Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Viron czy Progressor

11mpp

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 months later...

Wreszcie udało mi się rozpocząć sezon i wypróbować nowe nartki :) pojeździłam sobie kilka dni w austrii i muszę przyznać, że zakup jest udany. Nie zdawałam sobie sprawy, że narty mogą aż tak się od siebie różnić, bo już nie raz zmieniałam model,ale nigdy nie czułam aż takiej różnicy. Narty są poprostu niesamowite, czy śnieg mokry i ciężki, czy muldy, czy lód nawet, to one zdawały egzamin na 5. Tylko nogi mi wysiadały na dłuższe dystanse :P choć na początku nie moglam ich wyczuc a pierwsze zjazdy byly kiepskie,ale jak juz zalapalam o co chodzi,to poszlo z gorki :) takze szczerze polecam progressory 9+ i moim zdaniem są najlepsze!

Witam!

Po przeczytaniu wątku, przekonaliście mnie do kupna Progressorów 9+. :confused:

Niestety moje Rosoły 9S i 8X się mocno "zjechały" albo inaczej zostały zajechane m.in. na maszynach do serwisów plus dodałem sam jedną dziurę nie do zalepienia i podejmuję decyzję kupna tych nartek. Zobaczymy jak sobie z nimi poradzę. I pierwszy plus nie muszę wozić dwóch par. Wyczytałem, że młodzież spokojne opanowała tą nartę, a teraz przyjdzie czas na pana po 50. Pozdrawiam i dam znać po powrocie z ferii o moich wrażeniach.:)

Też jestem ciekaw opinii z jazdy na progressorze 9+:P,może byc naprawdę ciekawie po sx 7;)

Darku osobiście 9+ nie sprawdzałem ale znajomy który jeździ ze mną często i jeżdzi bardzo dobrze, chwali sobie tą nartę i to bardzo! kupił ją żonie, która też jeździ dobrze ale czasem od niej bierze.. długa na 170cm i ostatnio się z nim widziałem i poluje na dłuższą, nie wiem ile tam dalej jest chyba 175cm.. naprawdę narta godna polecenia, sam chcę moją kobięte przekonac do 8+ bo mam head sl chip i ale w pełni go nie wykorzystuje. Sam mojemu wujkowi poleciłem 7+ bo jest lekki i póki co jest zadowolony:)

a kolega gospa dokonał trafnego wyboru. Jeździłem na virona i progressorach 8+ na testach i ten viron był po prostu bezpłciowy:P

Darku osobiście 9+ nie sprawdzałem ale znajomy który jeździ ze mną często i jeżdzi bardzo dobrze, chwali sobie tą nartę i to bardzo! kupił ją żonie, która też jeździ dobrze ale czasem od niej bierze.. długa na 170cm i ostatnio się z nim widziałem i poluje na dłuższą, nie wiem ile tam dalej jest chyba 175cm.. naprawdę narta godna polecenia, sam chcę moją kobięte przekonac do 8+ bo mam head sl chip i ale w pełni go nie wykorzystuje. Sam mojemu wujkowi poleciłem 7+ bo jest lekki i póki co jest zadowolony:)

a kolega gospa dokonał trafnego wyboru. Jeździłem na virona i progressorach 8+ na testach i ten viron był po prostu bezpłciowy:P

Ale ja przecież nie neguję tej narty,wręcz przeciwnie:)uważam,że jest ok:rolleyes:-oczywiście na trasy:pCzekam na opinię o progressorze 10+;)

Witam!

Właśnie wróciłem z Alta Badii po tygoniowym jeżdzeniu na Progressorach 9+ i podzielam zdanie koleżanki gospy na temat tej narty. Polecam naprawdę. Jedyną uwagę, którą mam to, że przy mocniejszym krawędzowaniu na stromych stokach (po za klasycznym łukiem) wchodzi w drgania i nieźle tupie. Miałem ze sobą Rosoła 9S 155 cm, i tu czuć jednak różnicę. Ale jednak stwierdzm, że narta warta kupienia, gdyż unikamy wożenia dwóch par nart.