szew137 Napisano 20 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2012 http://bielskobiala.gazeta.pl/bielskobiala/1,88025,13084096,Zabraklo_wody_w_kranach__bo_beda_sniezyc_stok.html Już problem przed włączeniem naśnieżania, ciekawe czy w ogóle uda się uruchmic Dębowiec w tym sezonie bez użycia armatek śnieżnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patryk90 Napisano 5 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2013 Jak to się pięknie mówi, rynek zweryfikuje tę inwestycję, na co się bardzo cieszę. Tak w ogóle to można by ten ośrodek narciarski polecić na pracę dyplomową ekonomistą. np:"budowa ośrodka narciarskiego w skrajnie niekorzystnym położeniu, a nieudolne zarządzanie i rentowność". Osobiście życzę temu przedsięwzięciu jak najlepiej. Problemem nie powinien być płatny parking, bo mzk zrobi pewnie przystanek pod dolną stacją na okres zimowy, no chyba że są totalnymi idiotami i nie zrobią Tak jak wyżej napisałem podstawowym problemem dębowca mogą być tak słabe warunki klimatyczne jak i zarządzanie osób które z narciarstwem mogą mieć mało wspólnego, które będą śrubowały ceny, nie wykorzystując maxymalnie potencjału przewozowego środka transportu jakim jest ta elegancka "czwóreczka". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 8 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2013 Historyczne pierwsze śnieżenie Filmik z pierwszego sztucznego naśnieżania 07.01.13 Fotki https://www.facebook.com/media/set/?set=a.472708842785535.110195.297779683611786&type=1 Wodę w tym czasie do prysznica miałem w domu więc widać, że poradzili sobie z rurociągami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 10 Styczeń 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2013 Historyczne zdjęcia z naśnieżania Dębowca Historyczne zdjęcia z naśnieżania Dębowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PavloS_ Napisano 11 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2013 Znalezione na innym forum, strona Dębowca , co powiecie na cennik ? : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 11 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2013 cennik iście europejski nie wiem kto tam będzie jeździł?!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fundu Napisano 11 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2013 (edytowane) 110 zł/dzień - toć to drożej jak na Czantorii:eek: Widocznie albo za wodę musi się zwrócić albo chcą szybko zrekompensować swój wkład własny w unijnym dofinansowaniu - kilkanaście mln złotych z tego co pamiętam - pewnie w części posiłkowany kredytem. Edytowane 11 Styczeń 2013 przez fundu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 11 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2013 Znalezione na innym forum, strona Dębowca , co powiecie na cennik ? : Że moja narta tam niepostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Napisano 11 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2013 ... co powiecie na cennik ? : Ojojoj, ktoś bez kasku jeździł, mocno się uderzył i wymyślił cenę za "całodniowy karnet"...:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 11 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2013 tatra-ski całodniowy kosztuje bodajże 95 pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 11 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2013 Wg mnie ceny 2,3,4 godzinne są zbliżone do innych ośrodków tylko trasa krótsza. Za ten całodzienny karnet 110 zł to bardzo dużo, chociaż jeżeli obejmuje jazdy wieczorne to wygląda to już lepiej. Tylko kto wytrzyma cały dzień na takiej skromnej górce i jednej krótkiej trasie. Chyba, że kupujemy karnet całodzienny i przekazujemy go znajomym, sąsiadom itp. dzieląc się kosztami. Dobrze, że są zniżki dla dzieci i młodzieży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 11 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2013 tatra-ski całodniowy kosztuje bodajże 95 pln ale my chcemy gonić Słowaków a nawet chcemy być lepsi. i w tym wypadku jesteśmy "lepsi" :sorrow: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pieczara Napisano 11 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2013 Może coś jeszcze poprawią na Słotwinach całodniowy na otwarcie sezonu tez kosztował 110pln ale poszli po rozum do głowy i obniżyli, chcieli chyba być "konkurencją" cenową dla Jaworzyny i ściągnąć tych co mają kasę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati1981 Napisano 12 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2013 (edytowane) Byłem zobaczyć dzisiaj jak wyglądaja stok i widok dolnego odcinka nie napawa optymizmem, pełno gliny i kamieni, góra wygląda o wiele lepiej. A co do cennika to spodziewałem się tego, jak doliczyć płatny parking i pewnie płatną toaletę to cena będzie jeszcze większa... Edytowane 12 Styczeń 2013 przez Mati1981 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 12 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2013 (edytowane) Na stronie głównej Skionline jest właśnie na ten temat artykuł. http://www.skionline.pl/stacje/jak-skutecznie-zniechecic-narciarzy-platnym-parkingiem,newsy,5360.html mnie nie zniechęcili mnie wqu...li do tego stopnia,że z własnej woli tam nie pojadę (chyba,że jakaś ekipa i dla towarzystwa) chodzi o to,że nie ma tam w pobliżu bloków,domów,sklepów,przychodni zdrowia itp.,.. mieszkańcy bądź klienci w/w mogliby wówczas korzystać z darmoszki ,ale tu nie zachodzi taka obawa. korzystający więc z parkingu to w 99%klient wyciągu nie przypuszczam też aby duże centrum handlowe w centrum B-B nie było spółką która ma przynosić zyski ale tam nikt nie pobiera opłat za postój,zarówno "pod chmurką" jak i pod dachem (jak dotąd) co w tym akurat przypadku wg. mnie byłoby uzasadnione oba parkingi są niemal w centrum miasta i na obu parkingach co najmniej 50% aut parkujących to auta nie koniecznie klientów ale nasi bracia starsi w wierze, zarządzający centrum handlowym, potrafią wyliczyć co jest lepsze natomiast w magistracie przyspawani do stołków bezmózgowi wyznawcy czerwonego sztandaru ,bądź też ich spadkobiercy myślenie mają w d....ie jedyne co myślą-to myślą,że potrafią rządzić Edytowane 12 Styczeń 2013 przez MB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati1981 Napisano 15 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2013 Dębowiec Zapowiadają start w piątek od 12:00 a wcześniej oficjalne otwarcie przez władze B-B. Niestety na darmoszke w tym dniu nie ma co liczyć... Ciekawe czy ktoś z forum tam zawita? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 15 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2013 Zapowiadają start w piątek od 12:00 a wcześniej oficjalne otwarcie przez władze B-B. Niestety na darmoszke w tym dniu nie ma co liczyć... Ciekawe czy ktoś z forum tam zawita? Po południu?Czemu nie! Często w piątki wcześniej kończę,więc powinienem się wyrobić. Nie wiem tylko czego się spodziewać... Czy będzie tak: :angel: Czy będzie tak: :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 15 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2013 Po południu?Czemu nie! Często w piątki wcześniej kończę,więc powinienem się wyrobić. Nie wiem tylko czego się spodziewać... Czy będzie tak: :angel: Czy będzie tak: :eek: Jedno jest pewne Johny. Będzie stosunkowo drogo. :angry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 15 Styczeń 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2013 Mnie niestety nie będzie. Będę tam gdzie parkingi są za darmo : 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 15 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2013 Jedno jest pewne Johny. Będzie stosunkowo drogo. :angry: Tego się obawiam : ,najwyżej zrobię fotki,wykonam 2 zjazdy i do domciu. Mnie niestety nie będzie. Będę tam gdzie parkingi są za darmo : No tak... Przeczytał,że Johnny będzie,więc relacja pewna,to w Alpy jedzie... :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 15 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2013 (edytowane) No tak... Przeczytał,że Johnny będzie,więc relacja pewna,to w Alpy jedzie... :wink: eeee.... tam w Alpy.... na ochodzitej parking też jest bezpłatny, a i w Istebnej:rolleyes:: Ja się tam na pewno pojawię... na pewno jak mnie Prezydent zaprosi, to oczywiście nie śmiem odmówić, teraz tylko czekam aż zadzwonią z magistratu:rolleyes::, to wystarczy, nie trzeba pisemnie:tongue: Edytowane 15 Styczeń 2013 przez SB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 15 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2013 eeee.... tam w Alpy.... na ochodzitej parking też jest bezpłatny, a i w Istebnej:rolleyes:: Ja się tam na pewno pojawię... na pewno jak mnie Prezydent zaprosi, to oczywiście nie śmiem odmówić, teraz tylko czekam aż zadzwonią z magistratu:rolleyes::, to wystarczy, nie trzeba pisemnie:tongue: Zaprosiłem Prezydenta,więc magistrat to kwestia czasu... : Johnnemu przecież nie odmówi! :wink: I jeszcze ta baranina... :applause: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patryk90 Napisano 17 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2013 znalazłem coś takiego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patryk90 Napisano 18 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2013 Dziś i jutro na dębowcu za friko: http://www.radiobielsko.pl/news/16493-Jazda_na_Debowcu_za_darmo.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 18 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2013 Jak mówiłem tak zrobiłem. Sam dobrowolnie nie pojechałem,ale wyciągnął mnie SB. Bez nart oczywiście. Pojechaliśmy dokonać odbioru. Wszystko jak na razie gra. :smile: Parking dzisiaj za darmo,i on niestety pewnie będzie też tak jak wyciąg tylko na rozruch darmowy. Wyciąg dzisiaj i jutro za darmo. Jak na razie ludzi mało,a nawet bardzo mało.Szczególnie jak na darmoszke. Jutro pewnie będzie większa frekwencja. Inwestycja może się podobać. Ale niestety trasa jest nie potrzebnie sztucznie zawężona tak,że nie da się jeździć pod krzesłem. Szkoda.:sad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi