Mati1981 Napisano 31 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2014 Chyba skończyła się woda z miejskiego wodociągu ;-) ratrakują.... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogień1473932154 Napisano 31 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2014 Dzwoniłem dziś do ZIADu powiedzieli mi, że ośrodek na Dębowcu otwierają 2 stycznia,ludzie tam robią sobie totalne jaja. Taką samą trasę w Brennej naśnieżono w trzy dni!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 31 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2014 SB miał swoje zdanie na ten temat. :stupid: I wiele się nie pomylił. :cheerful: Kocha urzędasów tak samo jak ja.: Już 26 XII pisał co następuje: Tam naśnieżanie ruszy najwcześniej 8 stycznia, bo urzędasy mają wolne do 6, więc 7 przyjdą do roboty i może podejmą uchwałę w tej sprawie:rolleyes::, choć nie wiem czy nie musi się 14 dni uprawomocniać:tongue:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogień1473932154 Napisano 1 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2015 Jutro otwierą Dębowiec bede testowal samego rana, chwalą się, że mają 40-90 cm śniegu. Zobaczymy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogień1473932154 Napisano 30 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2015 Dębowiec naśnieża pełną parąhttp://www.kolej-debowiec.pl/index.php/2-uncategorised/21-kamera-2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 13 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2017 http://www.pucharreksia.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 13 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2017 Dnia 15.10.2013 o 21:32, surfing napisał: W ośrodku na Dębowcu narciarzom będzie wygodniej I przypomniałem sobie że ja wraz z seniorem rodu 11 kwietnia 2013r postanowiliśmy przetestować Dębowiec. Temperatura 14C. Moje wrażenie to pomieszanie nowoczesności z niewiedzą i ignorancją projektanta, mając do dyspozycji takie fundusze wszystkie błędy to efekt złego projektu. Stacja dolna niepotrzebnie wyniesiona i brakuje tych 4m spadu w końcowej części Urządzenie do siniaków na udach. Co to jest!!! Brak wypoziomowania poprzecznego stoku, armatki w złym miejscu w związku z tym stok zbyt wąski. stacja górna wyniesiona za wysoko i jest niebezpieczny zjazd dla początkujących. Idę ochłonąć na Szyndzielnię. Wrzucam ponownie potracone zdjęcia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 13 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2017 Dnia 15.10.2013 o 21:59, surfing napisał: Chciałem ochłonąć ale zrobiło się gorąco 18C , przy zjeździe to były raczej narty wodne Sahara dolna stacja nieistniejącego orczyka. Kosmici nad Bielskiem cd utraconych zdjeć 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 14 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 14 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2017 Kiczera ON Stok Wisła Jawornik Dębowiec 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 29 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2017 Puchar Reksia 2018 Dębowiec 21.01.2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 18 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2018 Jutro startuje nasza górka Dębowiec Bielsko-Biała 19 stycznia 2018 r. o godz. 9:00 nastąpi otwarcie stoku dla narciarzy http://www.debowiec.beskidy.pl/index.php Cennik Karnet 10 przejaz 36 zł 30 zł 29 zł 26 zł Karnet 2 godzinny 38 zł 32 zł Karnet 4 godzinny 53 zł 45 zł Karnet 6 godzinny 70 zł 59 zł Karnet całodniowy 110 zł 93 zł Karnet 10 przejazdowy Rodzina + 25 zł 20 zł 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 15 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2018 Szyndzielnia, Klimczok tylko dla skiturowców, a kiedyś tłumy narciarzy 12 godzin temu, Mati1981 napisał: Zima w końcu dotarła w Beskidy. Dzięki tem udało się zrobić skitur najbliżej domu, czyli na Klimczok. Najpierw Dębowiec (podejście prawą stroną za siatkami), potem zielonym szlakiem na Szyndzielnie i dalej na szczyt Klimczoka. Warunki na podejściu bardzo dobre. Co do zjazdu to całkiem fajnie udało się zjechać z Klimczoka wzdłuż orczyka do siodła. Kilka fajnych skrętów w nietknięty puchu! Jedyny minus to mgła, która utrudniała dziś nieco jazdę. Dalej już głównym szlakiem. Nie próbowałem zjechać zarośnietą Saharą bo poniżej 1000m w lesie jak na moje oko jest mało śniegu. Na szlaku Szyndzielnia-Dębowiec warunki dobre, oczywiście trzeba uważać. Ja jechałem głównie środkiem próbującego co kilka metrów zrobić kilka krótkich skretów. Poniżej kilka zdjęć. Pozdrawiam Maciek 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 15 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2018 23 minuty temu, surfing napisał: Szyndzielnia, Klimczok tylko dla skiturowców, a kiedyś tłumy narciarzy Przynajmniej Klimczok dla skiturowców pełną gębą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azmadan Napisano 15 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2018 Na zdjęciach widać że chcieli rozpocząć sezon... - te talerzyki zazwyczaj nie są zawieszone... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 5 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2018 (edytowane) Warto zobaczyć, niesamowity film o Bielsku-Białej, jest też Klimczok i Dębowiec Edytowane 5 Marzec 2018 przez surfing 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 10 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2018 Kolej Linowa Szyndzielnia w weekend za pół ceny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 14 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2018 W weekend z kolei linowej na Szyndzielnię skorzystało 3,5 tys. osób 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 14 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2018 (edytowane) Dnia 5.03.2018 o 13:24, surfing napisał: Warto zobaczyć, niesamowity film o Bielsku-Białej, jest też Klimczok i Dębowiec Niesamowity film o Bielsku-Białej. I tyle by należało napisać. Spędziłem w BB mniej więcej 5-6 miesięcy swojego życia, jakby podsumować. @surfing jest mi zawsze niesamowicie smutno że Bielsko-Biała to tak "stracone" miasto dla sportów zimowych teraz. Chyba najbardziej w Polsce. Skocznia, tor saneczkowy - ruina i archeologia obecnie. Chociaż szczególnie to pierwsze można by utrzymywać bez śniegu. Nawet mała skocznia, to miejsce dla ćwiczeń dla młodych pokoleń. Gondola na Szyndzielnię - spełnia tylko wersję spacerową, choć mogła by sporo więcej. Sahara - sahara, suszy mnie w gardle jak o tym pisze Uważam że nie ma bardziej straconego miejsca w Polsce. Tak, w Bielsku Białej jest osiedle "Straconka" gdzie kiedyś był wyciąg - dzisiaj zlikwidowany. Co bardziej wymownego? Stracony. Na filmie jest piękny zabytkowy dworzec kolejowy w Bielsku-Białej. Teraz pomyślałem że idealnie było by przyjechać pociągiem osobowym z Krakowa (gdzie mieszkam), przez Kalwarię Zebrzydowską, Andrychów, wsiąść do 8 w Bielsku Białej, i być na Saharze. Utopia. Wiem, że skiturowo to ciekawe tereny. ;-) Tej zimy mi się nie udało. Edytowane 14 Marzec 2018 przez Gerald 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 14 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2018 (edytowane) 13 minutes ago, Gerald said: Niesamowity film o Bielsku-Białej. I tyle by należało napisać. Spędziłem w BB mniej więcej 5-6 miesięcy swojego życia, jakby podsumować. @surfing jest mi zawsze niesamowicie smutno że Bielsko-Biała to tak "stracone" miasto dla sportów zimowych teraz. Chyba najbardziej w Polsce. Skocznia, tor saneczkowy - ruina i archeologia obecnie. Chociaż szczególnie to pierwsze można by utrzymywać bez śniegu. Nawet mała skocznia, to miejsce dla ćwiczeń dla młodych pokoleń. Gondola na Szyndzielnię - spełnia tylko wersję spacerową, choć mogła by sporo więcej. Sahara - sahara, suszy mnie w gardle jak o tym pisze Uważam że nie ma bardziej straconego miejsca w Polsce. Tak, w Bielsku Białej jest osiedle "Straconka" gdzie kiedyś był wyciąg - dzisiaj zlikwidowany. Co bardziej wymownego? Stracony. Na filmie jest piękny zabytkowy dworzec kolejowy w Bielsku-Białej. Teraz pomyślałem że idealnie było by przyjechać pociągiem osobowym z Krakowa (gdzie mieszkam), przez Kalwarię Zebrzydowską, Andrychów, wsiąść do 8 w Bielsku Białej, i być na Saharze. Utopia. Wiem, że skiturowo to ciekawe tereny. ;-) Tej zimy mi się nie udało. Jakimś tam pocieszeniem jest rozwój turystyki rowerowo-zjazdowej na Szyndzielni, Koziej Górze, Straconce (Magurka Wilkowicka). Jest to zasługa przede wszystkim rowerzystów, zapaleńców do których działań podłączyło się miasto z budżetem obywatelskim. Zapraszam na rowery. Są ścieżki prawie ekstremalne, ale łagodnych do podjazdu i zjazdu także nie brakuje Edytowane 14 Marzec 2018 przez andy-w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 14 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2018 11 minut temu, andy-w napisał: Jakimś tam pocieszeniem jest rozwój turystyki rowerowo-zjazdowej na Szyndzielni, Koziej Górze, Straconce (Magurka Wilkowicka). Jest to zasługa przede wszystkim rowerzystów, zapaleńców do których działań podłączyło się miasto z budżetem obywatelskim. Zapraszam na rowery. Są ścieżki prawie ekstremalne, ale łagodnych do podjazdu i zjazdu także nie brakuje @andy-w chwała za to! Ale chciałbym rozmawiać o sportach zimowych, wiem że na rowerze można działać w zimie, ale nie o to mi chodzi. Ludzie szaleją za skokami jako kibice, ale skoczni nie ma. Tory saneczkowe to w Polsce..... a warunku mamy. Źle myślę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 14 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2018 [mention=1917]andy-w[/mention] chwała za to! Ale chciałbym rozmawiać o sportach zimowych, wiem że na rowerze można działać w zimie, ale nie o to mi chodzi. Ludzie szaleją za skokami jako kibice, ale skoczni nie ma. Tory saneczkowe to w Polsce..... a warunku mamy. Źle myślę? [emoji20] Prawda trochę zboczyłem z tematu zimowego. Ale mamy slynny Dębowiec ze śniegiem który można jeść bez obawy o zatrucie bo robią go z wody wodociągowej. To oczywiście namiastka tego co mogłoby być a nie ma.Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 14 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2018 3 minuty temu, andy-w napisał: To oczywiście namiastka tego co mogłoby być a nie ma. Oczywiście niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 14 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2018 28 minut temu, Gerald napisał: Ludzie szaleją za skokami jako kibice, ale skoczni nie ma Tu się wtrącę. Akurat mamy skocznie i bardzo dobre wyniki w skokach narciarskich oraz wiernych i licznych kibiców tej dyscypliny. Pozostałe dyscypliny zimowe na czele z narciarstwem alpejskim mają się ,,nie najlepiej '' delikatnie mówiąc. Sorry za wtręt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 14 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2018 (edytowane) 40 minut temu, janek57 napisał: Tu się wtrącę. Akurat mamy skocznie i bardzo dobre wyniki w skokach narciarskich oraz wiernych i licznych kibiców tej dyscypliny. Pozostałe dyscypliny zimowe na czele z narciarstwem alpejskim mają się ,,nie najlepiej '' delikatnie mówiąc. Sorry za wtręt. Ile mamy tych skoczni, a ile ich było kilkadziesiąt lat temu? "Sorry za wtręt", ale się z tobą nie zgodzę. Poza jednym - tak mamy rewelacyjne wyniki paru skoczków i wiernych kibiców. I nic więcej. Ćwiczyć poza paroma obiektami nie ma gdzie. Masz, przeczytaj: http://www.skijumping.pl/pokaz.php?show=pokaz_artykul&id=117 " Najważniejsza refleksja wypływającą po lekturze opracowania to kontrast między bogatą przeszłością a ubogą teraźniejszością. Niegdyś czynne skocznie znajdowały się niemal w każdej górskiej miejscowości, obecnie oprócz kilku nielicznych obiektów wysokiej klasy i paru skoczni na przeciętnym poziomie pozostały ruiny i makabrycznie wyglądające obiekty-widma. Pojawiło się jednakże światełko w tunelu. Polski Związek Narciarski przedsięwziął zakrojony na szeroką skalę Narodowy Program Rozwoju Skoków, który zakłada budowę lub modernizację ponad dwudziestu skoczni w południowej Polsce. Oby na efekty nie trzeba było długo czekać..." A pozostałe dyscypliny sportów zimowych, jak już oceniamy, to mają raczej beznadziejnie. Edytowane 14 Marzec 2018 przez Gerald Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi