JC Napisano 30 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2010 Wreszcie się udało. Kupiłem "włoski internet" i mam dostęp do sieci! Do Włoch wyjechaliśmy w czwartek w samo południe z dużymi obawami co będzie się działo po drodze. Przed odpaleniem samochodu szybkie sprawdzenie kamer pokazujących obraz z autostrad w Austrii i Czech i ... kamień z serca! Drogi czarne! W trakcie okazało się, że oprócz bardzo silnego wiatru i kilku odcinków "gwiezdnych wojen" drogę [pokonaliśmy bardzo sprawnie. Do Trento (1050 km) dotarliśmy już po 10 godzinach W piątek spotkania biznesowe, ale już po południu chwila na nartach! Po raz pierwszy miałem okazję poszusować w małym ośrodku Monte Bondone. Pogoda, trasy, warunki .... :D Dzisiaj przejazd do San Martino di Castrozza, gdzie spędzimy kilka pracowitych dni. Relacja soon! PS Nawiązując do plotek o pogodzie, moich wyjazdach i warunkach, krążących na forum. Nie wierzcie w nie! To bzdury! Przyjechaliśmy do Woch i ... świeci słońce , ale już wieczorem zaczęło sypać, rano mgła, świeży śnieg, a o dziewiątej ... piękne słońce, błękitne niebo i 10 cm puchu na trasach :D:D Plotki kłamią 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 30 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2010 (edytowane) To kto do cholery takie plotki rozsiewa ? :D:D Prócz plotek czekamy jeszcze na "ganściejsze" relacje,znaczy bardzo treściwe. Oczywiście nie z "roboty" tylko z nartowania bo to nas najbardziej interesuje. Edytowane 30 Styczeń 2010 przez MB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misal Napisano 30 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2010 Najpierw się zaprasza na szkolenie, potem się w tym terminie jedzie do słonecznej Italii w dodatku nie meldując o tym na forum :eek: Żeby mi to było przedostatni raz Dobrego wypoczynku, miłego nartowania i do usłyszenia za tydzień Relacje live obowiązkowe Co do warunków na drogach to DarekLewandowski napisał do mnie dzisiaj o 8:59 jestem w st.polten, droga z elblaga do lodzi oraz z BB do Olomouca makabra, teraz ok ale wieje Ja ruszam za tydzień pzdr misal _________________ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 30 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2010 Najpierw się zaprasza na szkolenie, potem się w tym terminie jedzie do słonecznej Italii w dodatku nie meldując o tym na forum :eek: Żeby mi to było przedostatni raz Może na forum nie był o wyjeździe. Ale na WZF w Rogatej było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 30 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2010 Nio to miłego nartowania i słonecznej i śnieżnej pracy! Ja już wróciłam, banner skionline był cały i zdrowy jak przekazywałam go na ręce SB, więc już nie ręczę za jego stan:D:D:D Czekamy na dalsze relacje i fotki! PS. Jeszcze raz dzieki za przybycie na WZF;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek.m77 Napisano 31 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2010 kupiłem "włoski internet" Można zapytać co to za "zwierze" - jak się nazywa, ile kosztuje i gdzie można nabyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 31 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2010 Można zapytać co to za "zwierze" - jak się nazywa, ile kosztuje i gdzie można nabyć? Również i mnie to zaciekawiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 31 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2010 Również i mnie to zaciekawiło. i mnie też bo jak Bóg da a profesorowie okażą się łaskawi 13stego pojadę do ITA:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 31 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2010 i mnie też bo jak Bóg da a profesorowie okażą się łaskawi 13stego pojadę do ITA:) ...a tydzień bez netu to chłopczyk nie wytrzyma, prawda?:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 31 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2010 ...a tydzień bez netu to chłopczyk nie wytrzyma, prawda?:D:D Wytrzymać to wytrzyma. Cały ten "sieciowy bajzel" można mieć na tydzień w nosie. Ale miło byłoby forum na bieżąco czytać i opisywać wrażenia i wnioski z pobytu. A alpejskie wieczory są długie,szczególnie kiedy nie korzysta się z uciech apres-ski;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 31 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2010 ...a tydzień bez netu to chłopczyk nie wytrzyma, prawda?:D:D no way !! !! bez tego jak bez powietrza:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 31 Styczeń 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2010 Witam, Dziś kilka zdjęć z Monte Bondone: http://www.skionline.pl/galerie/?co=&g_rodzaj=&g_co=galeria&g_id=618&g_numer_zdj=1 i kilka z San Martino di Castrozza; http://www.skionline.pl/galerie/?co=&g_rodzaj=&g_co=galeria&g_id=619&g_numer_zdj=1 Narciarsko dzień udany. Wiecie pogoda jak to przy moich wyjazdach ! Zepsuła się i spadł śnieg ... w nocy , a już w dzień ... zresztą zobaczcie sami. Temperatura była iście zimowa - 12C, ale włoskie słońce umilało chwile na wyciągach. Co do internetu, to we Włoszech wygląda to trochę inaczej niż w Austrii. Po pierwsze tu kupując kartę sim trzeba się wylegitymować. Aktywacja karty trwa ok 24 godziny. Kolejna niespodzianka to fakt, że nie można kupić dostępu na ilość ściągniętych danych, tylko na czas! Ja zakupiłem kartę, która wygasa po roku jeżeli się w między czasie nie zostanie doładowana. Za 30 Euro "dostałem" startera z wliczonymi 25 Euro na rozmowy. Z tym, że za każde 10 Euro mam 30 godzin dostępu do internetu i nie więcej niż 500 MB dziennie. Takie tu maja oferty. W przyszłości mogę doładować kartę na za kwotę 10 Euro, za co dostanę 30 godzin dostępu. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 31 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2010 My w Kitz generalnie codziennie mięliśmy ok -10 st. C więc po prostu chyba nad Alpy taki front wszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misal Napisano 31 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2010 ...a tydzień bez netu to chłopczyk nie wytrzyma, prawda?:D:D Co innego net, a co innego skionline. To już nazywa się uzależnienie. A z Kitzu to kto fotki przysyłał pzdr misal _________________ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 31 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2010 Przeglądnąłem zdjęcia które JC "wsadził". Cholera nawet pozazdrościć pogody nie mogę bo miałem taką samą.Z tą małą różnicą 10 cm świeżego puchu . Prezentuje się to wszystko fajnie ,tylko te niektóre krzesła to chyba pamiętają czasy "ducze". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 31 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2010 (edytowane) Co innego net, a co innego skionline. To już nazywa się uzależnienie. A z Kitzu to kto fotki przysyłał No niby ja ale nie za pomocą netu:D Jakie tam fajne krzesła mają, normalna 2-pasmówka, pierwszy raz cos takiego widzę... A w dolinach napadało śniegu czy już wiosną czuć? Edytowane 31 Styczeń 2010 przez Dumpling Zębowa Wróżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 31 Styczeń 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2010 A w dolinach napadało śniegu czy już wiosną czuć? W dolinach też przyprószyło. Tak jak w ubiegłym roku, tylko wtedy spadło ok metra śniegu w tydzień. ale była jazda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 1 Luty 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2010 Pogoda nas nie rozpieszcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 1 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2010 Pogoda nas nie rozpieszcza Ty tak sam czy razem z Agnieszką postanowiliście się znęcać nad forumowiczami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 1 Luty 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2010 W nocy pogoda tez dawała się we znaki: Ale w dzień już było troszkę lepiej 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 1 Luty 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2010 Tłumy na trasach są niemiłosierne! Aha, jeszcze na trasie byłem ja i Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 1 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2010 nie no nic tylko na kolano i paskiem w d:D hehe oby ok 13 lutego taka pogoda sie we włoszech utrzymała:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 1 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2010 (edytowane) Tłumy na trasach są niemiłosierne! Aha, jeszcze na trasie byłem ja i Agnieszka Mój senior mówi ,że: "więcej niż dwóch to już jest banda" Kiedy ja byłem w TH to niektóre osoby na forum pytały czy wykupiłem opcje sam na stoku. Edytowane 1 Luty 2010 przez MB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 2 Luty 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2010 Poranek w San Martino di Castrozza Poranek w San Martino di Castrozza. No po takim poranku to aż się pracować chce Wczoraj cały dzień spędziłem jak wielbłąd. Kamera, statyw, aparat, obiektywy, filtry, ale dzisiaj .... Dzisiaj to samo :eek: Taka praca 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 2 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2010 Poranek w San Martino di Castrozza. No po takim poranku to aż się pracować chce A na czym się to przemieszcza w pracy? w dół bo w górę to wiadomo:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi