maciuch Napisano 19 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2010 na trasie Warszawa-Zillertal/ Mayrhogfen. Wyjazd baaaaaaaaardzo o swicie 30 i powrót 6 lutego. Wyjazd stamtad pewnie kolo 10-12 Jesli jacys chetni to please o kontakt na mail: mcich1@tlen.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salwer Napisano 19 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2010 (edytowane) jeśli mogę coś doradzić to wyjazd w sobotę w godzinach 10-12 z Zillertalu jest bardzo złym pomysłem - pierwszy korek będzie już na Zillertal Bundesstrasse, następny w okolicach Kufstein a i pewnie do Salzburga będzie kiepsko. W sobotę wszyscy Niemcy, Holendrzy itp zmieniają turnusy. Jedźcie o 6 rano albo idźcie na narty i dopiero ok 15-16 wyjedźcie. Swego czasu zaliczyliśmy rekord - Mayrhofen - Wiedeń w 12h. Zdążyłem całe "Przygody Robinsona Cruzoe" przeczytać w samochodzie (a miałem jakieś... 12 lat chyba) Edytowane 19 Styczeń 2010 przez Misal :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misal Napisano 19 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2010 To wróć do lektury i przeczytaj tytuł pzdr misal _________________ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciuch Napisano 21 Styczeń 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2010 dzieki ogromne za porade. Naaaaaaprawde cenna wskazowka. Widze, ze kolega byl w tym okresie wiec moze powie, czy tlumy na stokach w tym okresie sa potezne czy do zniesienia? Na prawde dzieki za cenna uwage jeśli mogę coś doradzić to wyjazd w sobotę w godzinach 10-12 z Zillertalu jest bardzo złym pomysłem - pierwszy korek będzie już na Zillertal Bundesstrasse, następny w okolicach Kufstein a i pewnie do Salzburga będzie kiepsko. W sobotę wszyscy Niemcy, Holendrzy itp zmieniają turnusy. Jedźcie o 6 rano albo idźcie na narty i dopiero ok 15-16 wyjedźcie. Swego czasu zaliczyliśmy rekord - Mayrhofen - Wiedeń w 12h. Zdążyłem całe "Przygody Robinsona Cruzoe" przeczytać w samochodzie (a miałem jakieś... 12 lat chyba) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misal Napisano 21 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2010 Cześć, Jedziesz w tamtą stronę w sobotę :eek: Pomysł taki sobie, ale może coś uda mi się Tobie podpowiedzieć. W soboty korek na Inntal autobahnie (A12) potrafi być od Rosenheim (rozjazd na Innsbruck i Monachium jadąc od Salzburga) aż do wjazdu do doliny Ziller. Znajomi jechali 2 lata temu z Salzburga do Mayrhofen 8 godzin (wyjeżdżając ok 10 z Wiednia) W zeszłym roku wyjechałem po nartach z Soelden (ok 16) i widziałem jak wszyscy w kierunku przeciwnym stoją w kolejce aby wjechać właśnie do Zillertalu. Żeby nie było, że jestem takim defetystą to teraz moje uwagi: 1. http://mobile.asfinag.at/ Wbij sobie ten serwis do komórki. Warto odżałować kilka złotych na połączenia z internetem, ale będziesz miał przegląd tego co przed Tobą; 2. Ustaw radio w Austrii na OE3. Jeśli trochę kumasz po niemiecku to słuchaj wiadomości drogowych. Słowa kluczowe to Inntal autobahn, zwanzig km. stau, Zillertal Bundesstrasse, uberlastung (drogi przeciążone); 3. Jeśli masz CB radio to kanał 28. Na tym kanale polscy kierowcy rozmawiają ze sobą za granicą; 4. W okolicach Salzburga zatankuj na full, tak abyś miał paliwo na grzanie auta; 5. Konieczny termos z ciepłą herbatą, kawą i kanapki; 6. Jak już będziesz na Inntal autobahnie i zorientujesz się, że masz korek do skrętu do doliny Ziller (mówię o korku kilkukilometrowym, pomocna jest nawigacja) to pojedź autostradą w kierunku Innsbrucku. Po przejechaniu wjazdu do doliny zawróć na pierwszej możliwej zawrotce. Na ogół z drugiej strony nie ma korka, bo wszyscy jadą dalej, mało kto skręca na Zillertal; 7. Zastanów się, czy nie warto pojechać przez przełęcz Gerlos. Mogą być tam wymagane łańcuchy. Z Salzburga kierujesz się na Lofer, potem Zell am See i doliną Pinzgau dojeżdżasz do przełęczy. Warty obejrzenia jest wodospad Krimml (po drodze). Droga wysokogórska, dodatkowo płatna, dla obytych z wysokością i ekspozycją. Za to z drugiej strony zjeżdżasz do Zell am Ziller i do Mayrhofen masz rzut beretem. I to by było na razie tyle, jak coś sobie jeszcze przypomnę do napiszę pzdr misal _________________ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salwer Napisano 21 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2010 Widze, ze kolega byl w tym okresie wiec moze powie, czy tlumy na stokach w tym okresie sa potezne czy do zniesienia? Na prawde dzieki za cenna uwage Co do tłumów to to jest high season - od 11 do 15 będzie gęsto, zwłaszcza na Penken. Ale większość ma to do siebie, że jeździ po głównych stokach, natomiast jak komuś się chce pojeździć trochę krzesełkami to w ciągu niecałej godziny można się przeniieść w jakiś cichszy zaułek i tam katować (Polecam chociażby wyjechanie 150er TUX i ogarnianie tych dalszych rejonów) Co do Hintertux to podobnie - na głównym stoku może być tłoczno, ale już na orczykach wzdłuż Snow Parku czy dalej takich po lewej stronie jadąc z samej góry w dół główną trasą (trzeba trawersować w lewo, ale wszystko po trasach) będzie raczej pusto. Zillertal Arena - tam trzeba najwięcej najeździć się żeby dotrzeć do mało uczęszczanych tras, ale jest to do zrobienia. Generalnie - nie chlać do nocy i wstawać wcześnie na narty No i te wskazówki co Senior (Misal) zapodał są przydatne, ja tylko uściślę że ten kanał CB to 28 AM. A najlepiej... jechać w niedzielę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misal Napisano 22 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2010 Jakby ktoś szukał co tu było, to to jest teraz tutaj: http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=10292 pzdr misal _________________ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gatita84 Napisano 28 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2010 mayrhofen Czesc chłopaki.. Tam w kazda sobote jest taki mlyn czy moze w terminie 27.02- 06.03 juz tak nie kursuja?? A tak poza tym to w wyzej wymienionym terminie wybieramy sie do mayrhofen w ilosci sztuk 6, czy ktos sie moze orientuje czy jezdza tam jakies busiki, albo cos? Jeżeli nie, to pewnie wybierzemy sie 2 samochodami, wiec 2 chetne osoby zapraszam. - gatita84@op.pl . Pzdr Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gatita84 Napisano 28 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2010 cd oczywiscie zapomnialam.. ewentualny odjazd z Krakowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misal Napisano 29 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2010 Niestety, przełom lutego i marca to jeszcze sobotni młyn na autobahnie występuje Informacji o Zillertalu było na forum już sporo, zajrzyj tutaj pzdr misal _________________ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 29 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2010 Niestety Misal i Salwer mają rację. Ja byłem w Zell am Ziller 28.02.2009-7.03.2009 i swoje również odstałem na A12 (2 godziny do zjazdu na Zell, również sobota). Powrót tylko z rana potem młyn obłędny. Ja wyjechałem o 7.00 i było bez problemu. Ta sama sytuacja jest jadąc od Niemiec przez Monachium. Info mam od braciszka "Niemca" więc info pewne. U nich też w tym czasie jest jakaś zmiana turnusów. Życzę udanego wyjazdu i pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misal Napisano 30 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2010 Z relacji DarkaLewandowskiego otrzymanej dzisiaj o 19:00 ... korek w rosenheim,wszystkie wloty do dolin Tyrolu zakorkowane, a do montafon luzik pzdr misal _________________ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gatita84 Napisano 22 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2010 Dzieki! Wielkie dzięki za szybką odpowiedz:) nie pozostaje mi nic innego jak tylko jechać w nocy.. Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi