Bończa Napisano 24 Styczeń 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2010 Taka prędkość to jest pewnie nasza " górna strefa stanów wysokich".:eek: Podczas naszych zjazdów po stokach bez bramek Ja kiedyś na byle górce (z dużą niedokładnością GPS zapewne) zmierzyłem sobie ok. 80 km/h. Wiem, że w Alpach są pomiary prędkości miejscowej za pomocą fotokomórek - ktoś kiedyś pisał, że 100 km/h nie jest ekstremalnie ciężko osiągnąć. Tutaj w Kitz mierzono prędkość za pomocą radaru do pomiarów prędkości w sporcie - było to widać na grafice tv, gdzie sukcesywnie prędkość zmniejszała się lub zwiększała, aż do osiągnięcia najwyższej (funkcja "peak" w radarze). Podobało mi się to zastosowanie radaru. W innych dyscyplinach np. w siatkówce stosujemy pomiar prędkości zagrywki od 7 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 24 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2010 A czy widział ktoś może baner skionline ? Ciekawe czy Wróżce udało się go gdzieś rozwiesić? Udało się udało, ja wskazałem miejsce... Było to miejsce z prawej strony stoku na wysokości 4 bramki licząc od góry, był rozłożony przez cały 2 przejazd, niestety kamera podąża szybko i za zawodnikiem i podczas relacji nie łapała tego miejsca:(. Ale starała się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 25 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2010 Taka prędkość to jest pewnie nasza " górna strefa stanów wysokich".:eek: Podczas naszych zjazdów po stokach bez bramek 50 km/h to taka zupelnie srednia predkosc w jezdzie wolnej chyba dla wiekszosci. Zdziwilem sie ale wyszlo mi to kiedy krecilem sobie filmik ze szczegolnie fajnej czerwonej trasy, jakies 4-4,5 km (na Paganelli): w jedej rece oba kijki, w drugiej aparat krecacy video, jazda z tych wzgledow nieagresywna, lajtowa, w wiekszosci na "prostych nogach", momentami dohamowania prawie do zera - wyszlo jakies niecale 5 min. filmu wiec srednia ok. 50 km/h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 25 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2010 Udało się udało, ja wskazałem miejsce,... To Ty tam też byłeś???:eek:;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kony Napisano 1 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2010 Dla zainteresowanych kilka moich prywatnych fotek z SG w Cortinie. Amatorszczyzna jest to więc z jakością jest różnie ale kilka znajomych twarzy da się rozpoznać ;-) Cortina d'Ampezzo WC SuperG 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 1 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2010 Dla zainteresowanych kilka moich prywatnych fotek z SG w Cortinie. Amatorszczyzna jest to więc z jakością jest różnie ale kilka znajomych twarzy da się rozpoznać ;-) Cortina d'Ampezzo WC SuperG Piękne zdjęcia, i w ogóle widać że udało Ci się przebić blisko, albo nie było z tym problemu. Wstaw te zdjęcia bezpośrednio do nas na forum, będą jakby bardziej dostępne, za kilka dni-tygodni ten wątek będzie daleko i nikt nie trafi na link z Twoimi zdjęciami, a jak będą w galeriach forum to i owszem:)- więc wstaw! To Ty tam też byłeś???:eek:;) Gdzie? w Kitzbuhel? Ech:rolleyes:, tak się pytasz, jak byś nie wiedział ...już tu nie będę cytował ks. Tischnera, ale wiesz:"ludzie się pytają....";) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 1 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2010 Dla zainteresowanych kilka moich prywatnych fotek z SG w Cortinie. Amatorszczyzna jest to więc z jakością jest różnie ale kilka znajomych twarzy da się rozpoznać ;-) Cortina d'Ampezzo WC SuperG Amatorszczyzna.:eek: Całkiem przyjemnie tę amatorszczyznę się oglądało. Dawaj to do galerii forumowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 1 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2010 Dla zainteresowanych kilka moich prywatnych fotek z SG w Cortinie. Amatorszczyzna jest to więc z jakością jest różnie ale kilka znajomych twarzy da się rozpoznać ;-) Cortina d'Ampezzo WC SuperG Niektóre ujęcia super, fajnie się oglądało. P.S Z jakiego szkła korzystałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kony Napisano 2 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2010 Piękne zdjęcia, i w ogóle widać że udało Ci się przebić blisko, albo nie było z tym problemu. Ponieważ miałem lustrzankę to bez problemu poruszałem się po sektorze dla fotoreporterów Jak się później okazało, nie miałem również problemu z dostaniem się do sektora dla prasy gdzie wysłuchałem chyba ze 3 wywiadów w oczekiwaniu na sposobność podjęcia autografów dla córki, która w tym czasie polowała na Lindsey Wstaw te zdjęcia bezpośrednio do nas na forum... Skoro się podobają to w wolnej chwili postaram się przerzucić przynajmniej część do forumowej galerii. Z jakiego szkła korzystałeś? Większość zdjęć to Nikkor 55-200 VR, kilka też robiłem kitowym Nikkorem 18-55 VR. Tak wogóle to moje początki zabawy z lustrzanką tymbardziej miło słyszeć że nie jest najgorzej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 2 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2010 Skoro się podobają to w wolnej chwili postaram się przerzucić przynajmniej część do forumowej galerii. Już wczoraj nawet Ci kliknąłem na wagę, ale.... jednak nie sfinalizowałem:rolleyes:, uczynię to jak zdjęcia będą w galerii:). Tylko napisz w tym temacie że już są! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kony Napisano 3 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2010 Zdjęcia wrzucone do galerii, czekają na akceptację moderatora. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 5 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2010 Zdjęcia wrzucone do galerii, czekają na akceptację moderatora. Tak są, chciałem dać wagę, tak jak obiecałem ale chyba już kiedyś dałem i na razie nie da się, więc proszę innych forumowiczów ażeby wagą uhonorowali pracę reporterską Konego:), na prawdę zasłużył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 5 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2010 (edytowane) Tak są, chciałem dać wagę, tak jak obiecałem ale chyba już kiedyś dałem i na razie nie da się, więc proszę innych forumowiczów ażeby wagą uhonorowali pracę reporterską Konego:), na prawdę zasłużył Załatwione! Na prawdę fajne fotki! Nie smakowało? Edytowane 5 Luty 2010 przez johnny_narciarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 5 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2010 Załatwione! Na prawdę fajne fotki! Nie smakowało? Smakować nie musiało, ważne że przelew na konto poszedł, a jakoś nie za bardzo wierzę że w tej puszce jest to co na niej pisze;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 5 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2010 Smakować nie musiało, ważne że przelew na konto poszedł, a jakoś nie za bardzo wierzę że w tej puszce jest to co na niej pisze;) Tam chyba musiał być Żubr... ,potwierdzałoby tą tezę to ujmujące zdjęcie: Zwłaszcza ten "błysk"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 5 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2010 Smakować nie musiało, ważne że przelew na konto poszedł, a jakoś nie za bardzo wierzę że w tej puszce jest to co na niej pisze;) Ja tam nic napisane na puszce nie widzę Zresztą tak zapierdzielać jak Lindsey to tylko na "bogatym haju" można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 5 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2010 (edytowane) Smakować nie musiało, ważne że przelew na konto poszedł, a jakoś nie za bardzo wierzę że w tej puszce jest to co na niej pisze;) To chyba zbyt mocna wiśniówka... Ja tam nic napisane na puszce nie widzę Zresztą tak zapierdzielać jak Lindsey to tylko na "bogatym haju" można Tym bardziej ciekaw jestem,co łykała... Edytowane 5 Luty 2010 przez johnny_narciarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 5 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2010 A to jest chyba najfajniejsze - jak można przedstawić fotografowaną i dalej jazdę... ; Prawda,że z pomysłem i fajnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kony Napisano 6 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2010 A to jest chyba najfajniejsze - jak można przedstawić fotografowaną i dalej jazdę... A mogło być jeszcze fajniej tylko wyszły moje braki w rzemiośle Chciałem zrobić też ujęcie jak przejeżdżała linię mety ale autofocus mi na chwilę zwariował i tego szczegółu mi zabrakło Może następnym razem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi