyjechaliśmy do Woch i ... świeci słońce :D, ale już wieczorem zaczęło sypać, rano mgła, świeży śnieg, a o dziewiątej ... piękne słońce, błękitne niebo i 10 cm puchu na trasach :D:D:D

Plotki kłamią :D

• Like 1

Najpierw się zaprasza na szkolenie, potem się w tym terminie jedzie do słonecznej Italii :cool: w dodatku nie meldując o tym na forum :eek:

Żeby mi to było przedostatni raz ;)

Dobrego wypoczynku, miłego nartowania i do usłyszenia za tydzień :D

Relacje live obowiązkowe :cool:

Co do warunków na drogach to DarekLewandowski napisał do mnie dzisiaj o 8:59

jestem w st.polten, droga z elblaga do lodzi oraz z BB do Olomouca makabra, teraz ok ale wieje

Ja ruszam za tydzień :)

pzdr

misal

ramka0.bmp

ramka2.bmp

ramka4.bmp

...a tydzień bez netu to chłopczyk nie wytrzyma, prawda?:D:D:D

:)

Wytrzymać to wytrzyma.

Cały ten "sieciowy bajzel" można mieć na tydzień w nosie.

Ale miło byłoby forum na bieżąco czytać i opisywać wrażenia i wnioski z pobytu.:)

A alpejskie wieczory są długie,szczególnie kiedy nie korzysta się z uciech apres-ski;)

• Like 1

Witam,

Dziś kilka zdjęć z Monte Bondone: http://www.skionline.pl/galerie/?co=&g_rodzaj=&g_co=galeria&g_id=618&g_numer_zdj=1

i kilka z San Martino di Castrozza; http://www.skionline.pl/galerie/?co=&g_rodzaj=&g_co=galeria&g_id=619&g_numer_zdj=1

Narciarsko dzień udany. Wiecie pogoda jak to przy moich wyjazdach :D! Zepsuła się i spadł śnieg ... w nocy :D, a już w dzień ... zresztą zobaczcie sami.

Temperatura była iście zimowa - 12C, ale włoskie słońce umilało chwile na wyciągach.

Co do internetu, to we Włoszech wygląda to trochę inaczej niż w Austrii. Po pierwsze tu kupując kartę sim trzeba się wylegitymować. Aktywacja karty trwa ok 24 godziny.

Kolejna niespodzianka to fakt, że nie można kupić dostępu na ilość ściągniętych danych, tylko na czas! Ja zakupiłem kartę, która wygasa po roku jeżeli się w między czasie nie zostanie doładowana.

Za 30 Euro "dostałem" startera z wliczonymi 25 Euro na rozmowy. Z tym, że za każde 10 Euro mam 30 godzin dostępu do internetu i nie więcej niż 500 MB dziennie. Takie tu maja oferty.

W przyszłości mogę doładować kartę na za kwotę 10 Euro, za co dostanę 30 godzin dostępu.

• Like 12

Co innego net, a co innego skionline. To już nazywa się uzależnienie. A z Kitzu to kto fotki przysyłał ;)

ramka4.bmp

No niby ja ale nie za pomocą netu:D

Jakie tam fajne krzesła mają, normalna 2-pasmówka, pierwszy raz cos takiego widzę...

A w dolinach napadało śniegu czy już wiosną czuć?

Edytowane przez Dumpling Zębowa Wróżka

Tłumy na trasach są niemiłosierne! :D

Aha, jeszcze na trasie byłem ja i Agnieszka :cool:

Mój senior mówi ,że: "więcej niż dwóch to już jest banda" :P

Kiedy ja byłem w TH to niektóre osoby na forum pytały czy wykupiłem opcje sam na stoku.:)

Edytowane przez MB

Poranek w San Martino di Castrozza

Poranek w San Martino di Castrozza. No po takim poranku to aż się pracować chce :D

Wczoraj cały dzień spędziłem jak wielbłąd. Kamera, statyw, aparat, obiektywy, filtry, ale dzisiaj ....

Dzisiaj to samo :eek:

Taka praca :D

san-martino-img_0008.jpg

• Like 4